Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pravda o kráľovninom názore na meno jej pravnučky Lilibet! TAKTO reagovala, keď jej to Harry oznámil!
Zdielať na

Pravda o kráľovninom názore na meno jej pravnučky Lilibet! TAKTO reagovala, keď jej to Harry oznámil!

Archívna reportáž

Kráľovná videla svoju pravnučku - menovkyňu, len jedinýkrát

Po tom, čo princ Harry (38) s jeho manželkou Meghan (41) prezradili minulý rok meno ich dcérky Lilibet (1,5r.), nastalo vo veľkej časti britskej spoločnosti, ako aj kráľovskej rodiny, nemalé rozhorčenie. Pre kráľovnú Alžbetu II. (†96) to bolo jej veľmi osobné meno, ktorým ju začali oslovovať rodičia už v detstve a pridal sa k nim neskôr aj jej manžel princ Philip (†96). Teraz však vysvitlo, že samotná kráľovná s tým problém nemala.

Bývalý politik, poslanec Dolnej snemovne britského parlamentu, dôverný priateľ kráľovskej rodiny, ako aj expert na monarchium Gyles Brandreth o tom píše v novej knihe Elizabeth: An Intimate Portrait (Alžbeta: Intímny portrét). Tvrdí, že "Jej veličenstvo povedalo, že meno je 'veľmi pekné a zdá sa byť vhodné'," píše portál Mirror. Vraj to bol pre ňu kompliment, keď sa dozvedela od vnuka Harryho, ako chcú s Meghan pomenovať svoju dcérku, ktorá sa narodila minulý rok v júni. Uznáva ale, že mnohí členovia kráľovskej rodiny boli "zmätení", meno Lilibet pre kráľovninu pravnučku sa im zdalo nevhodné, keďže takto si len málokto z nich dovolil oslovovať aj samotnú kráľovnú Alžbetu, ktorá zomrela v septembri. Ona sama ale mala prijať voľbu mena Sussexovcov pre dcérku s "gráciou" ba dokonca mala ich výber pochváliť.

Celé meno rozkošného dievčatka je Lilibet Diana Mountbatten-Windsor na počesť dvoch najvýznamnejších žien v živote princa Harryho, teda pokým nespoznal Meghan, teda jeho matky, princeznej Diany (†36), a kráľovnej Alžbety II., jeho nedávno zosnulej starej mamy, V skutočnosti ale Sussexovci oslovujú dcérku vraj iba v skratke Lili. "Počula som, že sa volá Lili, čo je veľmi milé," mala poznamenať samotná kráľovná. Jej reakcia na meno pre pravnučku nebola jediným prípadom, keď kráľovná reagovala na činy a správanie Harryho a Meghan miernejšie ako ostatní členovia jej rodiny. 

Pozrite si zábery kráľovnej Alžbety II. z čias, keď krstila svoju jedinú dcéru: 

V knihe jej autor podrobnejšie opisuje rozdielne reakcie kráľovnej Alžbety a jej manžela princa Philipa na škandalózny rozhovor Sussexovcov s Oprah v jej talkshow, keď to on považoval za "šialenstvo", zatiaľ čo ona mala byť "uvoľnená" a odmietala jeho postoj. Píše dokonca, že kráľovná Harrymu "úprimne priala všetko dobré v jeho novom živote v zahraničí". Mala byť vraj nadšená aj vtedy, keď jej Harry oznámil, že sa ožení s Meghan, páčila sa jej, čo vraj povedala mnohým. Urobila všetko, čo mohla, aby sa cítila byť v rodine vítaná. "Mala by úplné pochopenie, keby sa Meghan rozhodla pokračovať v kariére. Bývalá herečka však tvrdila, že je pripravená na kráľovské povinnosti a kráľovnú to, samozrejme, potešilo," píše autor knihy o kráľovnej. To ešte ale netušila, že "pripravenosť" Meghan bude trvať len krátko a príde dramatick zvrat.

Archie a Lilibet majú už odmalička veľa fanúšikov:

Súvisiace články

Najčítanejšie