Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Veľká novina od Meghan! Necelý rok a pol od narodenia Lili sa dočkali!
Zdielať na

Veľká novina od Meghan! Necelý rok a pol od narodenia Lili sa dočkali!

Archívna reportáž

Meghan rozohráva kariéru na všetky strany

Bývalá herečka Meghan Markle (41) sa netají tým, že bola už od mladosti veľkou feministkou. Aj preto nečudo, že sa aj teraz jej témy, ktorými sa prezentuje na verejnosti, dotýkajú často žien. Zrejme stavila na túto citlivú stránku spoločnosti, v ktorej ešte stále prežívajú rôzne stereotypy. Veľmi zaujímavo opísal významný švajčiarsky psychoanalytik Carl Gustav Jung typy ľudí a vzorce ich správania pod názvom Archetypy. Presne tento názov si zvolila pre podcasty na Spotify aj vojvodkyňa zo Sussexu. Pozýva tam celebritné ženy a debatujú na vybranú tému o tom-ktorom type žien.

​V najnovšom podcaste z tohto týždňa sa Meghan zamerala na ženy ako matky. Zvolila si kombinácie rolí zlá manželka/dobrá mama a dobrá manželka/zlá mama. Na debatu si pozvala Sophie Grégoire Trudeau (47), manželku kanadského premiéra a matku dvoch detí, ďalej herečku Pamelu Adlon (56) s tromi deťmi a bezdetnú komičku a spisovateľku Sam Jay (40), ktorá je vo zväzku so ženou. Keď sa Pamela spýtala Meghan ako to je v domácnosti Sussexovcov, dočkala sa od nej milého zhrnutia v podobe jej ranných rodinných rituálov spolu s veľkou novinkou.

Malá Lilibet má pomaly rok a pol a to je vek považovaný za hraničný, aby dieťa začalo chodiť. A presne to sa malej princezničke konečne podarilo. Vraj chce držať krok so svojím starším bratom Archiem (3) a je preto v neustálom pohybe, prezradila jej mama s hrdosťou dosiahnutie tohto významného míľniku. 

Minulý rok vo februári sa Sussexovci podelili o veľkú novinu. Dnes už "bábo" chodí:

​Deti rýchlo rastú, preto sa Meghan snaží vyťažiť čo najviac aj z tých najmenších spoločných chvíľ rodiny vrátane "ranného zhonu". "Som si istá, že s ich pribúdajúcim vekom to bude len chaotickejšie," mieni. S Harrym si podelili svoje úlohy počas ranného vstávania. Najskôr sa zobudí Lilibet, potom až o polhodinu neskôr Archie. Meghan si zoberie k sebe do kuchyne dcérku a synovi pripravuje do obedára jedlo do škôlky. Manžel pomáha Archiemu vstať a potom ho privedie dolu do kuchyne. "Ja pripravujem pre všetkých raňajky. Je to pre mňa veľmi dôležité. Robím to veľmi rada. Jednoducho mi to pripadá ako ten najlepší spôsob, ako začať ráno," zverila sa Meghan so svojím ranným rituálom.

​Vojvodkyňa sa v podcaste dotkla aj problému spoločenského tlaku na ženy, akými majú byť matkami a manželkami. Ak ich dostatočne nenapĺňajú, sú vystavené odsudzovaniu. Zamýšľala sa nad jej mamou, ako sa o domácnosť a o ňu starala sama, pričom musela priam "žonglovať". "To množstvo práce, ktoré ženy nesú, je obrovské a často je to tá najvďačnejšia, ale neplatená práca, aká existuje. Neexistujú žiadne odbory. Nie je tu žiadna prestávka na obed. Nič také neexistuje," konštatovala pravdivo. Ona sama chcela byť už od detstva raz dobrou manželkou aj matkou, ako to videla v jej obľúbených seriáloch I love Lucy či Leave It to Beaver, ale ženám odporučila v podcaste, aby sa do tých šablón nesnažili povinne vtesnať a riadili sa vlastnými pocitmi a potrebami.

Súvisiace články

Najčítanejšie