Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vykáže kráľ Karol III. vlastného brata?! Hriešnik Andrew má vážne obavy o budúcnosť!
Zdielať na

Vykáže kráľ Karol III. vlastného brata?! Hriešnik Andrew má vážne obavy o budúcnosť!

Archívna reportáž

Karol III. je kráľ už takmer mesiac, viacero tém má na stole

V novej biografii o manželke kráľa Karola III.(73), Camille Parker-Bowles (75), sú šokujúce informácie aj o kráľovom bratovi, princovi Andrewovi (62). Ten Charlesa nemal veľmi rád už od detstva, zrejme najmä preto, že bol následníkom trónu, hoci u ich matky kráľovnej Alžbety II., bol mladší Andrew vraj väčším obľúbencom.

​Charles bol tichší a pomerne bojazlivý na rozdiel od sebavedomého, spoločenského Andrewa. Ten mal svojho času proti najstaršiemu bratovi dokonca intrigovať u matky, aby ho odsunula z jeho následníctva na tróna. Aj pre toto sa teraz Andrew obáva, že ho brat, už ako kráľ, vykáže z panstva vo Windsore, píše portál Express.

V novej biografii od Angely Levin s názvom Camilla, vojvodkyňa z Cornwallu, sa píše, že vojvoda z Yorku, princ Andrew, nechcel, aby sa Charles stal kráľom po skone ich matky. Spolu s nebohou princeznou Dianou po jej rozvode s Charlesom, ako aj s a bývalou Andrewovou manželkou Sarah Ferguson, údajne zosnovali plán ako pripraviť Charlesa o trón. Ich predstavou bolo, že následníkom trónu bude princ William a Andrew bude jeho regentom v prípade, že kráľovná zomrie skôr, ako by bol plnoletý. Ako obľúbenec kráľovnej Alžbety dúfal Andrew, že ju dokáže presvedčiť, aby rozhodla, že sa Charles nestane kráľom.

Andrew má na krku veľmi nepekné obvinene:

"Jeho správanie negatívne vplývalo a bolo mimoriadne nepríjemné pre kráľovnú, ktorá s tým nesúhlasila. Bolo mi povedané, že to bol jeden z mála prípadov, keď sa mu nedarilo," píše Levin v biografii o Camille. Uviedla tiež, že sa Andrew vehementne staval proti zväzku Charlesa a Camilly, ktorí sa po skone Alžbety II. stali kráľom a kráľovnou manželkou. Andrew sa mal ku Camille správať "veľmi nepríjemným" a "jedovatým" spôsobom. Pohnuté vzťahy medzi bratmi sa mali ešte zostriť po tom, ako vojvodovi z Yorku odobrali vojenské tituly a iné hodnosti pre obvinenia zo sexuálneho zneužívania maloletej Američanky a prepojenia na Jefferyho Epsteina. Možno na tom trval práve princ Charles, keďže jeho brat tým poškodil meno rodiny. A možno práve nastal čas na pomstu.

Charles sa stal kráľom v momente skonu jeho matky:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Princ Andrew a jeho bývalá manželka Sarah Ferguson bývajú spolu na panstve Royal Lodge vo Windsore, v nehnuteľnosti s 31 spálňami, ktorú si prenajímajú od Crown Estate. Po skone kráľovnej sa bývalý manželský pár údajne obáva, že ich nový kráľ Karol III pre zlé vzťahy s Andrewom odtiaľ vykáže. Vojvoda z Yorku od jeho sexuálnej aféry nie je už pracujúcim členom britskej monarchie, a preto by nemal mať nárok ani na bývanie v Royal Lodge. Jeho brat, ako nový kráľ Karol III. sa údajne nevzdal predsavzatia, že výrazne zjednoduší a zoštíhli počet platených a štátom dotovaných členov v hierarchii monarchie, čím chce zrejme predísť nevôli britských antirojalistov. Uvoľniť nehnuteľnosť a znížiť tým pádom zaťaženosť kasy Veľkej Británie by bola určite cesta, no väčšina ľudí si azda takéto preskupovanie v rámci rodiny ani neuvedomí. V tomto prípade je ale možné, že Karol III. ukáže voši bratovi veľkorysosť a sídlo mu nechá.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie