Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Harry a Meghan dostali poriadnu ranu! Žiadne udobrenie s rodinou sa nekonalo, totálne ich ponížili!
Zdielať na

Harry a Meghan dostali poriadnu ranu! Žiadne udobrenie s rodinou sa nekonalo, totálne ich ponížili!

Archívna reportáž

Hoci sa Harry a Meghan účastnili väčšiny ceremónií, k zblíženiu s rodinou nedošlo

Zdá sa, že zblíženie vojvodov zo Sussexu, Meghan Markle (41) a princa Harryho (38) s jeho kráľovskou rodinou, napriek tomu, že ich prijali počas rozlúčky so zosnulou kráľovnou Alžbetou II. medzi seba, predsa len nenastalo. Nasvedčuje tomu nová oficiálna webová stránka kráľovskej rodiny. Po jej poslednej úprave ich totiž poriadne ponížili - v tomto prípade doslova.

Harry a Meghan boli zaradení takmer až na koniec zoznamu členov kráľovskej rodiny, píše portál The Sun. Pre vojvodov to musí byť poriadne studená sprcha, keďže pred touto poslednou zmenou boli značne vyššie, hneď za seniormi kráľovskej rodiny. Nový kráľ Karol III. zrejme nezabúda na osočovanie, ktorého sa dostalo jemu aj kráľovskej rodine od syna a nevesty cez ich mediálne výlevy. Na podobne nízke miesto v zozname kráľovských členov sa ale dostal aj princ Andrew, známy svojou sexuálnou aférou s maloletou, aj kamarátstvom s deviantom Jeffreym Epsteinom. Okrem toho mal kedysi údajne intrigovať u kráľovskej matky, aby odsunula najstaršieho brata z následníctva o trón, a také veci Karol III. neodpúšťa.

Vyzerá to tak, že zmeny v poradí na zozname sa uskutočnili na základe úlohy, ktorú zohrávajú členovia kráľovskej rodiny v rámci ich pracovných povinností, a nie podľa poradia následníctva. Harry totiž ostal v poradí na pôvodnom piatom mieste po bratovi a jeho deťoch. Na zozname členov kráľovskej rodiny sú však až na 12. a 13. mieste, za nimi je už len princ Andrew.

Medzi kráľovskými bratmi a ich polovičkami panovala na pohrebe kráľovnej Alžbety II. ponurá, no zároveň napätá atmosféra: 

Už dávnejšie predtým, ako sa stal Charles kráľom, mal verejne avizovať, že plánuje "zoštíhliť" počet pracujúcich členov kráľovskej rodiny, ktorí majú nárok na finančnú odmenu z peňazí daňových poplatníkov. Po úteku Sussexovcov z kráľovského paláca do USA, o túto výsadu na základe rozhodnutia kráľovnej k ich nevôli prišli. Zdá sa, že jej tak poradil aj najstarší syn a následník trónu.

Je tiež zarážajúce, že deti Sussexovcov sú uvádzané v zozname bez titulov princ a princezná, čo naznačuje, že sa kráľ Karol III. ešte stále rozhoduje o ich udelení. Kráľovská editorka Roya Nikkhah mieni, že to všetko "zvyšuje napätie" medzi kráľom a Sussexovcami. Hovorca Buckinghamského paláca uviedol, že stránka ale nie je ešte celkom funkčná. "Na aktualizácii webovej stránky budeme pracovať podľa toho, ako a kedy získame informácie," konštatoval a tým si ešte zjavne palác vzal čas na úpravu, možno aj podľa reakcií.​

Charles ešte nerozhodol o pridelení titulov svojim dvom vnúčatám žijúcim v USA s rodičmi Harrym a Meghan:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Súvisiace články

Najčítanejšie