Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Harrymu praskli nervy! S týmto už musia ľudia okamžite prestať!
Zdielať na

Harrymu praskli nervy! S týmto už musia ľudia okamžite prestať!

Archívna reportáž

Po troch týdňoch, ktoré strávil od začiatku septembra princ Harry (38) spolu so svojou manželkou Meghan Markle (41) v Británii, sa cíti byť už veľmi unavený. Pôvodne mali v pláne zúčastniť sa iba na podujatiach, ktoré sú im blízke, nikto nečakal, aký smutný zvrat nastane. Do Británie sa vrátili tesne pred 8. septembrom na odovzdávanie cien WellChild Awards, charitatívnej organizácie, ktorej je Harry patrónom, keď ich zastihla správa o skone kráľovnej Alžbety II., Harryho starej matky. Ich pobyt sa natiahol o ďalšie týždne, počas ktorých boli terčom veľkého záujmu verejnosti a tlače.

​Verejnosť sledovala veľmi pozorne, ako sa prejavú vzťahy Sussexovcov s ďalšími členmi kráľovskej rodiny, najmä však Harryho s jeho bratom Williamom. Niet pochýb, že ani jednému to nie je príjemné a vojvoda zo Sussexu by bol rád, keby už verejnosť nekomentovala jeho spor s bratom. "Ľudia musia jednoducho prestať hovoriť o všetkých týchto veciach a sústrediť sa na moju babičku," uviedli v londýnskych Timesoch minulý týždeň jeho údajnú túžbu, s ktorou sa mal nahnevaný zveriť svojmu priateľovi. Ani nečudo, veď kam príde, tam je okolo neho rozruch, všetci sledujú každý jeho krok aj gesto a podobne aj u Meghan. Medializácia rodinných nezhôd sa údajne nepáči ani Williamovi, ktorého to "veľmi zaťažuje", ako tvrdí zdroj a dodal: "On to nechce."

V denníku tiež ďalej citovali zdroj, že princ z Walesu, sa "sústreďuje výlučne na to, aby robil to, čo je správne na počesť kráľovnej". Informátor dodal, že William "spracováva svoj smútok a smrť starej mamy, namiesto toho, aby sedel a spracovával svoj vzťah s Harrym". Aj keď vzťahy medzi bratmi po Harryho útokoch na kráľovskú rodinu ochladli, bratia sa vraj stále "snažia čo najlepšie" spolu vychádzať, čo by mohla potvrdzovať aj ich spoločná prechádzka spolu s manželkami pred bránami Windsorského zámku, keď pozdravili tých, ktorí prišli vzdať úctu zosnulej kráľovnej.

Pohreb kráľovnej Alžbety II. sprevádzali aj dohady o vzťahu dvoch bratov a ich budúcnosti: 

Počas pondelkového štátneho pohrebu kráľovnej Alžbety II. sa William a Harry viezli do Westminster Hall v samostatných autách, ale potom obaja kráčali s otcom kráľom Karolom III. za rakvou starej mamy do Westminster Abbey. To v nich mohlo vyvolať spomienky na ich zosnulú mamu, princeznú Dianu, a jej pohreb, a bolo to podľa slov Williama "veľmi ťažké". Po príchode do Wetminster Abbey sa bratia pridali k svojim manželkám, aby zaujali svoje miesta v laviciach - no to ich už poriadne ďaleko rozsadili.

Princ William si želá, aby ľudia ctili pamiatku jeho starej matky a neriešili ich rodinné spory:

Ku koncu obradu zaznela štátna hymna s novým textom "God Save The King" pričom si kráľovskí fanúšikovia, ktorí sledovali bohoslužbu doma pri televíznych obrazovkách, všimli, že Harry počas tejto emotívnej chvíle nespieval, ako ani Meghan. Na sociálnych sieťach sa okolo toho hneď rozvinula diskusia. "Harry nespieval národnú hymnu?" pýtal sa niekto. "Zdá sa mi to, alebo Harry a Megan nespievali hymnu," dodal ďalší a nebol posledný. Pochopiteľne, okamžite sa rozvírili debaty o vzťahu Harryho k otcovi, novému kráľovi. A to je presne to posledné, čo Harry chce. Sussexovci by mali čoskoro odletieť domov do Kalifornie za ich deťmi a snáď sa všetko okolo nich časom upokojí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie