Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Alžbetino milosrdenstvo je preč! Hriešny princ Andrew si zlízne facku pred celým svetom!
Zdielať na

Alžbetino milosrdenstvo je preč! Hriešny princ Andrew si zlízne facku pred celým svetom!

Archívna reportáž

Po nedávnom skone britskej kráľovnej Alžbete II. vychádzajú najavo rôzne skutočnosti, medzi inými aj o tom, kto, čo a koľko bude dediť z jej nesmierneho majetku. Aj keď údaj, kto je uvedený v jej záveti ako dedič a v akej miere, má byť utajený mnohé roky, údajne až deväťdesiat, niečo už na verejnosť predsa len vyplávalo. Z jej štyroch detí má obstáť najhoršie práve jej najobľúbenejšie, syn Andrew. Zrejme mu nedokázala odpustiť jeho zapletenie sa so sexuálnym predátorom a pedofilným zvrhlíkom Jeffreyom Epsteinom. Obvinenia v súvislosti s ním a kontaktom s jeho neplnoletou sexuálnou otrokyňou sa začali valiť aj na princa Andrewa.

​Aj keď sa mu podarilo vyviaznúť z poslednej žaloby jeho údajnej obeti vďaka veľmi tučnému odškodnému, jeho povesť zostala nenapraviteľne poškodená. Jeho kráľovská matka nemohla inak, ako sa od neho dištancovať, hoci mu tolerovala koľko mohla. Alžbeta syna zbavila takmer všetkých vojenských hodností a nemôže preto nosiť ani parádne uniformy, na ktoré si tak veľmi potrpí. Neuhla od toho, hoci sa jej Andrew zaliečal po skone princa Philipa aj darovaním dvoch šteniat jej veľmi obľúbeného plemena corgi.

Možno práve preto mu kráľovná podľa slov jeho hovorcu v testamente zanechala celú jej svorku týchto psov ako dedičstvo, ako uviedli v denníku Daily Mail. Plemeno corgi si obľúbila Alžbeta ešte v detstve, keď sa s nimi stretla na jednej návšteve. Potom od rodičov jedného corgiho dostala na narodeniny a odvtedy ich mala mať postupne časom až vyše tridsať. Krížením s jazvečíkom získala nové plemeno pomenovaného dorgi. Robili jej spoločníkov aj na oficiálnych fotografiách a vraj mala požiadať odborníka na výcvik psov, aby ich naučili ceriť zuby na ostaných členov kráľovskej rodiny, o čom sa písalo ešte v roku 1989.

Obľúbení psíci corgi boli od nepamäti súčasťou kráľovninho života a nevynechala ich ani počas osláv jej 70. výročia na britskom tróne:   

Je takmer isté, že Andrew zdedí aj čosi viac, ako len psíkov, no rovnako je isté, že pohreb jeho matky bude pre neho do istej miery potupný. Princ Andrew, ako bývalý dôstojník kráľovského námorníctva, ktorý slúžil aj vo vojne o Falklandy, mal hodnosť viceadmirála. No po tom, čo mu jeho matka ako kráľovná mala zakázať nosiť admirálsku uniformu, lebo sa to po prevalení jeho aféry nepáčilo námornej admiralite, si vlani na na pohreb svojho otca obliekol len civilný oblek s kravatou. 

Princ Andrew nemal ako jediný z kráľovniných detí na jej pohrebe oblečenú oficiálnu vojenskú uniformu s hodnosťami. Tie mu boli odobraté začiatkom roka 2022 po sérii vážnych obvinení zo sexuálneho zneužitia: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Kate Middleton (@katemiddleton.id)

Vojvoda nemal ako jediný zo štyroch súrodencov na sebe uniformu ani keď nasledoval rakvu svojej matky v sprievode a iba v obleku bude aj počas pohrebu kráľovnej, čo je do značnej miery potupné. Iba počas poslednej vigílie pri rakve kráľovnej Alžbety II. vo Westminster Hall bude mať princ Andrew povolené mať na sebe uniformu, čo je výnimka udelená ako osobitný prejav úcty k Jej Veličenstvu kráľovnej, no o to viac to bude zrejme biť do očí. Zostáva ale naďalej zbavený vojenských záštít a používania titulu Vaša kráľovská výsosť, čo zrejme nezmeni ani nový kráľ Karol III., jeho brat, s ktorým údajne nikdy nemal najlepšie vzťahy.

Súvisiace články

Najčítanejšie