Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kladie si Harry drzo podmienky?! Nezúčastní sa otcovej korunovácie, ak kráľovná nezmení TOTO rozhodnutie!
Zdielať na

Kladie si Harry drzo podmienky?! Nezúčastní sa otcovej korunovácie, ak kráľovná nezmení TOTO rozhodnutie!

Archívna reportáž

Hoci sa oslava platinového výročia kráľovnej Alžbety II, na tróne nezadržateľne blíži, jej vnuk, princ Harry sa ešte stále jednoznačne nevyjadril, či sa veľkej slávnosti, kde bude celá rodina, aj hostia z celého sveta, zúčastní. Niektorým to už lezie poriadne na nervy, je skutočne nedôstojné naťahovať hlavu monarchie, akoby bol najočakávanejší VIP hosť. To rozhodne nie je, jeho manželka už ani tak.

​Kráľovský expert Richard Eden, ktorý je odborníkom na kráľovskú rodinu v denníku Daily Mail, má už plné zuby detinského správania odídencov od kráľovskej rodiny. Verejne im poslal nie práve lichotivý odkaz. "Naozaj mám dojem, že Harrymu a Meghan sa všetky tie špekulácie o tom, či prídu na jubileum, alebo nie, páčia. To, čo by malo byť úžasnou oslavou úžasne dlhej vlády kráľovnej, sa namiesto toho stalo akousi ságou o prídu-neprídu? Koho to zaujíma? Proste zostaňte mimo, úprimne," povedal Eden v kráľovskej diskusnej relácii.

No kým účasť oslavách je stále v hre, v prípade korunovácie Harryho otca, prvého v následníctve na trón, princa Charlesa, má vraj Harry jasno. Významný akt odignoruje, ak sa Camilla stane kráľovnou, píše portál The Sun.

Kráľovnino rozhodnutie sa považuje za veľmi ústretový krok voči Charlesovi a jeho manželke:

​Alžbeta II. sa prednedávnom vyjadrila, že je jej "úprimným želaním", aby vojvodkyňa z Cornwallu bola známa ako kráľovná manželka, keď Charles nastúpi na trón. No ak by sa korunovácia konala vo Westminsterskom opátstve, Harry vraj rozhodne nepríde. Camilla by totiž bola korunovaná len niekoľko metrov od miesta, kde v roku 1997 ležala rakva jeho zosnulej matky.

​Obraz rakvy jeho mamy vo Westminsterskom opátstve sa pravdepodobne vryl do pamäti 12-ročného Harryho a odvtedy tam zostal. Diana zomrela, keď boli synovia William a Harry ešte malí chlapci. Obaja vraj majú so svojou nevlastnou matkou komplikovaný vzťah, predovšetkým vojvoda zo Sussexu. Do Camilly si niekoľkokrát rypol, naposledy po vyhlásení panovníka, že keď sa Charles stane kráľom, dostane titul kráľovnej. Síce nič nepovedal priamo ku Camille, ale zato vzdal vzápätí hold zosnulej matke. William vraj tento krok "podporoval" a "rešpektoval" rozhodnutie svojej starej mamy.

Súvisiace články

Najčítanejšie