Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Harry prišiel s jasným odkazom Camille potom, čo jej Alžbeta II. prisľúbila titul kráľovnej!
Zdielať na

Harry prišiel s jasným odkazom Camille potom, čo jej Alžbeta II. prisľúbila titul kráľovnej!

Archívna reportáž

Vojvoda zo Sussexu prerušil dlhšie mlčanie po kráľovninom oznámení, že Camilla bude po korunovácií Charles kráľovná manželka. Tento vysoký titul totiž pôvodne získať nemala, prináležal princeznej Diane. Prvé slová, ktorý Harry verejne vyslovil sa zdajú byť veľavravný odkazom, hoci nič konkrétne o tomto rozhodnutí jeho starej mamy nepovedal.

​Princ Harry sa ozval, aby vzdal hold svojej zosnulej matke. Prisľúbil, že dokončí prácu princeznej Diany v boji proti HIV. Kráľovná sŕdc, ako ju ľudia volali. zmenila globálne vnímanie HIV a AIDS, zvýšila povedomie o tomto ochorení a podporila hospice. "Práca mojej mamy zostala nedokončená, cítim povinnosť pokúsiť sa v nej čo najviac pokračovať. Musím tú prácu dokončiť," vyjadril sa Harry, ako píše The Sun.

Jeho pocta zosnulej mame prichádza napriek tomu, že on a Meghan Markle ešte neurobili žiadne verejné vyhlásenie o kráľovninom oznámení o titule, ktorý namiesto jeho matky napokon získa Camilla. Aj preto sa odborníci na kráľovskú rodinu domnievajú, že tým dal jasne najavo, koho považuje za väčšiu osobnosť.

Harry a Meghan si to u rodiny vystúpením u Oprah poriadne pokašľali:

​Vojvodkyňa z Cornwallu vstúpila do života Harryho a Williama krátko pred smrťou ich matky a trojica si ako rodina prešla mnohými vzostupmi a pádmi. Neskôr si ale dokázali vybudovať priateľský vzťah založený na vzájomnom rešpektovaní sa. Princ William "podporuje" a "rešpektuje" rozhodnutie svojej starej mamy.

​Harry konkrétne k tejto správe zatiaľ nevyjadril, zato v spomienke na matku povedal: "Nikdy by som ju nemohol nahradiť". Doplnenie slovami "a ani nikto iný" sa zdá byť jasným odkazom druhej manželke jeho otca. No na druhej strane nemusí ísť o nevraživosť, Harry a William už pred rokmi uznali význam Camilly v živote ich otca. "Je to úžasná žena a urobila nášho otca veľmi, veľmi šťastným, čo je najdôležitejšie," vyjadril sa pred rokmi Harry. Dodal, že mu a Williamovi bola "vždy veľmi blízka", a zdôraznil, že nie je "zlá macocha". Puto s vojvodkyňou mohlo posilniť aj jej vyhlásenie že Meghan je "veľmi, veľmi milé dievča". No potom prišla talkshow u Oprah a všetko sa vraj zmenilo. Existujú obavy, že jeho pripravované memoáre by mohli byť voči vojvodkyni veľmi kritické.

Súvisiace články

Najčítanejšie