Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kráľovná presne na výročie svojho vládnutia šokovala Camillu! TAKTO rozhodla o jej osude!
Zdielať na

Kráľovná presne na výročie svojho vládnutia šokovala Camillu! TAKTO rozhodla o jej osude!

Archívna reportáž

Kráľovná Alžbeta II. sa práve v nedeľu dožila mimoriadne slávneho momentu, keď sa dožila výročia 70 rokov na tróne. Žiadnemu inému panovníkovi v histórii sa to nepodarilo.

​Kráľovná sa vraj už onedlho poberie na zaslúžený dôchodok. Bezpočetné stretnutia, lietanie cez celú planétu krížom-krážom, patronáty nad mnohými organizáciami a ďalšie a ďalšie povinnosti viažúce sa ku korune. Nečudo, že po 70 rokoch by si aj Alžbeta II. rada vydýchla a venovala sa svojim záľubám. Napokon, má možnosť odovzdať korunu človeku, ktorý sa na to celý život chystal - najstaršiemu synovi, princovi Charlesovi.

Vo vzduchu ale visela istá nepríjemnosť - Charlesova druhá manželka, vojvodkyňa z Cornwallu, nemala dostať titul kráľovnej manželky, ale "len" princeznej. Kráľovná sa ale v deň výročia zasadnutia na trón rozhodla oznámiť zásadné a pomerne šokujúce rozhodnutie.

Camilla je Charlesova celoživotná láska:

​V liste, ktorý zverejnila kráľovská rodina pri príležitosti 70. výročia panovanie,  95-ročná Alžbeta II. uviedla, že je jej "úprimným želaním", aby vojvodkyňa z Cornwallu bola známa ako kráľovná manželka, píše portál The Sun. Camilla totiž oficiálne po svadbe s Charlesom v roku 2005 získala len nižší titul. Charles a Camilla sú vraj "dojatí a poctení" rozhodnutím, že bude kráľovnou.

Kráľovná dostala bezpočet blahoprianí:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Kráľovské zdroje uviedli, že Alžbetiným želaním je, aby Camilla bola známa ako kráľovná manželka ako uznanie za jej tvrdú prácu a šťastie, ktoré priniesla jej synovi. Vo vyhlásení pri príležitosti jej nástupu kráľovná povedala národu: "Zostávam nesmierne vďačná a pokorná za vernosť a náklonnosť, ktorú mi naďalej preukazujete. A keď sa naplní čas a môj syn Charles sa stane kráľom, viem, že jemu a jeho manželke Camille poskytnete rovnakú podporu, akú ste poskytli mne. A je mojím úprimným želaním, aby Camilla, keď príde ten čas, bola známa ako kráľovná manželka, keď bude pokračovať vo svojej vernej službe". Toto gesto zo strany kráľovnej možno považovať za ukončenie nevraživosti, ktorú voči Camille časť verejnosti po smrti princeznej Diany pociťovala. Kráľovná jej týmto prejavila plnú podporu.

Súvisiace články

Najčítanejšie