Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Tragédia mladej českej speváčky! Po nehode prišla o ruku, zbiera peniaze na protézu
Zdielať na

Tragédia mladej českej speváčky! Po nehode prišla o ruku, zbiera peniaze na protézu

Zdroj: youtube/screenshot

Českou hudobnou scénou otriasol smtuný prípad 34-ročnej speváčky a muzikálovej hviezdy, Šáren Makovcovej. Ešte v januári mala vážnu autonehodu. Našťastie, prežila, no prišla o hornú končatinu, lekári už ruku nedokázali zachrániť.

​Šáren Makovcová je v Česku známa najmä priaznivcom muzikálov a rockovej muziky, ako speváčka má aj kapelu Šáren a jej hárem, no jej smutný príbeh sa dotkol všetkých. Ako píše na charitatívnej stránke, stačila v jeden nedeľný večer sekunda nepozornosti, ktorú venovala svojej malej dcérke, a prišlo k nehode s vážnymi následkami. "Malej Anežke sa, našťastie, nič nestalo, ja som, žiaľ, napriek všetkej snahe lekárov prišla o ľavú ruku," píše v príbehu speváčka.

"Časť ľavej končatiny k lakťu už nie je. Je preč. Nedala sa zachrániť. Som už vyše 14 dní v odbornej starostlivosit a snažím sa hojiť... Aj na duši. S mojou dušou si poradím, som Šáren..., ale asi si neporadím s praktickou časťou, ktorú za mňa riešia moji najmilší Matěj a moja Laděnka, bratova manželka," zverejnila na sociálnej sieti speváčka. 

Vypočujte si speváčku na jednom z jej koncertov:

Do nemocnice za ňou môžu pre proticovidové opatrenia aktuálne len jej partner Matěj a ich dcérka, ktorá bola účastníčkou nehody a ako zázrakom vyviazla bez škrabanca. "Šáren bola na druhej operácii a vyzerá to dobre. Hrozí ale šírenie infekcie a to by znamenalo, že by jej amputovali aj ďalšiu časť nad lakťom," priblížila hrozbu, ktorá stále nie je zažehnaná, jej kamarátka a kolegyňa Helena Kubelková pre ahaonline.cz

Práve ona stojí aj za zbierkou, ktorú organizuje pre Šáren na kúpu špeciálnej bionickej protézy. "Šáren mi pomáhala, keď mi zomrel manžel, a tak sa snažím jej to vrátiť tým, že sme spoločne s kamarátmi spravili zbierku na bionickú ruku," povedala dobrá priateľka speváčky. Bionická protéza robená na mieru stojí podľa odhadov dva až tri milióny českých korún. "Možno aj menej. Uvidí sa, keď sa dám trošku dohromady a stretnem sa s protetikom a s ďalšími odborníkmi. Odvďačím sa vám všetkým síce len mojím úsmevom, zato ešte bezzubým," dodala dojímavo speváčka a naznačila, že ruka nebola to jediné, o čo pri nehode prišla. Chrup sa dá ale vyriešiť rozhodne jednoduchšie, ako končatina. Zbierka má cieľovú sumu milión korún, zatiaľ je tam necelých 400 tisíc.

Súvisiace články

Najčítanejšie