Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Povedala to úplne otvorene: Kráľovná po covide priznala následky!
Zdielať na

Povedala to úplne otvorene: Kráľovná po covide priznala následky!

Archívna reportáž

Britská kráľovná Alžbeta II. (95) sa už niekoľko mesiacov potýka so zdravotnými problémami. Všetko začalo vlani na jeseň, keď si zranila chrbticu a odvtedy nemôže riadne chodiť. Odvolala niekoľko dôležitých akcií, na ktorých sa mala zúčastniť a na jedinej, ktorej sa predsa len zúčastnila, sa podopierala paličkou. To bolo iba po druhýkrát v jej živote, v minulosti sa tak stalo len po úraze jej nohy. Ba povráva sa, že v súkromí je odkázaná na invalidný vozík. Všetci preto očakávali, či a ako príde na omšu za zosnulého manžela princa Philipa (†99), ktorá sa konala koncom marca vo Westminster Abbey. Prišla o paličke v sprievode syna, princa Andrewa, a vyzerala dobre.


​Je vidieť, že Alžbeta II. má napriek svojmu vysokému veku silnú vôľu, ale sama priznala, že v skutočnosti sa ešte stále nedokázala zotaviť z covidu, ktorý ju napriek plnému zaočkovaniu zasiahol vo februári. Mala síce iba slabé príznaky, ale veľmi ju to oslabilo po fyzickej stránke. Pravdepodobne ju nakazil jej syn princ Charles (73), ale aj on mal iba slabé príznaky a rýchlo sa zotavil. 

Nedávno mala britská panovníčka videohovor s mužom, ako uviedli v BBC, ktorý ležal v nemocnici na covidovom oddelení a debatovala s ním o jeho zdravotnom stave. Vírus covidu pripravil o život aj jeho otca a brata. Rozprávala aj s personálom nemocnice, v ktorej na jej počesť otvorili toto špecializované oddelenie na liečenie covidu. "Človeka to veľmi unaví a vyčerpá, však?" s empatiou po svojich vlastných skúsenostiach s covidom sa prihovorila  všetkým zúčastneným videohovoru. "A táto hrozná pandémia, nie je to pekný výsledok," dodala  s pochopením pre celú doterajšiu bilanciu následkov zákerného vírusu. Priznala, že aj ju táto nebezpečná choroba veľmi zasiahla.

Aj kráľovnin syn a budúci kráľ, princ Charles si ochorením prešiel, a to rovno dvakrát, v roku 2020 a v roku 2022:

​Snáď sa do júnovej oficiálnej oslavy diamantového výročia svojho panovania na britským kráľovstvom celkom zotaví a spevnie aj pri chôdzi. Zatiaľ sa údajne odmieta ukázať a fotografovať na verejnosti na vozíčku. Pred rokmi bola veľmi frustrovaná z toho, keď počas oslavy 101. narodenín jej mamy prišla na vozíčku jej sestra princezná Margaret. Všetky oči sa upierali na jej zúbožený stav a toto by vo svojom prípade Alžbeta nikdy nechcela dopustiť. Je veľmi hrdá a pripustí nanajvýš paličku a oporu niekoho z najbližších. Možno na to vyberie opäť svojho obľúbeného syna Andrewa.

Kráľovná Alžbeta II. má veľké pochopenie pre pacientov s následkami ochorenia Covid-19, preto s jedným z nich podebatovala o  peripetiách, ktoré aj jej ochorenie prinieslo:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Súvisiace články

Najčítanejšie