Oblačno
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Zvrat v prípade sexuálneho zneužívania! Princ Andrew sa to rozhodol vyriešiť tučným balíkom peňazí!
Zdielať na

Zvrat v prípade sexuálneho zneužívania! Princ Andrew sa to rozhodol vyriešiť tučným balíkom peňazí!

Archívna reportáž

Svojho druhorodeného syna Andrewa (61) mala údajne britská kráľovná Alžbeta II.(95) vždy viac v obľube ako tak trochu precitlivelého najstaršieho syna a následníka trónu, princa Charlesa (73). Toho si bol princ Andrew veľmi dobre vedomý a zo staršieho brata si údajne aj rád robil posmešky. Možno pocit privilegovanosti matkou spôsobil, ako vychádza stále viac najavo, že sa správal povýšene aj voči personálu v palácoch, kde žila kráľovská rodina. A korunou všetkého je jeho obvinenie aj z násilia voči neplnoletej dievčine. Onedlho sa mal kvôli tomu konať v USA súd, ale z toho v týchto dňoch náhle zišlo.

​Pre Andrewa je iste veľkým poučením, že ani on vo svojom postavení nie je celkom chránený pred spravodlivosťou. Nevyhol sa obvineniu zo sexuálneho zneužívania Virginie Giuffre (38) v dobe, keď mala iba sedemnásť rokov. V roku 2015 založila neziskovú organizáciu Obete odmietajú mlčať na podporu podobne postihnutých mladých žien. Vlani v auguste sa začal na jej podnet v New Yorku súdny proces proti princovi Anrewovi vo veci obvinenia zo "sexuálneho napadnutia a úmyselného spôsobenia emocionálneho šoku". V žalobe sa Giuffre domáhala bližšie nešpecifikovanej výšky odškodného.

Aj keď sa spočiatku javilo, že sa princ Andrew bude so svojím tímom právnikov tvrdo brániť, nakoniec prijali realitu a s Giuffre sa dohodli. "Virginia Giuffre a princ Andrew dosiahli mimosúdne vyrovnanie. Obe strany sporu podajú dohodnuté zamietnutie žaloby po tom, čo pani Giuffre dostane vyrovnanie (ktorého výška nebude zverejnená)," uvádza sa v súdnom dokumente tohto prípadu, zverejnenom na webovej stránke Sky News. Neskôr denník Daily Mail zverejnil aj výšku utajovanej sumy. Údajne je to 7,5 milióna libier.

​Obvinenie prišlo na poslednú možnú chvíľu:

​Princ Andrew zrejme preto nedávno predal aj jednu zo svojich nehnuteľností. Iste má už chuť sa tejto kauzy zbaviť, okrem povesti ho to stálo aj degradáciu postavenia v kráľovskej rodine. Musel vrátiť vojenské tituly, na ktorých mu veľmi záležalo, titul "Jeho kráľovská výsosť" a reprezentatívne postavenie seniora. Kráľovná pod tlakom udalosti rozhodla nekompromisne, hoci sa aktuálne šíri informácia, že synovi na vyrovnanie prispeje nemalou sumou, čo verejnosť veľmi pobúrilo. Viacerí sa pýtajú, prečo je ochotný zaplatiť tak obrovskú sumu, ak by bol nevinný, ako tvrdí.

"Je známe, že Jeffrey Epstein v priebehu rokov obchodoval s mnohými mladými dievčatami. Princ Andrew ľutuje svoje spojenie s Epsteinom a oceňuje odvahu pani Giuffre a ďalších jej podobných, čo sa postavili za svoje práva pre seba aj ostatné," bolo uvedené vo vyhlásení o dohode. "Uznáva tiež, že trpela nielen ako obeť zneužívania, ale aj ako terč neprijateľných verejných útokov. Princ Andrew má v úmysle venovať značný dar v prospech charity pani Giuffre," zdôraznili v dokumente, že odškodné pre Giuffre nebude všetko, čo je princ Andrew ochotný pre ukončenie tejto kauzy urobiť. Zrejme má dôvod spytovať si svedomie.

Súvisiace články

Najčítanejšie