Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Princ Charles podal Meghan a Harrymu priateľskú ruku! No prišlo sklamanie!
Zdielať na

Princ Charles podal Meghan a Harrymu priateľskú ruku! No prišlo sklamanie!

Archívna reportáž

Ako sa ukazuje, nie je to princ Charles (73), kto má problém so svojím synom princom Harrym (37) napriek jeho vlaňajším útokom na jeho otcovské spôsoby. Práve naopak, hľadá cestu na uzmierenie, ale tvrdohlavý Harry nejaví záujem. Budúci kráľ by sa iste rád stretol so svojimi vnúčatami, ktoré žijú s rodičmi v Kalifornii. Malého Archieho videl ešte ako veľmi maličkého, vnučku Lilibet, ktorá sa narodila vlani v júni, nevidel ešte vôbec. Princ z Walesu údajne pozval Sussexovcov, aby sa u neho ubytovali a nejaký čas zostali, keď budú najbližšie v Spojenom kráľovstve, a tiež povedal princovi Harrymu, že by rád videl svoje vnúčatá.

​Odborníčka na kráľovskú rodinu Angela Levin vidí do ich vzťahov trochu podrobnejšie. "Myslím, že princ Charles miluje Harryho a jeho správanie ho zničilo, no on pritom teraz spravil nesmierne dôležitú ponuku. Človek by si pritom myslel, že by sa mohol cítiť urazený, ale on sa touto cestou nevydal. Snaží sa Harryho povzbudiť k ceste do kráľovského kruhu, nie nevyhnutne do kráľovskej rodiny, ale aby boli dobrými priateľmi". Ale odkedy Harry predminulý rok skončil s kráľovskými povinnosťami, otvorene sa obul do rodičovských schopností svojho otca a tvrdil, že sa chcel presťahoval do Kalifornie, aby "prerušil kruh bolesti" pre neho, Meghan a ich deti.

"Myslím si, že Charles je veľmi odvážny, veľmi čestný a naozaj by to mal byť Harry, kto sa mu ospravedlní a pokúsi sa dostať späť pod jeho ochranné krídla, ale myslím si, že to vyzerá, akoby to bolo naopak," zamýšľa sa odborníčka Levin. "Princa z Walesu zarmútilo, že nemal možnosť tráviť čas so svojimi vnúčatami, ktoré mu veľmi chýbajú. Je fantastickým starým otcom a túto úlohu nesmierne miluje a určite sa dá povedať, že cíti, že mu v živote niečo chýba bez možnosti spoznať Harryho deti," povedal zdroj z okruhu kráľovskej rodiny pre The Sun.

Po škandalóznych vyjadreniach u Oprah Harryho výlevy neskončili:

"Je to niečo, čo dúfa, že sa mu podarí napraviť, a preto urobil gesto, aby Harry, Meghan a deti mohli zostať u neho, ak budú chcieť, kedykoľvek môžu prísť domov," vysvetľuje zdroj postoj princa Charlesa. No zrejme to nebude také jednoduché a expertka je presvedčená, že túto ponuku odmietnu, hoci možno to nebude z Harryho vôle. "Samozrejme, že keď ste zosobášení, váš partner má do toho všetkého čo povedať a neverím, že Meghan sa sem chce ešte niekedy vrátiť. Bolo by pre ňu veľmi ťažké zostať s princom Charlesom a vojvodkyňou z Cornwallu, pretože by jej to celé bolo dosť nepríjemné," vysvetlila Angela Levin. Napokon, niet sa čo čudovať, žeby sa Meghan po všetkom, čo s Harrym kráľovskej rodine spôsobili, skutočne cítila trápne. Azda aj má prečo.

​No je tu ešte jeden dôvod, ktorý si Sussexovci našli, aby nemuseli ísť do Británie. Trvajú na tom, že im musí byť poskytnutá policajná ochrana, aj keď na ňu nemajú nárok. Tvrdia, že by bolo pre nich "nebezpečné" sa vrátiť, keby ju nedostali, aj preto Harry žaluje za toto rozhodnutie ministerstvo vnútra. Je ochotný si služby profesionálov aj zaplatiť, no keďže na ne nemá nárok, táto služba sa jednoducho kúpiť nedá. A tak majú azda dobrú výhovorku, aby za oceán prosto letieť nemuseli.

Súvisiace články

Najčítanejšie