Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Karol III. oslávil prvé narodeniny ako kráľ! Jeho nový fotoportrét pre TOTO dojíma k slzám!
Zdielať na

Karol III. oslávil prvé narodeniny ako kráľ! Jeho nový fotoportrét pre TOTO dojíma k slzám!

Archívne video

Začiatkom novembra pocítil Karoll III. s manželkou, že nie všetci monarchii fandia

Dlhých 74 rokov čakal, kým koruna pristane na jeho hlave, až sa v septembri, dňom skonu jeho matky, dočkal. Radosť cez slzy znamená v živote princa Charlesa, dnes už kráľa Karola III. veľa. Síce nastolil viacero zmien a začala šetriť, čo sa nestretlo celkom s pochopením prepustených zamestnancov paláca, no na druhej strane si ctí tradície s obzvlášť veľkým citom.

​S dovŕšením 74 rokov vládnuci monarcha prijal novú dojemnú úlohu. Práve od 14. novembra sa stal v deň narodenín oficiálne strážcom Windsorského veľkého parku, a čo novej úlohe pridáva na dojemnosti, je fakt, že sa to udialo sedemdesiat rokov po tom, ako bol do tejto funkcie vymenovaný jeho otec, princ Philip, vojvoda z Edinburghu. 

Jeho Veličenstvo si svoj výnimočný deň pripomenulo slávnostnou výmenou stráže a salvami z pušiek. V deň jeho narodenín už ale nie sú naplánované žiadne verejné podujatia a očakáva sa, že kráľ si tento deň pripomenie v súkromí. Princ a princezná z Walesu už popriali Jeho Veličenstvu k narodeninám a kráľovská rodina mu poslala srdečný odkaz. 

Karol III. dostal tortou do tváre, našťastie, nebolo to celkom tak, ako sa zdá:

​Kráľove narodeniny pripomenula kapela Household Cavalry, ktorá počas ceremoniálu výmeny stráží v Buckinghamskom paláci zahrá skladbu Happy Birthday. Na počesť jeho narodenín zazneli po prvý raz v hlavnom meste delostrelecké salvy, pričom Kráľovský oddiel kráľovského jazdeckého delostrelectva vypálil od poludnia v londýnskom Green Parku 41 sálv. 

Dojímavá fotka starnúceho kráľa pod majestátnym stromom dojala ľudí k slzám:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Je ešte azda príliš skoro na to, aby oznámili, či kráľ dodrží kráľovskú tradíciu a bude mať oficiálnu oslavu narodenín v lete, ako to bolo zvykom aj u kráľovnej, ktorá mala narodeniny v apríli, no oslavovala s národom vždy až v júni, keď je Británii stabilnejšie počasie. No už teraz sa vie, že korunovácia sa bude konať 6. mája.

instagram/PPofWales

​Takto vyzerala pripomienka kráľových narodenín:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie