Zatiahnuté, dažďové prehánky
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Trumpovej tajný milenec! Ivana mala románik s českou mega hviezdou!
Zdielať na

Trumpovej tajný milenec! Ivana mala románik s českou mega hviezdou!

Archívna reportáž

Ivana Trump zomrela v júli po páde zo schodov

Aj v bývalom Československu jestvovala tzv. zlatá mládež, kam patrili deti z kádrovo vhodných, majetných, či šoubiznisovo úspešných rodín. V Prahe vtedy patrili k špičke tamojšej elity nadaní bratia Štaidlovci, ktorí sa preslávili aj ako najbližší spolupracovníci Karla Gotta († 80). Ani jeden z trojice už nežije, prvý odišiel na onen svet pesničkár Jiří Štaidl (†30). Podobne ako Ladislav Štaidl († 75), ktorý odišiel za nimi ako posledný, bol milovníkom krásnych žien.

​Pre ambicióznu atraktívnu krásku zo Zlína, Ivanu Zelníčkovú (†73), ktorá prišla do Prahy študovať na Fakultu telesnej výchovy a športu na Karlovej Univerzite, nebolo iste ťažké zaujať aj v pražskej spoločnosti. Pretekala na lyžiach, v roku 1972 bola dokonca náhradníčkou do československého olympijského tímu. Mala skvelú postavu, vďaka čomu robila popri štúdiu aj modelku. Všimol si ju aj mladý Jiří Štaidl, ktorému pri nehode autom tragicky zahynula jeho veľká láska, Hanka Mašková († 22). Pre športovkyne mal zrejme slabosť, ale podľa Ivany si, na rozdiel od nej, on sám na šport vôbec nepotrpel, čo bolo vidieť aj na jeho figúre. Bol však milý, nadaný a dokázal ju vždy rozosmiať. "Obidvaja sme boli až po uši zamilovaní," prehlásila Trumpová v jednom rozhovore.

Potvrdil to aj Ladislav Štaidl v jeho knihe Víno z hrozna. "Bola to veľká láska. Môj brat bol do nej blázon. Tvorili veľmi pekný pár a chvíľu to medzi nimi vyzeralo celkom vážne," prezradil. Údajne ju mal požiadať aj o ruku, ale jej rodičia ju od toho odhovárali kvôli jej mladosti, mala iba niečo vyše dvadsať rokov. Nasledoval rozchod, aj keď nie úplne definitávny, lebo sa občas stretávali naďalej. Krátko na to začal randiť so študentkou konzervatória, Dagmar Patrasovou, no veľmi vážny vzťah to nebol. "Mala som sedemnásť, on dvadsaťdeväť. Predo mnou chodil s krasokorčuliarkou Hanou Maškovou, potom s Ivanou Zelníčkovou. S ňou sa ale stále hádal. Po Zelníčkovej som nejako vyplynula ja," spomínala Patrasová na svoj krátky románik v knihe Fenomén Dáda.

Pozrite si ako sa Ivana Trump menila v priebehu rokov: 

Po tom, ako sa zabil v aute, keď v plnej rýchlosti trielil domov, pribehla do Jevan, kde býval, aj smutnou správou zdrvená Ivana. "Tak veľmi ho milovala. Keď zomrel, celú noc si v Jevanoch púšťala jeho slaďáky. Ďalších desať rokov posielala kvety na výročie jeho úmrtia," zaspomínala na ňu Aňa Štaidlová (75), bývalá manželka zosnulého Ladislava Štaidla. Podľa Ani bola Ivana fajn dievča. V jeden rok prišla o dvoch mužov, ktorí ju milovali. Pri leteckej nehode zahynul 19. 2.1973 jej bývalý priateľ, gitarista Jiří Lahod pri návrate z Kuby, o osem mesiacov neskôr odišiel naveky Jiří Štaidl. To ešte Ivana netušila, aký život v šialenom luxuse ju čaká, keď sa rozhodne emigrovať do USA.

Zaľúbenci pred 50 rokmi:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jiří Štaidl (@jiristaidl)

Súvisiace články

Najčítanejšie