Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Takto si to určite nepredstavovala! Žiadny návrat do raja, len dlhy!
Zdielať na

Takto si to určite nepredstavovala! Žiadny návrat do raja, len dlhy!

Archívna reportáž

Pravidelne sa opakujúce manévre medzi Prahou a Helsinkami sú posledné roky pre najstaršiu Gottovu dcéru Dominiku (48) typické. Keď vlani vo februári po svojom zúfalstve v Prahe odlietala do Helsínk za manželom Timom Tolkkim (55), pevne verila, že to tam bude pre ňu znesiteľnejšie. Čakal na ňu pekný, mestom pridelený sociálny byt v obľúbenej štvrti, ako aj manžel Timo. "Som o tom presvedčená, že s Timom budem šťastná," povedala vtedy pre Express. Ten však veľmi rýchlo zdupkal späť do slnečného Mexika, kde sa posledné roky cíti najlepšie. Má tam prácu a teší sa vraj aj z pozornosti žien. Pre Dominiku tam zrejme miesto už nie je.

​Mesiace zostávala v Helsinkách sama na sociálnej podpore, čo veľmi ťažko niesla. Prácu strážkyne v obchodnom centre, akú si vysnívala, sa jej získať nepodarilo. Zlyhávala vraj na psychologických testoch. Nedostala ani prácu ako servírka v podniku, kde kedysi pracovala. Všetky miesta boli obsadené. Timo jej z Mexika veľmi peniaze neposielal, ba na cestu tam si údajne zobral z jej sociálnej dávky. Konečne pred Vianocami manžel dorazil domov, aby si zrejme užil klasické Vianoce, ale už by mal byť zas späť v Mexiku. Ďalšie týždne v často zachmúrených zimných mesiacoch s krátkym denným svetlom, si už viac nevie Dominika predstaviť. 

"Vo Fínsku bola stále sama. Už tam nechce žiť. Plánuje si nájsť byt v Česku a tiež novú prácu. Zatiaľ však nič dohodnuté nemá. Prichádza sem naslepo a pravdepodobne bude zatiaľ bývať u niektorého zo svojich priateľov," povedal pre Express zdroj z okruhu Dominiky. Dala sa začiatkom mesiaca zaočkovať druhou dávkou a môže vyraziť do rodného mesta za mamou aj priateľmi. V Prahe nemá ale ako byt, tak ani prácu. Najskôr sa teda bude musieť zamestnať, aby mala na nájom. Po jej rôznych excesoch v minulosti to ale nemusí byť vôbec jednoduché. A navyše, čakajú ju staré dlhy."Majiteľke bytu, v ktorom bývala, dlhuje niekoľko desiatok tisíc korún. Samozrejme, pani chce peniaze späť, ale Dominika sa k tomu zatiaľ nemá," povedal zdroj Expresu .   

Karel Gott sa s Dominikinou mamou, bývalou tanečnicou Antoniou, zoznámil počas nakrúcanie klipu k piesni Lady Karneval: 

Dlh vznikol poškodením majetku majiteľky, keď Dominike v čase svojej dlhšej neprítomnosti vytiekla chladnička. Nestihla to dať do poriadku, ani vymaľovať, ako boli dohodnuté. "Majiteľka to celé uhradila a teraz si to od Dominiky nárokuje," povedal zdroj pre Ahaonline"Ja som na to absolútne nemala čas, jednoducho som musela odísť, bola na to naviazaná letenka a aj sťahováci," uviedla dôvod Gottová. Ale najskôr nemala vtedy, ako ani teraz, potrebné peniaze."Viem o tom, že tá oprava niečo stála, spojím sa s majiteľkou," uvedomuje si rest, no napriek nepríjemnostiam sa do Prahy teší. "Nemôžem sa dočkať, po šiestich mesiacoch mi všetci veľmi chýbajúTimo sa opäť chystá do zámoria a ja to sama v Helsinkách nedávam. Finančne, ani psychicky! Preto si chcem nájsť prácu v Prahe a mať nejaké istoty, aj keď mám voči Čechom veľké výhrady. Ale mám tam aspoň kamarátov," vyjadrila sa krátko pred odletom. Snáď bude tento pokus o reštart úspešnejší, ako tie predtým.

Dominika sa už veľmi teší na svojich kamarátov v Prahe, tí jej azda na začiatok poskytnú aj pomocnú ruku s bývaním:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dominika Gottová (@dominika.gottova)

Súvisiace články

Najčítanejšie