Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Môže za to kráľovná?! TOTO vraj bola posledná kvapka, prečo sa Harry a Meghan rozhodli odísť!
Zdielať na

Môže za to kráľovná?! TOTO vraj bola posledná kvapka, prečo sa Harry a Meghan rozhodli odísť!

Archívna reportáž

Nedávno vyšla v USA nová kniha od autora bestsellerov Christophera Andersona, kde píše o súkromí kráľovských bratov, princa Willliama a Harryho a ich manželiek. To, pochopiteľne, nevonia celkom kráľovskému dvoru, najmä potom, čo vyšlo najavo, že sa tam po chodbách medzi dvoranmi šírila klebeta o obavách z farby pleti vnuka princa Charlesa. Teraz sa zas hovorí o údajnom dôvode Sussexovcov na odchod od rodiny. Postarala sa vrajo to  samotná kráľovná Alžbeta II.

Podobne ako pred dvomi rokmi, keď už vojvodovia zo Sussexu reálne zvažovali a pripravovali svoj odchod z kráľovského paláca, aj teraz sa blížia Vianoce. Počas týchto sviatkov kráľovná Alžbeta II. pre svojich poddaných prostredníctvom televízie prednesie odkaz, ktorý sa predkrúca a potom sa v obvyklom čase odvysiela. Vždy si pritom dáva záležať na tom, ako vyzerá, na farbe svojho oblečenia, ako aj dekoráciách okolo nej. Nikdy nesmú chýbať na stole, pri ktorom sedí, ani fotografie jej najbližších - verejnosť vždy sleduje, kto tam je a kto nie, a čo to asi znamená. A práve v roku 2019 tam chýbala fotka Sussexovcov. To vraj bola posledná kvapka a pohár trpezlivosti pretiekol. Už začiatkom januára svoje rozhodnutie odísť z kráľovského dvora uskutočnili, píše portál Mirror. Aspoň tak to opisuje Christopher Andersen vo svojej knihe Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan.

Na stole bolo vidieť zarámované fotografie princa Philipa, rodiny princa Williama a najstaršieho syna princa Charlesa s manželkou. Vo svojom prejave sa odvolávala na Ježišov život a význam zmierenia. "Malé kroky podniknuté s vierou a nádejou môžu prekonať dlhodobé rozdiely a hlboké rozpory a priniesť harmóniu a porozumenie," odkázala všetkým. "Cesta, samozrejme, nie je vždy hladká a niekedy sa mohlo zdať, že tento rok je dosť hrboľatá, ale malé kroky môžu zmeniť svet," prízvukovala kráľovná vo vianočnom príhovore. Ako vždy, aj teraz do neho zakódovala odkaz krajine, aby sa pokúsila preniesť cez rozpory v rámci brexitu, ale zmienka o "hrboľatom" roku sa môže chápať aj ako odkaz na udalosti v jej vlastnej rodine po roku, ktorý priniesol autonehodu vojvodu z Edinburghu, sťažnosti vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu na ťažkosti spojené s ich reprezentáciou na verejnosti a aféru princa Andrewa.

Pôvodne medzi fotografiami kráľovniných najbližších na stole mala byť vraj podľa Andersona aj tá, kde sú Sussexovci. Sama Alžbeta však údajne dala spoločnú fotografiu princa Harryho a Meghan s ich synom Archiem odstrániť. Vojvodovia zo Sussexu si to ihneď všimli, keď sledovali vianočný prejav kráľovnej. Krátko nato manželia oznámili, že plánujú opustiť kráľovskú rodinu a presťahovať sa do Ameriky. Hovorca Buckinghamského paláca tieto novinky bližšie nekomentoval. Ťažko si ale možno predstaviť, že rozhodnutie tak vážneho charakteru týchto večne nespokojných rebelov prišlo tak náhle. Navyše dvojica vtedy trávila sviatky v Kanade, pričom sa nezúčastnila ani tradičnej rodinnej oslavy s Alžbetou.

​Tesne pre Vianocami vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu zverejnili svoj sviatočný pozdrav prostredníctvom účtu Queen's Commonwealth Trust na Twitteri. Bola na ňom čiernobiela fotografia Harryho a Meghan s ich vtedy sedemmesačným synom Archiem, ktorý sa plazí smerom k fotoaparátu, s odkazom: "Veselé Vianoce a šťastný nový rok... od našej rodiny pre vašu". Oznámenie, že sa 25. decembra nezúčastnia na oslavách v Sandrighame, viedlo k špekuláciám v médiach, ktoré naznačovali, že vynechanie tohtoročnej tradície by mohlo byť znakom ich nezhôd, ba priam urážky kráľovnej. V Kanade oslavovali Vianoce spolu s mamou Meghan, Doriou Ragland, tá, narozdiel od Harryho rodiny, je s nimi v tom najužšom kontakte - býva v ich rezidencii.

Súvisiace články

Najčítanejšie