Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
TOTO má byť ten rasista v kráľovskej rodine! Je to poriadny šok, už aj povolal právnikov!
Zdielať na

TOTO má byť ten rasista v kráľovskej rodine! Je to poriadny šok, už aj povolal právnikov!

Archívna reportáž

Už od marca, po výbušnom rozhovore Sussexovcov v talk show s Oprah Winfrey, sa stále špekuluje, kto z členov kráľovskej rodiny je tým rasistom, čo sa zamýšľal nad farbou pleti dieťaťa princa Harryho a Meghan. Táto veta by zrejme v bežnej rodine nevyvolala žiadne neprimerané reakcie, podobne, ako keby sa niekto zamýšľal nad farbou očí, či vlasov, no medzi Meghan a kráľovskou rodinou sa stala jablkom sváru V USA sú na to obzvlášť citliví.

Na americkom trhu sa práve objavila nová kniha, ktorú napísal uznávaný autor bestsellerov Christopher Anders. V knihe s názvom Brothers And Wives (Bratia a manželky) údajne prezrádza meno člena kráľovskej rodiny, ktorý vyslovil vetu s otázkou o farbe pleti potomka Harryho s Meghan. Andres v nej tvrdí, že to bol Charles, kto sa pri raňajkách pýtal manželky Camilly: "Zaujímalo by ma, ako budú vyzerať deti Harryho a Meghan? Camilla bola vraj "trochu zaskočená" a údajne odpovedala: "No, som si istá, že úplne nádherne". Charles vraj stíšil hlas a dodal: "Teda, akú si myslíš, že by mohli mať ich deti pleť?" V marci Meghan povedala v talkshow Oprah Winfrey, že niekto z kráľovskej rodiny mal obavy o to, aká tmavá by mohla byť pokožka jej syna Archieho, keď sa narodí. Meno ale neprezradila. "To by im veľmi uškodilo," zdôraznila naoko empaticky.​

Podľa informácií denníka The Sun boli tvrdenia z knihy zvestované v Clarence House, sídla princa Charlesa a Camilly, až v piatok. Princov hovorca uviedol: "Je to výmysel a nestojí to za ďalší komentár." Princ Charles sa už ale údajne telefonickykvôli tomu spojil  s právnikmi. Zasvätenci z paláca odmietli Andersenove tvrdenia o výsostne súkromnej výmene názorov medzi Charlesom a Camillou v deň zásnub Harryho a Meghan. Jeden zo zasvätených dodal: "Tieto tvrdenia sú úplne smiešne. Je tu skôr obava, že komentovaním sa jednoducho predá viac kníh, než že by to skutočne poškodilo Charlesovu povesť." 

Pozrite si princa Charlesa v netradičných situáciách, kedy prejavil svoj typický zmysel pre humor:

Kráľovská autorka Ingrid Seward sa k tejto záležitosti vyjadrila: "Myslím si, že Charles by bol takýmto tvrdením veľmi podráždený a otrávený, pretože to posledné, čo je, je žeby bol rasista. Ak by aj túto poznámku vyslovil, som si istá, že to bolo úplne nevinným spôsobom, ako by sa každý pýtal na narodenie dieťaťa a na to, ako bude dieťa vyzerať. Myslím, že by bol prekvapený, že mu niekto môže pripísať takúto vetu - a som si celkom istá, že Charles s Camillou ani neraňajkuje." Buckinghamský palác v nedeľu večer uviedol:"Ku knihám tohto druhu sa nevyjadrujeme, pretože ak tak urobíme, riskujeme, že im dodáme určitú autoritu alebo dôveryhodnosť".

Princ Charles mal byť autorom rasistickej poznámky na adresu malého Archieho: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Clarence House (@clarencehouse)

Tím Harryho a Meghan zatiaľ nereagoval na žiadosť o komentár. Ale  Andersen v knihe naznačuje, že údajné poznámky Charlesa z 27. novembra 2017 boli vyslovené nevinne. Boli to vraj intrigy priam toxických rozmerov, ktoré šírili dvorania po chodbách Buckinghamského paláca a dali týmto slovám "rasistický nádych". Harry vraj kvôli tomu nahnevane konfrontoval svojho otca. Charles mu však údajne povedal, že je v tejto veci "príliš citlivý". Princ William hádku bagatelizoval, pričom údajne otcove poznámky označil za "netaktné", ale "nie za prejav rasizmu v rodine". Andersen v knihe tiež tvrdí, že William požiadal svojho strýka, grófa Spencera, aby sa pokúsil "spomaliť" vzťah Harryho s Meghan ešte pred ich zásnubami. To však všetko iba zhoršilo a Harry sa vraj na brata veľmi nahneval. Ich vzťah je odvtedy naštrbený. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie