Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
TOTO je ďaleko za čiarou! Meghan vo filme zomrie rovnako Diana, fanúšikovia sú zhnusení!
Zdielať na

TOTO je ďaleko za čiarou! Meghan vo filme zomrie rovnako Diana, fanúšikovia sú zhnusení!

Archívna reportáž

Tento týždeň sa na americkej káblovej sieti Lifetime odvysielal ďalší film o vojvodoch zo Sussexu Harry & Meghan: Escaping the Palace (Útek z paláca). Ústredná scéna bola zjavne inšpirovaná tragickým úmrtím princeznej Diany. Ešte pred uvedením filmu sa objavil trailer s drsnou scénkou. Mnohí diváci sa pozastavili nad prílišnou trúfalosťou a necitlivosťou tvorcov filmu. Domnievajú sa, že nezachovali patričnú úctu voči Diane a kráľovskej rodine.

Pre amerických divákov je téma o britskej kráľovskej rodine veľmi atraktívna. Všetky aktuality, škandály aj klebety o jej členoch priam hltajú. Vojvodov zo Susssexu považujú už tak trochu aj za svojich, keďže sa v USA usadili a čokoľvek spojené s nimi je aj obrovský biznis. V Británii si ale tento párik popularitu veľmi nezískal. Pre mnohých Britov je kráľovná a jej rodina priam posvätná a útoky Sussexovcov voči nej považujú za neúnosné. Nedávny prieskum popularity kráľovskej rodiny priniesol najmä pre Meghan veľmi nelichotivé čísla, podľa spoločnosti YouGov ju totiž až 65 percent ľudí vyslovene nenávidí. 

Nový, dramaticky ladený film vraj skúma "skutočné detaily", ktoré stáli za rozhodnutím vojvodov zo Sussexu opustiť kráľovský dvor. V úvode filmu po ich odchode z Británie je Meghan prenasledovaná paparazzi a podobne ako princezná Diana má autonehodu. Okolo vraku auta sa zakrátko zhromaždia novinári a zúrivo fotografujú. V šokujúcich a necitlivých scénach je vidieť americkú herečku Sydney Morton, ktorá hrá vojvodkyňu, ako leží vo vraku prevráteného auta, obklopená fotografmi. Britský herec Jordan Dean v úlohe princa Harryho sa nervózne prediera davom a potom otvorí dvere, kde ho vážne zranená Meghan zúfalo prosí, aby jej pomohol. Vo filme sa Harry ale náhle prebudí a uvedomí si, že to bola iba nočná mora a s úľavou objíme svoju manželku Meghan a syna Archieho.

Trailer k filmu vyvolal medzi mnohými priaznivcami kráľovskej rodiny rozhorčenie: 

V premiére filmu Harry & Meghan: Útek z paláca bolo jasne vidieť, že v ňom pár zobrazili ako mučeníkov, utekajúcich pred terorom kráľovskej rodiny. "Zobrazujeme nielen ich životy, ale aj niektoré traumatické momenty a chceli sme to spracovať s veľkou opatrnosťou, empatiou a rešpektom," tvrdia tvorcovia filmu. Svoju nevôľu z drsnej scénky o nehode Meghan dali mnohí najavo na sociálnych sieťach v komentároch.Tvorcovia reagovali odvolaním sa na Harryho slová v dokumentárnom filme o duševnom zdraví na Apple TV+, kde rozprával o tom, ako novinári dohnali jeho matku k smrti, a preto sa obáva, že by sa história mohla zopakovať aj v prípade jeho manželky Meghan. To bol údajne jeden z hlavných dôvodov, prečo ukázal kráľovskej rodine chrbát. 

Meghan a Harryho stvárnili americkí herci Sydney Morton a Jordan Dean:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sydney Morton (@sydmo7)

Dva predchádzajúce filmy Harry & Meghan: A Royal Romance a Harry & Meghan: Becoming Royal, mali celkom iný ohlas u priaznivcov kráľovskej rodiny. Trailer, ktorý filmu predchádzal, vyvolal u nich zdesenie. Jeden z nich napísal na Twitteri: "Harry & Meghan, utekajú z paláca? Myslím, že Diana by bola zhrozená." Ďalší  píše: "Meghan s tým určite nebude mať problém. Miluje, keď ju prirovnávajú k Diane." Najviac komentárov sa nieslo v duchu názoru: "Toto je absolútne nechutné." Herečka Sydney Morton svoju úlohu považuje za fascinujúcu výzvu. "Veľmi som neváhala. Už len to, že som vedela, že je to také aktuálne, deje sa to a bolo okolo toho toľko energie, som to naozaj neriešila," povedala Morton o tom, ako prijala ponuku na hlavnú úlohu. V tomto prípade opäť platí, že aj negatívna reklama je reklama a film si zrejme pozrú aj tí, ktorí Sussexovcom práve nefandia, už len zo zvedavosti.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie