Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prehrala ťažký boj! Rakovine podľahla len 39-ročná speváčka!
Zdielať na

Prehrala ťažký boj! Rakovine podľahla len 39-ročná speváčka!

Zdroj: Reprofoto/Yahoo.com

Britská speváčka bývalej skupiny Girls Aloud, herečka a výherkyňa Celebrity Big Brother v roku 2017, Sarah Harding, v auguste 2020 prezradila, že jej diagnostikovali rakovinu, ktorá sa, žiaľ, rýchlo rozšírila aj do iných častí tela. Začiatkom tohto roka na sociálnej sieti prezradila, že jej lekári oznámili, že sa už nedožije ďalších Vianoc. Jej matka Marie v nedeľu so žiaľom oznámila, že z tohto sveta odišla pokojne navždy v nedeľu ráno. Mala iba 39 rokov.

Sarah Harding napriek svojmu mladému veku začala nedávno písať svoje pamäti. Chcela o sebe niečo svetu povedať a vedela, že veľa času jej na to nezostáva. V marci tohto roku v úryvku uverejnenomh v denníku Times napísala: "V decembri mi lekár povedal, že nadchádzajúce Vianoce budú pravdepodobne moje posledné." Žiaľ, lekár sa nemýlil, v nedeľu sa jeho predpoveď naplnila. Matka zosnulej Sarah v príspevku vedľa jej čiernobielej fotografie napísala: "S hlboko zlomeným srdcom zdieľam dnes správu, že moja krásna dcéra Sarah bohužiaľ odišla. Mnohí z vás vedia o boji Sarah s rakovinou a o tom, že od svojej diagnózy až do svojho posledného dňa tak veľmi bojovala. Dnes ráno odletela preč."

Poďakovala sa všetkým za podporu počas uplynulého roka. "Pre Sarah to znamenalo veľmi veľa a dodalo jej to veľkú silu a útechukeď vedela, že je milovaná. Viem, že by nechcela, aby sa na ňu spomínalo len pre jej boj s touto hroznou chorobou - bola jasnou, žiarivou hviezdou a dúfam, že si ju budeme pamätať práve takto.," napísala zdrvená mama speváčky. Nicola Roberts a Nadine Coyle zo skupiny Girls Aloud na Instagrame okamžite zareagovali. "Nemôžem sa zmieriť s tým, že prišiel tento deň. Bolí ma srdce a celý deň sa mi v hlave preháňa všetko, čím sme spolu prešli... časť mňa, alebo nás tu už nie je a je to nepredstaviteľné, bolestivé a úplne kruté," napísala k spoločným fotkám s ňou Roberts a Coyle zas uviedla: "Som úplne zničená. Nenapadajú mi slová, ktoré by mohli vyjadriť, čo cítim k tomuto dievčaťu a čo pre mňa znamená."

Sarah bola členkou britskej dievčenskej skupiny Girls Aloud, vypočujte si jednej z ich hitov s názovom The Promise:

Harding sa preslávila v roku 2002 ako účastníčka súťaže Popstars: The Rivals - talentovej televíznej šou, ktorej cieľom bolo nájsť novú dievčenskú a chlapčenskú skupinu. Dostala sa do finále a získala posledné miesto v skupine, z ktorej sa stali Girls Aloud spolu s Nicol Roberts, Nadine Coyle, Kimberley Walsh a Cheryl Cole (vtedy Tweedy). Porotkyňa tejto súťaže, bývalá Spice Girl Geri Horner, vtedy Halliwell, napísala na Twitteri: "Odpočívaj v pokoji, Sarah Harding. Budeme si ťa pamätať pre svetlo a radosť, ktoré si priniesla svetu. Bývalý priateľ Calum Best, hviezda reality šou, spomínal na "bláznivé zábavné chvíle a dobrodružstvá", ktoré spolu so Sarah zažili, s tým, že mu bude "veľmi chýbať". A na srdečnú Sarah si spomenuli aj mnohí ďalší.

Smutná správa o smrti mladej umelkyne sa objavila na jej instagramovom profile, fanúšikom sa v mene dcéry prihovorila priamo jej zdrvená matka:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sarah Harding (@sarahnicoleharding)

Harding vo svojej autobiografii Hear Me Out (Vypočujte si ma) napísala, ako spočiatku odkladala lekársku pomoc, keď si v decembri 2019 prvýkrát našla pod pazuchou hrčky. Nakoniec navštívila lekára a ten ju poslal na magnetickú rezonanciou. "Ale udrel koronavírus a všetko sa buď spomalilo, alebo úplne zastavilo," napísala. "Bola som si vedomá, že tento zdravotný problém musím vyriešiť, ale so všetkým, čo sa dialo, to bolo ťažké." Bolesť sa naďalej zhoršovala. "Jedného dňa som sa zobudila a uvedomila som si, že som celú vec popierala. Áno, bola pandémia, ale používala som to ako výhovorku, aby som sa nemusela postaviť tvárou v tvár skutočnosti, že niečo nie je v poriadku," sú jedny z posledných slov, ktoré Sarah adresovala verejnosti. Nepochybne by chcela, aby sa jej smutný príbeh stal mementom pre ostatných.

 

Súvisiace články

Najčítanejšie