Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Poriadny šok! Harry zrejme len plní sen svojej zosnulej mamy a Meghan je v tom nevinne!
Zdielať na

Poriadny šok! Harry zrejme len plní sen svojej zosnulej mamy a Meghan je v tom nevinne!

Archívna reportáž

Jednou z najslávnejších žien v histórii bola iste princezná Diana († 36), prezývaná aj Lady Di. Každoročne si v deň jej tragického úmrtia spomína celý svet, aká to bola skvelá, odvážna a zaujímavá žena. Mala snáď všetko, na čo si len spomenula, ale chýbala jej láska zo strany manžela, princa Charlesa. To, čo sa jej nedostávalo z neho, dostávala plným priehrštím od neznámych ľudí. Aj preto ju Elton John v svojej piesni nazval kráľovnou ľudských sŕdc.

Diana Spencer pochádzala z urodzeného šľachtického rodu blízkemu kráľovnej Alžbete II., ale napriek tomu ju  pomery v kráľovskej rodine, do ktorej sa dostala ešte pred svojou dvadsiatkou, poriadne zaskočili. Kým ona mala v sebe ešte mladícku iskru a túžila sa zabávať ako takmer každý mladý človek, odrazu bola zviazaná mnohými skostnatenými pravidlami. Navyše mala vedľa seba morózneho manžela, ktorý ešte k tomu miloval inú ženu. Musela to byť pre ňu a jej aj krehké sebavedomie riadna facka. Nasledovali zákonite psychické problémy spojené s bulímiou, neskôr sa pridružila aj popôrodná depresia. 

Aby sa nadýchla a mohla aspoň trochu žiť svoj vlastný život, začala s rebéliou voči kráľovskej rodine. Verejnosť bola šokovaná odhaľovaním jej problémov v tejto pozlátenej klietke. Okamžite si získala sympatie väčšiny, najmä vekovo mladšej verejnosti. Dojemné bolo aj jej trápenie kvôli nenaplnenej láske k chladnému manželovi, princovi Charlesovi a jej boj s večnou rivalkou Camillou. Sama ale nebola žiadnym neviniatkom. S láskou, ktorú našla po rozvode v náručí bohatého egyptského producenta a obchodníka Dodiho Al-Fayeda, zahynula pri tragickej nehode v Paríži, 31. augusta 1997. Jej blízky priateľ a hlasový kouč Stewart Pearce až teraz prezradil portálu DailyMail.com skutočnosť, o ktorej nikto predtým nevedel. Lady Di údajne plánovala začať nový život v USA, a to aj so svojimi dvomi synmi a Al Fayedom.

Niektorí pozorovatelia krízy medzi Harrym a jeho rodinou sú presvedčení, že jeho angažovanosť v Hollywoode je pokračovaním sna a odkazu jeho tragicky zosnulej matky:

​Diana vraj túžila po zmene a dobrodružstve pri nakrúcaní filmov v Hollywoode. "Zvažovala rad veľkých projektov, ktoré jej boli ponúknuté. Ale to, čo ona chcela robiť, bolo tvoriť dokumenty o charitatívnej práci, ktoré by potom boli premenené na filmové obrazy," hovorí Pearce. "Plánovala stráviť veľa času v Hollywoode. Vtedy naozaj začala skúmať svoju tvorivú silu," tvrdí ďalej. Svoje ambície vraj konzultovala s najvplyvnejšími osobnosťami v "továrni na sny". "Ktokoľvek, kto by s ňou pracoval alebo spolupracoval, by mal zaručený smer k možnosti získať ocenenia, o tom niet pochýb," mieni Pearce. A práve jej syn Harry chce zjavne spolu s Meghan naplniť tieto ambície svojej milovanej mamy. Keď však dvaja robia to isté, nie je to vždy to isté, Lady Di iste nešlo o zisky miliónov dolárov za každý projekt. V každom prípade by to výrazne zmenilo pohľad na Meghan, ktorú väčšina podozrieva zo zodpovednosti z "úteku" z Británie, od kráľovskej rodiny.

Diana mala so svojimi synmi mimoriadne vrúcny vzťah a veľa sa im venovala, čo nie je na kráľovskom dvore úplne bežné: 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Princess Diana Spencer (@princesdianaa)

No Meghan a Harrymu ešte niečo zjavne chýba. Nebola to totož len Dianina sláva, ktorá jej otvorila cestu do hollywoodskeho sveta tvorby. "Kreatívne odvetvia sú založené na komunikácii. A ona bola skutočným esom v komunikácii. Všetci okolo nej boli okamžite prístupní čomukoľvek, čo povedala. Očividne ju predchádzala jej povesť. Vždy urobila prvý krok," opísal Pearce menej známe prednosti exmanželky následníka trónu. Odmietol však všetky konšpirácie o zinscenovanej smrti, či o vražde pod záštitou britského kráľovského paláca, ako aj špekulácie, že Diana bola v tom čase tehotná alebo plánovala svadbu s Al-Fayedom. Vzhľadom na jej syna Harryho sa ale možno domnievať, že si Meghan vybral aj preto, že mala tak blízko Hollywoodu a k svetu, ktorý zostal nesplneným Dianiným snom. On ho teraz môže za svoju mamu dosnívať.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie