Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Pohár trpezlivosti pretiekol? Meghan a Harryho chce kráľovná pohnať pred súd!
Zdielať na

Pohár trpezlivosti pretiekol? Meghan a Harryho chce kráľovná pohnať pred súd!

Archívna reportáž

Neustále pokračujúca kritika kráľovskej rodiny zo strany Meghan a princa Harryho ich nenecháva ľahostajnými, aj keď by sa to mohlo zdať na základe ich mlčania. Je to ale typický prístup Windsorovcov, ktorý sa im už rokmi osvedčil. Kráľovnej Alžbete II. však napokon možno aj na popud jej syna, princa Charlesa, údajne došla trpezlivosť a veci ide riešiť. Útoky vojvodov zo Sussexu neboli itotiž zjavne ba jednorázovou záležitosťou a najnovšie udalosti ukazujú, že s tým neprestávajú ani do budúcnosti. Pohár trpezlivosti kráľovnej už pretiekol.

Podľa informácií denníka The Sun od nemenovaného zdroja z kráľovského paláca dala kráľovná Alžbeta II. svojim asistentom príkaz, aby pripravili po právnickej stránke stratégiu, ako čeliť pokračujúcemu napádaniu členov kráľovskej rodiny od Meghan a Harryho. Ako britský denník ďalej informoval, táto stratégia zahŕňa konzultácie s odborníkmi na urážku na cti a zaslanie varovných listov vydavateľstvu Penguin Random House, ktoré vydáva Harryho pripravované memoáre. V nich by mal Harry vysoko pravdepodobne odhaliť potenciálne bolestné detaily o živote v kráľovskej rodine spôsobom, ktorý by mohol byť klasifikovaný ako ohováranie, alebo narušenie súkromia člena rodiny.

"Existuje hranica, koľko sa toho dá akceptovať, a kráľovnú a kráľovskú rodinu možno tlačiť len potiaľ," povedal pre The Sun  kráľovský zdroj a vysvetlil, že panovníčka začala byť "podráždená". "Začínajú sa im ozývať právnici. Harry a Meghan budú upozornení a vedia, že opakované útoky nebudú tolerované," znie ďalej vyjadrenie nemenovaného človeka z blízkosti kráľovnej. Tento jej údajný krok by mohol naznačovať, že sa kráľovná  vzdala dlhoročnej politiky Buckinghamského paláca - "nikdy sa nesťažuj, nikdy nevysvetľuj". Moc a popularita monarchov vyplýva aj z toho, že si dokázali zachovať dôstojnosť a svoje slabé stránky nevystavovali zbytočne očiam verejnosti.

Rozhovor vojvodov zo Sussexu s Oprah naštaroval vážnu krízu vzťahov v britskej kráľovskej rodine:

​Po obvinení členov kráľovskej rodiny Meghan za podpory Harryho v talk show Oprah Winfrey z rasizmu, ale aj z necitlivosti, sa toto opäť minulý týždeň vrátilo na pretras na titulných stránkach novín spolu so správou o najnovšom právnom spore, ktorý iniciovali Harry a Meghan. Úryvok z knihy Finding Freedom zverejnený v časopise People cituje zdroj blízky páru, že sú sklamaní, pretože kráľovná a kráľovská rodina ešte stále neprevzali "plnú zodpovednosť" za údajný rasizmus vo svojich radoch.

Kráľovná Alžbeta II. si tradičný letný oddych v sídle v Balmorale veľmi neužije, jej rodinu spoza mláky prostredníctvom médií neustále atakuje jej vlastný vnuk Harry a jeho manželka Meghan:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Harry a Meghan sa ohradili voči tvrdeniam v britských médiách, že "opätovne vyvolali roztržku" s kráľovskou rodinou tým, že "verejne zaútočili" na kráľovnú a jej komentár "spomienky sa môžu líšiť", ktorý bol vydaný krátko po rozhovore s Winfrey. Právnici vojvodov zo Sussexu poslali minimálne jednému veľkému britskému denníku varovanie, že tvrdenia sú "nepravdivé a nepresné". Tvrdia, že autori knihy Scobie a Durand nehovoria v mene Sussexovcov, ktorí podľa ich vyjadrení na knihe nikdy nespolupracovali. No Scobie je známy ako dôverník páru a kniha sa týka súkromných rozhovorov a podrobných scén, ktoré by boli známe len páru.

​Osobitný záujem vyvolávajú Harryho memoáre, ktoré majú vyjsť v roku 2022. Pravdepodobne budú obsahovať jeho postrehy z kráľovského života, ktoré podľa jedného z kráľovských novinárov a životopiscov budú "pre palác hotovou nočnou morou", uviedol denník Daily Beast. "Pravda je taká, že aby sa (Harry) naďalej predával, musí hovoriť o kráľovskej rodine, pretože nikto nebude platiť obrovské sumy peňazí za Harryho teórie o súcite," povedal pre Daily Beast Duncan Larcombe, bývalý kráľovský korešpondent denníka The Sun.

Súvisiace články

Najčítanejšie