Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Nielen Harry, ale aj William sa chcel odčleniť od kráľovskej rodiny! Podporovala ho v tom aj Kate!
Zdielať na

Nielen Harry, ale aj William sa chcel odčleniť od kráľovskej rodiny! Podporovala ho v tom aj Kate!

Archívna reportáž

To, že nie vždy je výhodné a príjemné byť princ William z najmocnejšej monarchie, vie najlepšie práve jeho nositeľ. Zdá sa to byť ako sen, narodiť sa do tak privilegovanej rodiny, dokonca byť bdúcim kráľom, no najmä v detských či pubertálnych časoch to môže byť aj na príťaž. A tak si aj taký dokonalý, uhladený princ, ako William, vymyslel "maskovanie".

Na povrch sa dostala informácia, že budúci kráľ, princ William, sa za čias jeho štúdií nechával radšej prezývať celkom iným menom. Prekvapivo, žiadny veľký nápad v tom nie je, vybral si celkom obyčajné meno - Steve. Ktovie prečo si vybral práve to, možno len preto, že v rodine Windsorovcov sa nevyskytuje a možno aj preto, že chcel skutočne čo najnenápadnejšiu prezývku. Takto ho zrejme oslovovala v priestoroch univerzity St. Andrews v Škótsku aj jeho terajšia manželka Kate.

Kráľovská rodina síce v tých časoch upozornila britské médiá, že si neželá, aby prenasledovali ich mladučkého atraktívneho člena počas jeho štúdií, čo zväčša aj akceptovali. No druhá vec sú študenti, ktorí na nejaké príkazy a zákazy nedbali.

​Pravdou však je, že len ťažko sa dá si predstaviť, že by študenti tretej najstaršej univerzity v Británii nevedeli, že ich spolužiak Steve je v skutočnosti William. To, že sa chystá študovať práve v St. Andrews, sa rýchlo rozkríklo aspoň rok predtým. Údajne aj Kate si rok počkala, aby tam začala študovať súbežne s fešným princom. Niečo o tom kedysi prezradila v autobiografii jej mama. Pre všetkých študentov bol iste atrakciou, dievčatá sa priam predháňali, aby si ich všimol. Na to, že je vždy stredobodom pozornosti, bol zrejme zvyknutý mladý princ aj predtým. Snažil sa ale zapadať medzi spolužiakov ako ich rovesník, čo sa mu vcelku aj darilo. Prispelo k tomu aj to, že pôsobil sympaticky a nikdy sa nad nikoho nevyvyšoval.

​Oficiálne sa, samozrejme, na univerzitu zapísal princ William pod svojim pravým menom. Spolužiaci mu zrejme chceli pomôcť, aby nebol vystavený pozornosti nezasvätených, a tak prijali nepísanú dohodu, že svojho elitného spolužiaka budú všetci svorne volať Stevom. Podľa britského listu Mirror ho takto oslovovala na pôde univerzity aj Kate. Spočiatku boli obaja len spolužiakmi, neskôr sa spriatelili, ba dokonca začali bývať spolu s niekoľkými ďalšími spolužiakmi v  prenajatom dome. To, čo všetko spolu zažívali, je zas celkom iná historka. Pre oboch sa skončila šťastne, aj keď si Kate na to, aby sa stala princovou manželkou, musela počkať dlhšie. Prischla jej preto časom zas prezývka Waity Katy, teda čakajúca Katy.

Nedávno sa v rámci oficiálnej návštevy Škótska zastavili vojvodovia z Cambridge aj na univerzite v St. Andrews. Spoločne sa potom vybrali na svoje obľúbené neďaleké miesto v rybárskom prístave, kde si dali v tamojšom bistre tak, ako kedysi, jeho preslávené chips and fish. Určite s láskou zaspomínali na časy, keď bol princ William ešte Stevom a jeho životná láska obyčajnou študentkou Kate a zažívali v podstate klasickú študentskú lásku. Ako vidieť, dá sa to aj napriek tomu, že je William z kráľovskej rodiny. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie