Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
William a Kate pristihnutí! TO je ale romantika!
Zdielať na

William a Kate pristihnutí! TO je ale romantika!

Archívna reportáž

Pre britskú kráľovskú rodinu je Škótsko veľmi obľúbenou časťou kráľovstva. Na zámku Balmoral má kráľovná Alžbeta II. svoje letné sídlo a pravidelne ju tam v lete navštevovali aj princovia William a Harry. Zámok zakúpil ešte pre kráľovnú Viktóriu jej manžel princ Albert. Možno nie je náhoda, že princ William si vybral aj ako miesto pre vysokoškolské štúdiá práve známu škótsku univerzitu St. Andrews. Na toto miesto má mimoriadne nostalgické spomienky. Zoznámil sa tu so svojou manželkou Kate. Pred pár dňami sa v rámci týždňovej oficiálnej návštevy Škótska obaja zastavili na jednom pre nich obzvlášť romantickom mieste.

Ako prináša britský portál People.com, pár vojvodov z Cambridge si pri nedávenej návšteve škótskeho študentského mestečka St. Andrews urobil malú súkromnú prestávku, aby si spoločne zaspomínali na príjemné chvíle na univerzite, ktorá navždy spojila ich životné cesty.

Princ William a Kate Middleton počas štúdia na univerzite v St. Andrews často navštevovali neďaleké prístavné rybárske mestečko Anstruther. Je vyhlásené aj chutnými smaženými rybami s hranolkami, typickým britským jedlom s názvom Fish and Chips. Na tie pravidelne dochádzal aj tento vtedy zaľúbený pár študentov na svoje vybrané miesto, reštauráciu Forgan‘s, kde im táto pochúťka chutila najviac. Po nedávnej oficiálnej návšteve svojej univerzity v rámci návštevy Škótska, si neodpustili čisto súkromnú návštevu romantického Anstruthera a pochutili si na ich obľúbenej špecialite zo študentských čias. "Keď sa to roznieslo, zhluk ľudí sa objavil pred vchodom do reštaurácie, ale vnútri mali pokoj a súkromie  Nepotrebovali žiadnu pompu, ani fanfáry. Boli veľmi milí a ústretoví, keď odchádzali, dúfame, že ich ešte uvidíme," prezradil priebeh vzácnej návštevy Marc, manažér spomínanej reštaurácie v mestečku Anstruther, kde sa v roku 2000 uskutočnilo ich prvé tajné rande.

Zaspomínajte si na pompéznu svadbu Kate Middelton a princa Williama z 29. apríla 2011:

​Potom, čo sa najedli, si sadli oproti na lavičku na nábreží pri rybárskych lodičkách a zrejme si zaspomínali na zlaté bezstarostné časy, ktoré tam kedysi spolu zažívali. Medzitým uplynulo už veľa rokov, William a Kate sa stali manželmi, ako aj rodičmi troch rozkošných detí. Tie s nimi neboli, dve staršie, princ George a princezná Charlotte, už chodia do školy a kvôli tomu, aby nevymeškali vyučovanie, zostali doma s opatrovateľkou. Malý Louis zas navštevuje škôlku, kde sa mu vraj v kolektíve detí veľmi páči. Na ich dobrej výchove budúcim kráľovským manželom veľmi záleží. Najmä Kate využíva každú voľnú chvíľku, aby sa svojim trom deťom čo najviac venovala. Dopraje im veľa pohybu na čerstvom vzduchu a počas covidovej pandémie sa aj preto často zdržiavala celá rodina na ich vidieckom sídle Anmer Hall neďaleko Sandrighamu v Norfolku, ktoré je ďalším významným miestom kráľovskej rodiny, kde pravidelne trávi zimné sviatky kráľovná Alžbeta II. spolu s jej najbližšími. Toto vidiecke sídlo dostali vojvodovia z Cambridge ako svadobný dar od kráľovnej. 

 Kate a William na nedávnej návšteve Škótska:

Škótsko ale prirástlo k srdcu manželov Williama a Kate zrejme najviac. Nebyť štúdia na univerzite St. Andrews,  nikdy by sa nedali dokopy a o očarujúcej Kate by svet netušil. To, že sa stala významnou členkou britskej kráľovskej rodiny si veľmi váži a patrične k tomu si plní všetky povinnosti, vyplývajúce z jej postavenia. Dá sa povedať, že je svojím prístup a zmyslom pre povinnosť protipólom Harryho nevesty, vojvodkyne Meghan, ktorá sa rozhodla meniť staré zvyky v jednej z najkonzervatívnejších monarchií sveta. Je známe, že medzi ženami princov panuje dusná atmosféra, a to najmä po tom, ako Meghan obvinila Williamovu manželku zo zlého správania počas svadobných príprav. Princ William je na svoju manželku veľmi hrdý a nedovolí, aby jej niekto ubližoval. To si až na Meghan zatiaľ ani nikto nedovolil. Napokon, Kate je milá, zodpovedná a na verejnosti vystupuje sympaticky, azda aj preto je aj jednou z najobľúbenejších členiek kráľovskej rodiny. Návšteva grófov zo Strathearnu, ako znie ich škótsky titul, bola veľmi sledovaná všetkymi Škótmi, aj preto sa sympatický kráľovský pár cítil na návšteve príjemne a krásna krajina ostane naďalej zdrojom pekných spomienok.

Súvisiace články

Najčítanejšie