Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Princ Philip zanechal mnohomiliónové dedičstvo! Spravil s ním ale TO, čo sa v kráľovskej rodine nenosí!
Zdielať na

Princ Philip zanechal mnohomiliónové dedičstvo! Spravil s ním ale TO, čo sa v kráľovskej rodine nenosí!

Archívna reportáž

Niet pochýb o tom, že britská kráľovská rodina je najvplyvnejšia a najmocnejšia monarchia sveta s obrovským majetkom. Napriek tomu sa ním prvoplánovo neprezentujú a snažia sa pôsobiť skromne, čím si udržiavajú rešpekt a obdiv mnohých Britov, ba aj priaznivcov z celého sveta. Mnohých preto zarmútil skon jedného z popredných členov rodiny, manžela kráľovnej Alžbety II., princa Philipa, ktorý bol známy svojím typickým zmyslom pre humor. Avšak iba málokto tušil, že po smrti zanechal závet, ktorého obsah nedávno unikol z paláca vďaka jednému zo zamestnancov.

Podľa informácii britského denníka The Sun sa princ Philip (†99) na svoj odchod pripravil aj po finančnej stránke. Svojim trom najbližším spolupracovníkom z paláca a taktiež vnukom zanechal nemalé dedičstvo v podobe peňazí.

Podľa dobre informovaného zdroja z paláca po sebe vojvoda z Edinburghu zanechal približne 42 miliónov dolárov, ktoré sa rozhodol rozdeliť medzi svojich najbližších a, čo je v kráľovskej rodine celkom netradičné, aj medzi jeho pomocníkov z paláca. "Na rozdiel od iných kráľovských rodín sa princ Philip rozhodol byť štedrý aj k trom asistentom, ktorí sa oňho starali," uviedol zasvätený zdroj a upresnil, že medzi nich patril jeho osobný tajomník, brigádny generál Archie Miller Bakewell, jeho páža William Henderson a komorník Stephen Niedojadlo.

Princ Philip oslávil svoje posledné, 99. narodeniny kvôli zúriacej pandémii len vo dvojici, so svojou manželkou, kráľovnou Alžbetou II.:

​Zdroj tiež uviedol, že podľa závetu môžu dostať nemalú čiastku financií aj jeho vnúčatá a princ Harry vraj nebude výnimkou. A to aj napriek tomu, že od zbavenia sa oficiálnych funkcií Harry a jeho manželka verejne kritizovali kráľovskú rodinu a to dokonca v kontroverznom rozhovore s Oprah Winfrey odvysielanom v čase, keď bol Philip v nemocnici. "Philip nebol ten typ muža, ktorý by trestal vnuka za nevhodné správanie. Bol to veľmi spravodlivý, nestranný a milý muž. Nikdy v sebe nechoval zášť," uviedol zdroj. Princ Philip sa síce narodil do urodzenej rodiny na gréckom ostrove Korfu, tú však v grécko-tureckej vojne v roku 1922 vyhnali z ich rodnej zeme a malý princ sa dokonca musel na úteku ukryť do oranžovej bedničky na ovocie. Azda aj odtiaľ plynie jeho skromnosť, ale aj mierne čudácka povaha.

So svojimi najbližšími sa Edward rozlúčil aj nemalým dedičstvom:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Zaujímavé je, ako sa pred smrťou princ Philip vysporiadal so svojimi deťmi, princom Charlesom, princeznou Annou, princom Edwardom a princom Andrewom. Tým vraj odkázal, že si môžu zo zbierky jeho kníh "vziať, čo chcú". Niet pochýb, že sa v jeho zbierke nachádza mnohé jedinečné skvosty, ktoré už beztak bohatým členom rodiny padnú k úžitku azda aj lepšie ako financie. O tie sa podelí omladina, a zrejme ich ocení najmä princ Harry, ktorý sa musí s manželkou v Amerike obracať, aby mohli uspokojiť ich finančne náročný životný štýl, ochranku a bývanie, pre ich už čoskoro dve spoločné deti. Palác celkom pochopiteľne informácie o dedičstve oficiálne nepotvrdil, nakoľko je to "súkromná a osobná záležitosť rodiny."

Súvisiace články

Najčítanejšie