Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Obavy zo šikany ich syna! Spravila TOTO kráľovná Harrymu a Meghan naschvál?
Zdielať na

Obavy zo šikany ich syna! Spravila TOTO kráľovná Harrymu a Meghan naschvál?

Archívna reportáž

Prvorodený syn vojvodov zo Sussexu, dvojročný Archie Harrison Mountbatten-Windsor sa nikdy nestane princom. Hoci sa jeho mama posťažovala na túto skutočnosť a pokúsila sa to uhrať na diskrimináciu v kráľovskej rodine, chlapec na tento vysoký titul nikdy ani nárok nemal - ten majú len potomkovia následníka trónu, takže Williamove deti. No to neznamená, že by sa Archiemu neušiel žiadny titul.

Pre malého Archieho mala kráľovná pripravený titul grófa z Dumbartonu, čo síce nie je z kategórie najvyšších kráľovských titulov, ale ešte stále je dostatočne významný. No Meghan a Harry ho odmietli, píše portál PageSix. Zrejme práve vojvodkyňa zo Sussexu vnímala skrytý význam názvu škótskeho grófstva - dumb znamená po anglicky hlúpy.

Pár sa krátko po narodení svojho syna Archieho v máji 2019 vyhol grófskemu titulu, ktorý Harrymu prvýkrát udelila jeho stará mama, kráľovná Alžbeta II. pred kráľovskou svadbou v roku 2018, poznamenal Telegraph. "Nepáčila sa im myšlienka, že by sa Archie volal gróf z Dumbartonu, pretože sa to začínalo slovom 'hlúpy' a obávali sa, ako by to mohlo vyzerať," povedal britskému denníku jeden z kráľovských zdrojov.

Mnoho tvrdení páru v rozhovore s Oprah už bolo vyvrátených:

"Nebola to len Meghan, ktorá upozornila na potenciálne úskalia, ale prekážalo to aj Harrymu," povedal pre Telegraph ďalší zasvätenec, jeden z "viacerých zdrojov", ktoré potvrdili túto argumentáciu. Týmto rozhodnutím zrejme chceli zabrániť tomu, aby ich syn trpel. Mnohí mali pre ich rozhodnutie pochopenie, no najmä Škóti to brali veľmi citlivo.

"Aká urážka Dumbartonu," posťažovala sa Sue Sutton-Smythe, zatiaľ čo iní sa podelili o históriu škótskeho mesta, ako aj o jeho grófstvo, ktoré bolo prvýkrát vytvorené v marci 1675. Archieho tituly, lepšie povedané ich absencia, sa stali témou počas škandalózneho rozhovoru páru s Oprah Winfrey, počas ktorého Markleová nesprávne naznačila, že jej syn by mal byť princom, a spojila to s obdobím, keď neidentifikovaný starší člen kráľovskej rodiny údajne vyjadril obavy z pravdepodobnej farby Archieho pleti. Okrem toho, že sa mýlila, Harry už dávnejšie tvrdil, že jeho syn "by mal byť vychovávaný bez titulov", zdôraznili zdroje Telegraphu.

Súvisiace články

Najčítanejšie