Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Príšerná tragédia! Obeťou tornáda je aj tehotná dcéra slovenského hudobníka!
Zdielať na

Príšerná tragédia! Obeťou tornáda je aj tehotná dcéra slovenského hudobníka!

Deň, z akého sa Morava len tak nespamätá. Čiernymi písmenami ostane navždy zapísaný štvrtok, 24. júna, keď sa pohraničnou oblasťou na juhozápade Moravy prehnalo tornádo. Na naše končiny ojedinelý úkaz prišiel tentokrát s obrovskou silou. Behom pár minút poznačil životy tisíckam ľudí, niektoré si, žiaľ, aj vzal.

Len postupne záchranári odhaľovali rozsah tragédie, ktorú spôsobilo besnenie počasia po dlhých dňoch neznesiteľných horúčav. Hodonín a obce v jeho blízkosti zrovnalo tornádo v istých úsekoch doslova so zemou a ľudia prišli počas pár minút o strechu nad hlavou, o ostatných škodách na majetkoch škoda hovoriť. No oveľa bolestnejšie sú desiatky zranených a najmä päť obetí.

Jednou z obetí je, žiaľ, aj dcéra slovenského hudobníka Františka Cmara zo známej prešovskej kapely Mloci. Pre denník Korzár to potvrdil samotný otec obete. 

Vypočujte si jednu z piesní kapely Mloci:

"Podľa našich zistení bola mladá žena, ktorá zahynula pod kovovou konštrukciou, pôvodom Prešovčanka, žijúca v Českej republike. Jej ešte nenarodené bábätko náraz kovovej konštrukcie tiež neprežilo. Martina bola dcérou známeho hudobníka, Františka Cmara zo skupiny Mloci,“ uvádza prešovský Korzár. 

V deň tragédie ešte Mloci zverejnili klasicky veselý príspevok vo východniarčine netušiac, aký krutý bude koniec dňa:

Smutnú správu potvrdil aj slovenský rezort zahraničia a minister Ivan Korčok vyjadril rodine tragicky zosnulej Martiny úprimnú sústrasť. Rodáčka z Prešova žila v Brne, v ťažko zasiahnutej obci Lužice trávila práve chvíle u svokrovcov.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie