Oblačno
13°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Dokázaná lož! Harry si môže spytovať svedomie, prečo v TEJTO veci o otcovi klamal!
Zdielať na

Dokázaná lož! Harry si môže spytovať svedomie, prečo v TEJTO veci o otcovi klamal!

Archívna reportáž

Princ Harry si, zdá sa, spravil poriadnu hanbu obvineniami voči jeho otcovi. V rozhovore s Oprah totiž tvrdil, že po ich odchode z Británie ich spolu s malým synčekom Archiem nechal princ Charles napospas nebezpečenstvu bez ochranky a vo finančnej neistote. Nielenže im odoprel bodyguardov platených z daní Britov, ale údajne im ani neposkytol finančnú podporu, ktorú na začiatok tak veľmi potrebovali. Avšak teraz sa princ z Walesu bráni, zverejnil totiž dokumenty, ktoré robia z jeho mladšieho syna Harryho a jeho manželky Meghan poriadnych nevďačníkov.

Ako prináša denník The Sun, zo zverejnenej výročnej správy princa Charlesa je zrejmé, že jeho mladší syn, princ Harry, dostal po Megxite od otca nemalú sumu, a to napriek tomu, že ešte nedávno tvrdil, že boli úplne "finančne odrezaný" od kráľovských zdrojov. Z dokumentu vyplýva, že rodinám oboch jeho synov,  Sussexovcom aj Cambridgovcom dal podiel až vo výške 4,45 milióna libier.

Peniaze sú vo výročnej správe princa Charlesa uvedené ako prostriedky určené na "financovanie aktivít" Harryho, Meghan, Williama a Kate, avšak zdroje z paláca odmietli prezradiť presnú sumu, ktorú 36-ročný Harry dostal. Avšak bola to vraj čiastka, ktorá pokryla prvé štyri mesiace ich "prechodného obdobia" na ceste k finančnej nezávislosti. Zlou správou pre Harryho je, že sa v správe uvádza aj to, že od svojho otca už nedostane žiadne financie. 

Pozrite si ako v akom luxuse žijú Harry a Meghan v kalifornskom Montecite po ich odchode z Británie:

"V januári 2020, keď Sussexovci oznámili, že sa chystajú odísť od pracujúcej kráľovskej rodiny, vojvoda povedal, že budú pracovať na tom, aby sa stali finančne nezávislými. Napriek tomu vyčlenil princ z Walesu značnú sumu na ich podporu," uviedol jeden zo zdrojov z paláca s tým, že financovanie skončilo v lete 2020 a odvtedy je pár od kráľovskej rodiny finančne nezávislý. Harry a jeho manželka Meghan sú teraz z veľkej časti financovaný zo zmluvy so spoločnosťou Netflix vo výške 112 miliónov libier. Z toho platí Harry nemalú čiastku na hypotéku, ktorú si vzal od banky na ich spoločné sídlo v Montecite v Kalifornii v hodnote 11 miliónov libier. Zdroj uviedol, že Charles vraj chcel svojho syna a jeho manželku podporovať a dodal, že ich odchod "je stále pre rodinu záležitosťou obrovského smútku".

Princ Charles zverejnil svoju výročnú správu iba nedávno, Harrymu však radosť neurobí:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Clarence House (@clarencehouse)

Harryho životopiskyňa Penny Junor má tiež jasný názor na Charlesov prístup k synovi, a neverí, že by nechal Harryho, Meghan a jeho vnuka Archieho na holičkách. "Nie som prekvapená, že sa Charles rozhodol dať Harrymu peniaze. Záleží mu na synovi a je to veľkorysý človek. Ale prečo Harry povedal, že ho finančne odrezali? Charlesa táto poznámka nesmierne ranila. Bolo mi ho veľmi ľúto," krúti hlavou spisovateľka. Podľa expertov sa predpokladá, že Harrymu po smrti mamy Diany v roku 1997 zostalo 7,5 milióna libier. V roku 2002 sa s rodinnými príslušníkmi delil aj o dedičstvo po smrti jeho prastarej mamy, kráľovnej Alžbete I. vo výške 70 miliónov libier. Harry taktiež desať rokov poberal armádny plat 35 000 libier ročne a k tomu mu otec každý rok vyplatil za plnenie kráľovských povinností najmenej 2,3 milióna libier. Takto skutočne nevyzerá finančné pozadie niekoho, kto by mal živoriť a byť odkázaný na pomoc iných.

Súvisiace články

Najčítanejšie