Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Kráľovná Alžbeta je po smrti?! Šokujúce oznámenie v priamom prenose!
Zdielať na

Kráľovná Alžbeta je po smrti?! Šokujúce oznámenie v priamom prenose!

Archívna reportáž

V živom vysielaní sa môže stať čokoľvek. Aj moderátori a reportéri sú len ľudia, omyl môže nastať nielen v zdieľaných informáciách, ale aj v breptoch, či niekedy výbuchoch smiechu, alebo momentoch dojatia k slzám. No omylom vyhlásiť niekoho za mŕtveho je už trošku väčší prešľap, nehovoriac o tom, ak ide o takú osobnosť, ako je kráľovná.

Pozornosti divákov televízneho programu Good Morning Britain pred pár dňami neušlo nepríjemné prerieknutie sa moderátora Alaistara Campbella, píše portál The Sun. Sprvu si ani nevšimol, ako sa zamotal v jednej vete, kde nechtiac označil britskú kráľovnú Alžbetu II. za mŕtvu. Všimla si to ale jeho spolumoderátorka Susanne Reid a strnula. Nechala ho ale hovoriť bez upozornenia ďalej. Zrejme ho na to upozornili z réžie a následne sa opravil a divákom sa aj ospravedlnil. Hovorí sa, že ten koho počas života označia za mŕtveho, bude dlho žiť, a tak to je napokon pozitívny prešľap.

Britská kráľovná sa aj vo veku čerstvo dožitých 95 rokov cíti byť stále dostatočne svieža na to, aby mohla naďalej panovať Británii a Commonwealthu. Jej syn princ Charles (72) tak musí stále trpezlivo čakať na trón a je tak najdlhšie čakajúcim následníkom trónu v histórii. Po smrti princa Philipa sa začalo ale špekulovať, či predsa len kráľovná neodovzdá trón svojmu najstaršiemu synovi. Zatiaľ ale ona sama nič také oficiálne ani len nenaznačuje. Už štyri dni po úmrtí manžela si začala plniť svoje kráľovské povinnosti, hoci mala podľa zvyklostí nárok minimálne na 8 dní smútku v ústraní. Takto čiperná bola aj jej matka, taktiež Alžbeta. Tá sa dožila takmer 102 rokov, dlhovekosť majú zrejme v génoch.

Kráľovnú nezlomila ani smrť jej manžela:

​Aj preto vyznelo prerieknutie moderátora veľmi trápne. "Veľa sme po smrti kráľovnej hovorili o princovi Philipovi...." zadelil a diváci zrejme ostali v šoku, prečo oznamuje takúto zásadnú správu len tak ledabolo. "Myslím, že som práve omylom oznámil smrť kráľovnej. Myslel som princa Philipa," rozpačito vysvetľoval uvedomujúc si svoje faux pas. Jeho kolegyňa Sussane sa ho snažila upokojiť. "Ľudia iste pochopili, ako si to myslel," utešovala ho v rámci kolegiality a nepochybne mala pravdu, aspoň čo sa väčšiny týka. Ale našli sa aj podpichovači. "Vážne hovoril o smrti kráľovnej?" napísal na sociálnej sieti jeden z nich a podobne reagovalo aj pár iných divákov. Hádam bude práve pre toto prerieknutie moderátora britská kráľovná ešte dlho žiť. Campbell moderuje ranné televízne vysielanie len krátko. Nahradil v marci Piersa Morgana, ktorý musel odísť po kritike Meghan.

​Morgan si totiž po marcovej talk show Oprah Winfrey s Harrym a Meghan v komentári počas ranného vysielania nedokázal odpustiť pár tvrdých slov, ako neverí ani slovo tejto bývalej americkej herečke. Pozná ju z čias, keď sa snažila upútať pozornosť v Británii ešte predtým ako sa dala dokopy s princom Harrym. Mal jej v tom pomôcť aj moderátor, ale akonáhle ho už nepotrebovala, akoby ho ani nikdy nepoznala. Jeho tvrdý výrok o nej sa nepáčil mnohým divákom, čo vedenie začalo vyšetrovať, a vraj sa ozvala aj samotná Meghan. Pre moderátora je ale sloboda slova nadovšetko. Stojí si za svojimi slovami, a tak radšej odišiel. Jeho náhradníkovi síce teraz ušli taktiež nevhodné slová, ale omylom, a tak ho nikto za to trestať iste nebude.

Súvisiace články

Najčítanejšie