Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Odhalenie sochy princeznej Diane malo Harryho a Williama zmieriť. Nestalo sa, TOTO je dôkaz sporu!
Zdielať na

Odhalenie sochy princeznej Diane malo Harryho a Williama zmieriť. Nestalo sa, TOTO je dôkaz sporu!

Zdroj: SITA

Dvaja bratia z britskej kráľovskej rodiny, princ William (38) a princ Harry (36), už dávno netvoria nerozlučnú dvojicu, držiacu vo všetkom spolu, tak ako boli na to ich priaznivci zyknutí v minulosti. Kameň sváru medzi nich hodila, ako sa zdá, ctižiadostivá manželka princa Harryho, Meghan (39). Zrejme mala iné predstavy o svojej pozícii na kráľovskom dvore, aké boli realitou. Tam ale panuje na základe tradícií prísna hierarchia, ktorej sa musela s nevôľou podvoľovať. Zamilovaný Harry jej držal stranu a nakoniec spolu radšej utiekli do USA, odkiaľ začali kráľovskú rodinu obviňovať z rôznych krívd. Williamovi praskli nervy a s Harrym prestal komunikovať.

Ako priniesol nedávno denník The Sun, zdá sa, že k zmiereniu bratov nepríde ani pri príležitosti odhalenia pamätnej sochy ich matky v záhrade Kensigntonského paláca. Ich spoločný projekt, ktorý vznikol ešte v časoch, keď boli Harry a jeho manželka riadnou súčasťou kráľovskej rodiny, mal byť podľa mnohých kľúčovým na ceste k zmiereniu a zlepšeniu vzťahu dvoch bratov. Na slávnostný deň si však chystá svoj prejav každý zvlášť.

Dvojicu bratov s kráľovskou krvou nedala dokopy ani účasť na pohrebe starého otca, princa Philipa. Aj pri smútočnej ceremónii sa volili rôzne kompromisy, aby obrad prebehol dôstojne, pri zachovaní všetkých pravidiel, ale predsa len naznačoval odstup medzi bratmi. Medzi nimi robil "múr" ich bratranec Peter Phillips. Všetci boli v civilných oblekoch, aby sa predišlo rozpakom Harryho, že nemá uniformu oproti ostatným najvyšším členom rodiny, ako je inak zvykom, o ktorú prišiel, keďže sa vzdal svojich povinností a práv v rodine. Po skončení obradu ale bratia predsa len našli spoločnú reč, keď kráčali bok po boku.

Princeznú Dianu a jej synov spájalo mimoriadne silné a vrúcne puto, ich vzťah bol autentický a prirodzený, čo nie je v kráľovských rodinách bežné:

​Zakrátko sa rozhnevaní bratia budú musieť stretnúť opäť. Bude to pri odkrývaní sochy v Kensingtonskej záhrade pri príležitosti nedožitých 60. rokov ich mamy, princeznej Diany. Tú by iste netešilo, keby videla, ako sa odcudzili. Milovala ich oboch rovnako a vždy dbala, aby boli spolu a mali sa radi. Vymýšľala pre nich rôzne zábavky, na ktorých sa rada zúčastňovala aj ona sama. A neváhala s nimi chodiť ani do verejných zábavných parkov, z ktorých doteraz existuje dokumentácia. Časy sa však zmenili. "Jeden by očakával, že sa dohovoria na spoločnom prejave, lenže sa tak nestalo. Každý si pripraví vlastnú reč," prezradil zdroj spomínanému denníku. K zmiereniu teda zjavne zatiaľ ešte neprišlo a ktovie, či v najbližšom čase dôjde.

Malý Archie, syn Meghan a Harryho, ktorí sa rozhodli žiť v USA, nedávno oslávil 2. narodeniny. Verejne mu zagratulovala aj britská kráľovská rodina prostredníctvom sociálnej siete Instagram:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Princ Harry to nemal ako druhorodený syn budúceho kráľa jednoduché. Musel prijať skutočnosť, že na trón na rozdiel od brata nebude mať takmer s určitosťou nikdy nárok. Snažil sa preto dokázať svoj význam v službách armády, s ktorou viedol boje aj v Afganistane ako pilot vrtuľníka. Predčasná smrť matky spôsobila v jeho duši veľkú bolesť a musel hľadať pomoc u psychiatrov a psychológov. Rany mu zrejme opäť rozjatrila sebavedomá a ambiciózna Meghan, ktorá poukázala na nerovnosť v rodine a odtiahla ho od nej. V USA sa snažia hrať prím ako významné celebrity a darí sa im. V Británii však u väčšiny obyvateľstva upadli v nemilosť. Všetci budú iste veľmi pozorne sledovať každé gesto dvoch rozhnevaných bratov počas ich najbližšieho stretnutia v Kensingtone pri odhaľovaní maminej sochy.

Súvisiace články

Najčítanejšie