Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Neuveriteľné gesto! Harry venoval vzácny snubný prsteň po mame Kate, nie Meghan!
Zdielať na

Neuveriteľné gesto! Harry venoval vzácny snubný prsteň po mame Kate, nie Meghan!

Archívna reportáž

Kráľovská rodina je pre mnohých Britov a jej priaznivcov zdrojom inšpirácie nielen čo sa týka vystupovania jej členov, ale je aj stelesnením noblesy a jedinečného štýlu, ktoré prezentujú najmä ženy. Azda najvýraznejšou módnou ikonou spomedzi monarchov bola nepochybne princezná Diana, na ktorej štíhlej figúre túžili prezentovať svoje výtvory tie najzvučnejšie mená návrhárov či šperkárov. Jedným z naslávnejších klenotov bol nepochybne jej zafírový snubný prsteň. Avšak nie každý tuší, čo sa stalo s drahým šperkom po jej smrti a komu zdobí ruku dnes.

Ako prináša denník The Sun, po smrti princeznej Diany zdedil krásny zafírový šperk mladší zo synov, princ Harry. Ten si ho vybral na pamiatku, pričom princ William si vybral zlaté hodinky. No ak by niekto čakal, že ho Harry venoval napokon svojej manželke Meghan, ostane celkom prekvapený. Prsteň v hodnote viac ako 300-tisíc eur venoval nepriamo ryšavý princ láske jeho staršieho brata Williama, vojvodkyni Kate Middleton.

​Keď v roku 1997 zomrela mnohými obdivovaná a milovaná princezná Diana iste najťažšie chvíle zažívali jej dvaja vtedy ešte malí chlapci, princovia William a Harry. Práve mladší z dvojice bol podľa mnohých expertov na svoju mamu veľmi fixovaný, a to nielen kvôli citlivej povahe, ale aj pre zložité vekové obdobie v ktorom sa vtedy iba 12-ročný chlapec nachádzal. Ako prezradil v dokumente The Diana Story vtedajší komorník princeznej Diany, Paul Burrell, obaja princovia dostali možnosť vybrať si šperk, ktorý mali na svojej mame najradšej a ponechať si ho. Detaily krásneho šperku si  môžete v galérii TU.

Pozrite si tie desať najkrajších šperkov, ktoré boli súčasťou skvostnej Dianinej zbierky klenotov. Zhruba v tretej minúte videa je aj spomínaný zafírový snubný prsteň:

Voľba Harryho padla práve na prsteň s nádherným a vzácnym modrým drahokamom. Prsteň dlho čakal na svoju nositeľku a predpokladalo sa, že si ho raz nastokne na prstenník jeho vyvolená. Dobrák Harry však prsteň venoval bratovej, vtedy ešte len nastávajúcej manželke Kate. "Harry sa brata opýtal, či si nemyslí, že by nebolo vhodné, ak by dostala prsteň ich mamy," prezradil Paul v dokumente a dodal, že tento jeho skutok je dôkazom jeho srdečnosti a skromnosti, ktorú mu vštepovala práve jeho nebohá matka. "Jedinú vec, ktorú si ponechal po svojej mame, dal svojmu bratovi. Presne taká nesebecká a dobrá bola aj princezná Diana," dodal bývalý komorník kráľovského paláca.

Kate Middleton dostala ako snubný prsteň vďaka svojmu švagrovi jeden z najkrajších šperkov, nečudo, že ho z ruky takmer nikdy nezloží:

Jeho dobrosrdečnosť však pripravila jeho terajšiu manželku Meghan o tento ikonický prsteň a je známe, že Meghan si na luxus veľmi potrpí. Neobišla však naprázdno, princ Harry ju nielenže požiadal o ruku na mieru vyrobeným zlatým prsteňom so vzácnym drahokamom z africkej Botswany, ktorý sám navrhol, ale nechal do neho vložiť aj dva diamanty z Dianinej vzácnej kolekcie klenotov. Meghan sa v tom čase vyjadrila, že vďaka šperku s nimi bude Harryho mama "na ich spoločnej bláznivej ceste už navždy". Žiaľ, nedostala možnosť spoznať ju osobne, avšak netají voči nej obrovský obdiv. "Je pre mňa veľmi dôležité vedieť, že je Diana našou súčasťou," vyjadrila sa v minulosti Meghan o svojej svokre. Jej kamarátka dokonca prezradila, že počas štúdia na vysokej škole bola Meghan princeznou Dianou takmer posadnutá a tvrdila, že bude raz ako ona. Túto historku samotná vojvodkyňa zo Sussexu, pochopiteľne nikdy nepotvrdila, naopak, tvrdí, že o kráľovskej rodine pred jej príchodom nič nevedela. Pravdu sa však v spleti rôznych nepotvrdených informácií a pochybných zdrojov verejnosť asi nikdy nedozvie. Príbeh o prsteni je ale skutočný.

Súvisiace články

Najčítanejšie