Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Gottova dcéra prekvapuje! Totálna zmena profesie, chce sa rekvalifikovať na TÚTO pozíciu!
Zdielať na

Gottova dcéra prekvapuje! Totálna zmena profesie, chce sa rekvalifikovať na TÚTO pozíciu!

Archívna reportáž

Už po niekoľkýkrát začína Dominika Gottová "nový život". Ďalšiu kapitolu štartuje opäť v Helsinkách, kam sa vrátila po sklamaní z rodnej Prahy. Tam sa nedočkala ani prijatia, ani pomoci, ani práce a blahobytu, ako to zrejme čakala, práve naopak. V hlavnom meste Fínska dostali aj s jej manželom Timom Tolkkim sociálny byt a má tam aj výhodu anonymity. Je už len na nej, ako s touto šancou naloží.

Dominika Gottová (47) je už späť v Helsinkách, kde čaká na príchod sťahovacieho vozu s nábytkom a vecami, ktoré mala vo svojom prenajatom pražskom byte. Cíti sa tam oveľa spokojnejšia ako v Prahe, kde čelila až príliš veľkej publicite a viacerým útokom zo strany verejnosti, čo ju veľmi obmedzovalo. Aj čo sa týka vládnych obmedzení v súvislosti s covidom to je vo Fínsku oveľa voľnejšie. Na dobré sa ľahko zvyká, a tak nečudo, že je Dominika zatiaľ v Helsinkách spokojná. Intenzívne premýšľa aj nad svojou ďalšou pracovnou činnosťou a prihlásila sa preto aj do rekvalifikačného kurzu, píše portál Super.cz.

Svojho času pracovala Dominika v Helsinkách ako čašníčka, teraz sa pokúsi získať prácu v pre ňu netradičnej profesii. Aj keď sa tam už začali reštaurácie otvárať, predsa len sa nedá počítať, že sa všetko trvalo a v plnej miere dostane tam, kde to bolo pred koronavírusovou pandémiou. "Rúška sa nosia v dopravných prostriedkoch. Obchody sú otvorené, reštaurácie boli zavreté a predvčerom sa otvárali, mohol vstúpiť len obmedzený počet klientov trebárs do banky alebo na pracovný úrad," informovala Super.cz najstaršia dcéra Karla Gotta. Nechce tam ale žiť len z podpory, začala preto venovať pozornosť rôznym možnostiam, ako sa zamestnať.

Dominika plánuje na jeseň spomienkovú akciu na otca, bude to rok po vydaní knihy:

​V Helsinkách objavila ponuku rekvalifikačného kurzu, ktorá ju zaujala. "Prihlásila som sa na rekvalifikačný kurz, bola by to absolútna zmena odboru. Ešte neviem, či ma vezmú, pretože mi bolo povedané, že je veľa žiadateľov, a ukáže sa až behom mája a júna. Prihlásila som sa preto radšej na dva rovnaké rekvalifikačné kurzy securitas," prezradila Dominika novinku. Možno sa inšpirovala pomerne pokojnou prácou pracovníkov securitnej služby v obchodných centrách v Prahe. Iste sa toľko nenadrú ako čašníci či barmani pri obsluhe množstva zákazníkov. V tomto povolaní však leží na pleciach pracovníkov veľká zodpovednosť, čo je v Dominikinom prípade trochu otázna vlastnosť.

​Kedysi v Helsinkách absolvovala dcéra Zlatého slávika aj kurz pre kozmetičky. Keď sa prvýkrát vrátila kvôli nezhodám s manželom Timom Tolkkim bývať do Prahy, žil ešte aj jej slávny otec. Získala zrejme aj vďaka jeho slávnemu menu a známostiam miesto kozmetičky v pražskom salóne krásy. Ale nevydržala tam dlho. Pri druhom návrate do Prahy sa zamestnala radšej ako barmanka a po čase ako predavačka v predajni lahôdok v jednom obchodnom centre. Naposledy v zime sa jej zapáčila ponuka v sklade, kde mala pracovať s vysokozdvižným vozíkom. Zo zdravotných dôvodov sa ale musela práce vzdať a potom už videla ako jedinú možnosť záchrany návrat do Helsínk, kde spolu s manželom získali sociálny byt. Snáď tam bude mať na prácu, ako aj súkromný život väčšie šťastie.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie