Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Gottová definitívne opúšťa Česko, ruší si aj trvalé bydlisko: V Helsinkách chce zomrieť!
Zdielať na

Gottová definitívne opúšťa Česko, ruší si aj trvalé bydlisko: V Helsinkách chce zomrieť!

Archívna reportáž

Dominika Gottová (45) sa už teší na návrat do Helsínk. Po dvoch týždňoch strávených v Prahe, kam prišla, aby si zbalila všetky veci a nábytok, a následne odovzdala prenajatý byt majiteľom, má už svojho rodného mesta dosť. Rozlúčila sa s mamou a priateľmi a odlieta tam, odkiaľ pred zhruba rokom a pol "navždy" odišla. Teraz zas, naopak, zvažuje, že sa už viac nevráti natrvalo žiť do Prahy.

Dominika Gottová chcela iste v dobrej vôli skúsiť splniť sľub, ktorý dala otcovi a zmeniť svoj život. Už je ale jasné, že pokus nevyšiel. V Prahe sa jednoducho necíti šťastne kvôli neustálej pozornosti až priam útokov zo strany verejnosti, ale aj nemožnosti nájsť si prácu, aby si mohla zarobiť na prenájom a pohodový život. Nikto jej nedokázal ani pomôcť v takej miere, ako priam zúfalo potrebovala. Na to mala vždy len otca.

Sťahovanie nábytku a iných vecí z prenajatého pražského bytu do jej nového helsinského príbytku niečo stojí, preto najstaršej Gottovej dcére nezostalo ani na let späť do Helsínk, píše portál Super.cz. Cestu autom by vraj nezvládla, mohla by trvať totiž až 24 hodín. Nakoniec jej kúpil letenku Timo, ktorý má teraz nejaké pracovné projekty Mexiku. Je spokojná, že sa do sťahovacieho voza všetko zmestilo, vrátane televízoru. Tak budú mať aspoň s manželom Timom Tolkkim (55) každý svoj, keď sa bude chcieť každý z nich pozerať na niečo iné. Medzi vecami, ktoré sa vezú do Helsínk, je aj množstvo DVD s ázijskými filmami, ktoré Dominika zbiera už cez 20 rokov. "Tie so mnou musia byť stále, to je pre mňa cennosť," tvrdí s úsmevom o svojej zberateľskej vášni.

Dominika chce ku knihe pridať na jeseň aj spomienkovú show na počesť otca Karla:

​Pred odchodom musela Dominika absolvovať PCR test a veľmi sa bála, ako dopadne. Bez negatívneho výsledku by nemohla odletieť. "Moje sťahovanie do Fínska je finálne a ruším trvalé bydlisko v Českej republike a Prahe," vysvetľovala Super.cz svoju súčasnú situáciu tesne pred odletom. Tam bude žiť so svojim problémovým manželom, fínskym hudobníkom Timom Tolkkim. Ten je momentálne je ešte stále v Mexiku, aby využil možnosti zárobku, ktoré sa mu tam ponúkajú. "Chcem tam zostať až do svojho skonania, ale to som si myslela aj o Prahe, že tam budem do skonania a vidíte, ako sa všetko v mojom živote mení, takže nič nevylučujem," necháva si Dominika predsa len pootvorené zadné vrátka.

​Vie, že jej slávny otec by s jej návratom do Fínska nesúhlasil. "Prosím ťa, ty si sa snáď úplne zbláznila! To nemyslíš vážne," parafrázuje Dominika so smiechom pomyselnú výčitku, akú by si vypočula od otca. Vekom a skúsenosťami ale zistila, že to, čo jej kedysi nevyhovovalo, teraz víta. "Kvôli životnému pokoju, životnému štýlu, je tam úplne iné životné tempo, Už nemám 20, ani 30, tu ľudia idú až do dôchodku obrovským tempom. Klobúk dolu. Zistila som za ten rok a štvrť, že mi vyhovuje škandinávsky pomalý životný štýl. A ten pokoj," zverila sa so svojimi pocitmi. Ale u Dominiky nie je nič isté. Problém môže nastať už po návrate manžela z Mexika. Ani on totiž nemá peňazí nazvyš, navyše bojuje s bipolárnou poruchou, ako aj so závislosťou na alkohole. Ktovie, ako si budú navzájom oporou.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie