Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nedajú si pokoj! Meghan a Harry chystajú ďalšie výlevy v novom vydaní knihy!
Zdielať na

Nedajú si pokoj! Meghan a Harry chystajú ďalšie výlevy v novom vydaní knihy!

Archívna reportáž

Človek by si pomyslel, že po tom všetkom, čo za ostatný rok navyvádzali, sa už po "vyvrcholení" v talkshow Oprah Winfrey konečne Harry a Meghan stiahnu a budú si užívať tú vysnívanú slobodu a súkromie. Aj s ohľadom na Harryho vzťah s rodinou, kde už nechýba veľa, aby boli mosty spálené. No evidente ešte nestačilo.

Minulý rok v lete vyšla kniha o osudoch páru Meghan - Harry s názvom Finding Freedom (Hľadanie slobody). Príliš veľký rozruch nespôsobila, bola napísaná pomerne jemne, no bolo cítiť, že v rámci objektivity to predsa len nebolo úplne dokonalé. Evidentne bez väčšej kritiky z toho vyšli práve vojvodovia zo Sussexu.

Postupne začalo byť jasné prečo. Hoci autori knihy, Omid Scombie a Carolyn Durand, sa prezentujú len ako novinári, ktorí sa špecializovali na kráľovskú rodinu, predsa len isté spojenie s Meghan a Harrym jestvuje, píše portál The Times

Všetci si robili nádeje, že Harry urovná vzťahy s rodinou. Nestalo sa:

​Bolo to zrejmé aj podľa niektorých informácií, pri ktorých bolo zrejmé, že si ich autori nevymysleli - fakticky sedeli, no boli príliš súkromné na to, aby sa o nich len tak v rámci klebiet niekto dozvedel. Museli prísť zjavne priamo zo zdroja. "Ani princ Harry, ani Meghan Markle s autormi knihy nespolupracovali a nikdy spolu nehovorili priamo. V každom prípade ale Meghan v tej dobe hovorila so svojím kamarátom, o ktorom vedela, že s autormi knihy spolupracuje," tak sa vyjadrili právnici vojvodkyne podľa amerického programu Daily Pop.

Autor knihy, Omid Scombie, naznačil, že to nie je s obsahom knihy celkom tak, ako tvrdí The Times:

Je to pomerne prefíkaná taktika, ako vypustiť v rozhovore s kamarátom informácie, ktoré sa presne dostanú tam, kam majú. Aj z toho je jasné, že Meghan a Harry mali možnosť výrazne ovplyvniť obsah knihy. V novšom, rozšírenom vydaní, majú byť pridané informácie z talkshow Oprah, ale vraj aj osobné vyjadrenie k tomu, ako kráľovná vnuka a jeho ženu zbavila záštit nad mnohými charitatívnymi organizáciami, ako aj reakcia na obvinenie Meghan zo šikanovania zamestnancov paláca. Ktovie, či takú možnosť na vyjadrenie dostane aj druhá strana. Inak bude stále panovať presvedčenie, že Finding Freedom je prosto na objednávku páriku vojvodov zo Sussexu. Už je len otázka, či bude druhé vydanie úspešnejšie, z toho prvého sa totiž bestseller rozhodne nestal.

Súvisiace články

Najčítanejšie