Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Adela Vinczeová je zaočkovaná, reakcia jej organizmu je drsná! Zmenili Vinczeovci názor na vakcináciu?!
Zdielať na

Adela Vinczeová je zaočkovaná, reakcia jej organizmu je drsná! Zmenili Vinczeovci názor na vakcináciu?!

Archívna reportáž

Hoci by to možno mnohí netipovali, Adela Vinczeová je už od októbra štyridsiatnička. Hranica, ktorú obvykle ľudia neprekračujú práve s nadšením, ale v uplynulých dňoch vnímali mnohí inak. Ľuďom nad 40 rokov sa totiž otvorila čakáreň na vakcínu proti covidu. Mnohí ju už aj dostali a Adela je medzi nimi.

Tak Adela Vinczeová, ako aj jej manžel Viktor už covid prekonali. Kým moderátorka z toho vyšla v podstate celkom "bezbolestne", Vincze bol na tom horšie a pár dní si veru vytrpel horúčky a iné nepríjemnosti spojené s ochorením, našťastie, žiadne neboli až príliš dramatické. Obaja pritom od začiatku dodržiavali na maximum opatrenia, podporovali nosenie rúška a nekontaktovali sa s ľuďmi nad rámec povinností. No stalo sa.

Onedlho po prekonaní choroby si nechali zmerať protilátky a paradoxne, značne vyššie ich mala práve Adela, ktorú choroba nijako nezasiahla. Viktor ich mal absolútne hraničné minimum. No aj tak sa Adela rozhodla, že nebude otáľať a napriek prirodzene nadobudnutým protilátkam sa nechá aj vakcinovať.

Manželstvo Adele výrazne zmenilo život, aj pohľad na mnohé témy:

​Spolu s manželom patria medzi veľkých propagátorov očkovania proti covidu, a keď prišla možnosť vakcíny pre ľudí nad 40, Adela išla a dostala "kontroverznú" vakcínu AstraZeneca. "Astra je tam. Sme na chate na Liptove, prišiel termín do Prešova, neváhala. Neváhajte ani vy. Ja stále čakám. Tomu, že je to moja babka, ktorú len sprevádzam, neuverili," oznámil na Instagrame Vincze a pridal aj štipľavý vtip. Ktovie, či čakal, čo sa strhne v komentároch. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Viktor Vincze (@viktorvincze)

Pochopiteľne, vždy budú dva tábory, pokiaľ ide o otázku vakcín. No tá proti covidu je vnímaná ešte značne citlivejšie, ako tie povinné. A tak okrem pochvalných komentárov pribudlo aj mnoho rozčarovaných, či priam nahnevaných. Napríklad aj od finalistky speváckej súťaže, Gabriely Gunčíkovej: "Aj keby som bola posledný človek na svete, čo by nebol očkovaný, stále by som vakcínu odmietala. Takže neváham, bez váhania sa očkovať nenechám". Vincze neostal dlžný odpoveď: "Takýto prístup je jedným z dôvodov, prečo sa tá pandémia (a opatrenia) naťahujú". Podobných komentárov pristálo pod fotkou ešte mnoho, vrátane klasiky "očkujete sa ako ovce", "nezmyselná propaganda" či "astrou určite nie".

Viktor poctivo pod každým komentárom odpísal, no zrejme aj on si uvedomuje, že zásadný rozdiel v myslení ľudí nespraví, najmä v témach, kde vedú súboj emócie s raciom. Ako je ale zrejmé aj zo štatistík, čoraz viac ľudí mení názor a chce sa vakcinovať. No ešte stále ostáva mnoho takých, ktorí "ani za svet". Aj pre nich sa Vincze tejto téme pravidelne venuje a robí osvetu podporenú dostupnými informáciami. Keďže sa už otvára čakáreň pre ľudí od 16 rokov, iste čoskoro pribudne na profile aj fotka s ihlou v ramene 30-ročného Viktora. Iste ho neodradí ani to, že u jeho manželky prepukla prvý deň po očkovaní pomerne silná reakcia na vakcínu v podobe horúčok, vyčerpanosti a bolesti ruky. Druhý deň už ale priniesol výrazné zlepšenie, nič výnimočné sa teda v prípade moderátorky nekonalo. "Nespravila som to pre seba, ale pre kolektív, aby som nikoho nenakazila," celkom jasne uzavrela tému Adela.

Adelu reakcia organizmu na vakcínu poriadne skolila:

Instagram/VV

Súvisiace články

Najčítanejšie