Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nehodný syn kráľovnej sa ukázal byť najcitlivejší? TENTO rozkošný dar musel Alžbetu II. veľmi potešiť!
Zdielať na

Nehodný syn kráľovnej sa ukázal byť najcitlivejší? TENTO rozkošný dar musel Alžbetu II. veľmi potešiť!

Archívna reportáž

Len málo vecí dokáže človeka rozveseliť v ťažkých chvíľach, keď je jeho blízky človek chorý, alebo odíde na večnosť, ako sa stalo kráľovnej Alžbete II. v ostatných mesiacoch. No predsa len je jedna spoľahlivá dávka radosti, ktorú dobre poznajú všetci majitelia domácich miláčikov. Aj v tých najsmutnejších momentoch je pritúlenie psíka či mačky skutočne blahodarnou pomocou. V prípade kráľovnej to určite platí.

O kráľovnej Alžbete II. je známe, že miluje psov z plemena corgi a dorgi. Jej vzťah k nim začal v časoch, keď mala len 10 rokov a trvá doteraz. V roku 2015 síce tvrdila, že už prestane s ich chovom, ale vo výnimočnej dobe sa dejú výnimočné veci, a tak sa stalo, že dvaja malí nezbedníci jej pribudli tento rok v marci. Dostala ich darom od svojho problémového syna Andrewa (61), ktorý sa "preslávil" viacerými škandálmi, na čele s podozrením zo stykov s maloletými dievčatami s pomocou Jeffreyho Epsteina. Hoci je možno z pohľadu verejnosti "nehodný", aj on svoju mamu miluje a chcel, aby netrpela odlúčená od vtedy chorého manžela, ale aj pre výnimočný stav v súvislosti s pandémiou, píše portál The Sun

Šteniatka Muick a Fergus spolu s jedinou corgi Candy, ktorá ostala ešte z posledného chovu, robia britskej kráľovnej každodenne spoločnosť pri jej prechádzkach záhradami v okolí zámku Windsor. Tam žije nepretržite od septembra minulého roku, keďže sa nemohla vrátiť v súvislosti s pandémiou do svojho oficiálneho kráľovského sídla, Buckinghamského paláca. A vyzerá tak, že sa tam už viac bývať nevráti. Windsor vždy patril medzi jej obľúbené miesta a v jej veku zrejme nemá chuť neustále meniť svoje pôsobisko. Jej nedávno zosnulý manžel jej robil vždy spoločnosť, ale od februára, keď ho museli hospitalizovať v nemocnici v Londýne, až na pár posledných spoločných dní, žije veľmi osamelo. Princovi Andrewovi to zjavne nedalo, a preto jej zadovážil milú spoločnosť.

Pozrite si video kráľovnej s jej psíkmi:

Jeden malý chlpáč menom Muick je corgi, druhý Fergus je dorgi. O plemeno dorgi sa zaslúžila samotná kráľovná, keď dala skrížiť svojho corgiho s jazvečíkom. Posledný potomok tohto kríženca, ktorý zostal Alžbete, je Candy. Willow bol posledný z tohto plemena corgi, no uhynul ešte v roku 2015. Vtedy sa kráľovná rozhodla s ich chovom prestať, aby po svojej smrti nezanechala žiadne mláďa. Celkom prvý corgi v jej vlastníctve bola Susan, ktorú dostala na svoje 18. narodeniny. Všetci ostatní boli jej potomkami. V roku 2007 mala kráľovná piatich corgi, a to Montyho, Emmu, Linnet, Holly a Willowa. Dorgi boli štyria - Apple, Berry, Vulcan a Candy. O týchto domácich miláčikoch sa vyrobil aj rodinný animovaný film The Queen´s Corgi.

Kráľovná zvieratá miluje odjakživa:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Dohromady vlastnila kráľovná Alžbeta II. vyše tridsať chlpáčov plemena corgi a dorgi. Všetci boli zvečnení v rôznych umeleckých dielach, či už to boli sochy, maľby, no najmä na mnohých fotografiách od známych profesionálov. Monty, Willow a Holly sprevádzali kráľovnú aj na otváracom ceremoniáli LOH v scénke s Danielom Craigom ako James Bondom. Na 50. výročie nástupu Alžbety II. na trón, vydali kráľovskú mincu s jej portrétom s corgim. Jej milovaní psíkovia mali veľmi privilegované postavenie. V palácoch mali svoje komnaty s prútenými košmi na spanie, špeciálne jedlo a starostlivosť. Majú aj svoj cintorín, kde sú pochovávaní, na panstve Sandringham v Norfolku. Ten založila v roku 1887 kráľovná Viktória, Alžbetina prastará mama, má už teda bohatú históriu..

Súvisiace články

Najčítanejšie