Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zúfalá situácia Schumacherovcov! Ak majú Michaelovi pomôcť, musela jeho manžela spraviť TOTO!
Zdielať na

Zúfalá situácia Schumacherovcov! Ak majú Michaelovi pomôcť, musela jeho manžela spraviť TOTO!

Archívna reportáž

Od tragického zranenia hlavy Michaela Schumachera (52) po páde na lyžiach ubehlo už neuveriteľných sedem rokov. Odvtedy je trvalo pripútaný na lôžko a odkázaný v prípade pohybu na vozík. O jeho zdravotnom stave sa stále špekuluje, jeho manželka Corinna a rodina sa obklopili hradbou mlčania.

Už pred pár rokmi sa presunula celá rodina Michaela Schummachera z ich luxusného sídla vo Švajčiarsku na slnečný ostrov Malorka, kde je im dopriata okrem väčšieho súkromia aj tamojšia teplá klíma, ktorá spolu s čerstvým morským vzduchom Schumacherovi iste prospieva najlepšie. Tragédiou poznačená rodina však kvôli tomuto ráznemu kroku obetovala veľa síl a v neposlednom rade aj financií.

Najmä pre manželku Michaela Schumachera musí byť všetko, čo sa udialo za posledných sedem rokov, veľmi bolestné. Zvyknutá na trvalý prísun veľkých peňazí za víťazstvá a úspechy manžela vo Formule 1, odrazu zostala bez tohoto zdroja finančných príjmov, no ešte aj bez manžela, ako svojej opory. Teraz musí byť, naopak, ona jeho oporou a o financie sa musí postarať sama. Žiaľ, jediné, čo mohla urobiť, bolo to, že začala rozpredávať ich majetok nadobudnutý vďaka úspechom manžela v pretekoch najrýchlejších áut. V tomto športe sa točí naozaj veľa peňazí, ale získať ich nejde len tak ľahko. A Schumi kvôli tomu veľakrát riskoval, no napokon to nebola formula, ktorá ho stála zdravie.

Už sedem rokov uplynulo od decembrového rána, keď tragická nehoda na svahu počas lyžovania pripravila legendárneho pretekára o zdravie:

​Zlá finančná situácia rodiny pre obrovské výdavky na liečenie a rekonvalescenciu bývalého pretekára je za priam zúfalým činom Corinny, keď sa rozhodla predať ich rodinné veľkolepé sídlo na obrovskom pozemku vo Švajčiarsku. Týždenne sú výdavky na starostlivosť o Michaela vyčíslené údajne až na vyše 60 000 eur a niet odkiaľ ich inak získať, ako rozpredávaním majetku. Corinna už predala ich súkromné lietadlo, ako aj luxusnú rekreačnú rezidenciu v Nórsku, spolu zhruba za 40 miliónov eur. Hodnota švajčiarskej rezidencie pri Ženevskom jazere je približne 6 miliónov eur, za čo ju aj ponúka prípadným záujemcom, píše portál Essentially Sport. Žiaľ, bez prísunu ďalších peňazí na špičkovú liečbu sa zdravotný stav slávneho pretekára môže zhoršiť. 

Schumacher má dodnes množstvo fanúšikov či už z radov priaznivcov motorizmu, alebo pre jeho mnohé dobročinné skutky. Združujú sa aj na jeho oficiálnom fanúšikovskom instagramovom profile:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Michael Schumacher (@michaelschumacher)

Taliansky neurochirurg Nicola Acciari sa pred časom vyjadril o diagnóze a jej následkoch pre pretekára, ale veľmi jeho priaznivcov nepotešil. "Je to celkom iný človek, než ako si ho pamätáte zo závodného okruhu," konštatoval a navyše upresnil prečo. "Michael má veľmi pozmenené a pochopiteľne zhoršené tkanivové, svalové a kostrové štruktúry," vysvetlil lekár. "Všetko je dôsledkom mozgovej traumy, ktorú utrpel," dodal na záver. Podobne sa vyjadril aj bývalý šéf stajne Ferrari, kde pôsobil Schumi, ktorý ho pomerne často navštevuje. "Moja odpoveď bude vždy rovnaká - bojuje. Môžeme len priať jemu a rodine, nech sa veci čo najskôr dajú do poriadku," prehlásil Jean Todt s tým, že venuje pozornosť aj jeho synovi Mickovi. Ten začal jazdiť F1 od tohto roku. "Je to veľká výzva, vidieť tam opäť Schumachera," myslí si. Snáď bude víťaziť podobne ako otec a prinesie aj tak potrebné financie pre rodinu.    

Súvisiace články

Najčítanejšie