Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
TOTO je život o akom snívali?! Meghan a Harry volali policajtov na pomoc už deväťkrát!
Zdielať na

TOTO je život o akom snívali?! Meghan a Harry volali policajtov na pomoc už deväťkrát!

Archívna reportáž

Ešte prešlo len slabých deväť mesiacov odkedy sa princ Harry a Meghan usadili v ich luxusnej rezidencii v kalifornskom Montecite, no v ich životoch stále nenastal pokoj. Naopak, ich vytúžené súkromie vo vlastnom dome už niekoľkokrát narušili neželaní hostia a musela zasahovať dokonca aj polícia. No zdá sa, že pár robí všetko preto, aby pútali pozornosť verejnosti, na druhej strane asi nečakali, že to môže vyústiť aj do takýchto nepríjemných zážitkov. Tie môžu spôsobovať stres nielen tehotnej Meghan a nenarodenému bábätku, ale aj onedlho dvojročnému Archiemu.

Ako prináša informácie denník The Sun, do luxusnej rezidencie vojvodov do Sussexu sa od ich nasťahovania v auguste 2020 museli prísť policajti pozrieť z podozrenia z narušenia súkromia či ohrozenia majetku dovedna deväťkrát. Podľa zdroja z okolia polície to bolo prevažne z dôvodu aktivácie alarmu, no na Vianoce sa na ich pozemku dokonca nachádzal neznámy muž, ktorý sa k nim vrátil už druhýkrát.

Po nedávnom rozhovore s Oprah však pár čelí ešte väčším hrozbám, keďže sa na nich valia z mnohých strán a z internetových diskusií nepríjemné vyhrážky. V rozhovore totiž obvinili britskú kráľovskú rodinu z rasizmu a zo zlého zaobchádzania, a to si niektorí fanatickí fanúšikovia kráľovnej Alžbety II. môžu zobrať až priveľmi osobne. Podľa záznamov polície prvý kontakt s votrelcom nastal takmer hneď po nasťahovaní, teda v auguste 2020. Ďalšie spustenie alarmu zaznamenali v novembri, no to ešte netušili, aký nepríjemný incident ich rodinku čaká na blížiace sa prvé Vianoce 2020 v novom domove v Kalifornie.

Takto luxusne žijú Meghan a Harry po odchode od kráľovskej rodiny v slnečnej Kalifornii, napriek tomu majú o svoje bezpečie obavy:

O 4:13 v skoré štedrovečerné ráno obdržali muži zákona telefonát so žiadosťou, aby okamžite prišli na známu adresu k "Sussexovcom", keďže bol na ich pozemku zadržaný neznámy muž. Po jeho vypočutí ho však prepustili iba s dohovorom. To však Nickolasa Brooksa, ako sa narušiteľ volá, nezastavilo predtým, aby sa vrátil na pozemok rodiny britského princa hneď na druhý deň poobede. To už ale polícia 37-ročného Nickolasa predviedla na stanicu a poslala ho schladiť sa do väzenskej cely. Neskôr, pro prepustení z väzenia sa pre denník The Sun priznal, že v bol v čase skutku na drogách. 

Spoločnosť Archewell, patriaca Harrymu a Meghan, v spolupráci s Netflixom už čoskoro uvedie dokumentárnu sériu Heart of Invictus, pred kameru sa v nej postavil aj samotný princ:

​Vojvodkyňa priznala, že už pred rokom žiadala v liste kráľovský palác, aby jej manželovi neodpierali nárok na kráľovskú ochranku, platenú z daní britských poplatníkov, keďže mala vážne podozrenie z ohrozenia zdravia a života Harryho a jej rodiny. "Narodil som sa do tejto pozície. Zdedil som toto riziko, takže to bol pre mňa šok," vyjadril sa vtedy na margo odmietavej reakcie z Londýna princ Harry.

Následne pár žil dlhé mesiace v obavách o svoje bezpečie. Keďže sú však Meghan a Harry aj naďalej na očiach verejnosti a o súkromí majú asi iné predstavy, ako bežní smrteľníci, ich bezpečie je v stávke naďalej.  Dnes si však už môžu vďaka miliónovým odmenám za exkluzívne projekty či rozhovory v televíznych šou dovoliť súkromnú ochranku aj z vlastného vrecka, no stále nezabúdajú opakovane pripomínať "krivdu", ktorá sa im dostala od Harryho kráľovskej rodiny. V každom prípade, napriek tomu, že podobné incidenty sú v rámci obydlí členov kráľovskej rodiny vo Veľkej Británii veľmi vzácne, aj tak sú vojvodovia zo Sussexu evidentne spokojnejší v USA. Azda si takto predstavovali svoju slobodu.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie