Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ťažko chorý spevák znechutil fanúšikov! Čas si kráti strieľaním zvierat, ktoré mu vojdú do cesty!
Zdielať na

Ťažko chorý spevák znechutil fanúšikov! Čas si kráti strieľaním zvierat, ktoré mu vojdú do cesty!

Archívna reportáž

Jeden zo zakladajúcich členov legendárnej kapely Black Sabbath bol vždy známy pre svoj exhibicionizmus a kontroverzné správanie. Azda najviac ho preslávil nechutný čin, keď na jednom z mnohých koncertov odhryzol hlavu mŕtvemu netopierovi, ktorého istá fanúšička priniesla so sebou a hodila na pódium. Ozzy si vraj myslel, že to bola iba gumená atrapa tohto okrídleného nočného tvora, a v návale adrenalínu sa rozhodol do neho zahryznúť. Neskôr sa vyjadril, že bol celkom chrumkavý. Nuž a zdá sa, že nechutným záľubám, pri ktorých trpia nevinné tvory, sa oddáva aj na staré kolená.

Kontroverzný, no ikonický heavymetalový spevák Ozzy Osbourne (72) sa v rozhovore v rádiu Sirius XM podľa denníka Mirror priznal, že si dlhé dni počas lockdownu kráti strieľaním mačiek a vtákov. Výstredný spevák, ktorý sa iba minulý rok stal tvárou kampane proti týraniu zvierat, sa posťažoval, že na dvore jeho domu to vyzerá ako v márnici.

Nechutná a zvrátená zábavka Ozzymu podľa jeho vlastných slov pomáha zabudnúť na Parkinsonovu chorobu, ktorá ho zožiera už dlhé roky. Nepríjemné neurologické ochorenie spevákovi spôsobuje, že mu v mozgu odumierajú nervové bunky, čo vedie k problémom s ovládaním pohybov a ovplyvňuje aj jeho náladu, spánok aj myšlienky. Avšak ani táto skutočnosť neospravedlňuje Ozzyho z krutého správania k nevinným tvorom. On má však iný názor, dokonca tvrdí, že sa časom v strieľaní dobre vytrénoval. "Keď som s tým začal, nešlo mi to. Teraz každú minútu pribudne nová mŕtva mačka alebo vták," chváli sa otrasným koníčkom Ozzy, ktorého vraj zožiera predstava, že jedného dňa už nebude vedieť ani chodiť.

Moment, kedy Ozzy v roku 1982 vložil do úst mŕtveho netopiera zachytila aj kamera:

Líder kapely Black Sabbath pritom iba pred krátkym časom priznal, že jeho správanie sa k zvieratám, vrátane koncertu v roku 1982, keď neborákovi netopierovi odhryzol hlavu, bolo nevhodné a ospravedlnil sa zaň. "Urobil som veľa hlúpostí, ale človek sa učí na vlastných chybách," sypal si popol na hlavu Ozzy. Avšak po šokujúcom priznaní so strieľaním zvierat sa dá o úprimnosti jeho slov skutočne pochybovať. Svoje rozhorčenie vyjadrili aj fanúšikovia a používatelia sociálnych sietí, ktorý na 72-ročnom vyslúžilom metalistovi nenechali ani nitku suchú. "Ozzy Osbourne by sa mal za seba hanbiť. Propagácia násilia páchaného na zvieratách nie je v poriadku, najmä vzhľadom na skutočnosť, že je verejne známy a má obrovské množstvo sledovateľov," napísal jeden z rozčúlených fanúšikov na mikroblogovacej sieti Twitter.

Ozzy sa v roku 2020 prihováral fanúšikom ako ochranca zvierat v kampani PETA, apeloval práve na utrpenie pouličných mačiek:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ozzy Osbourne (@ozzyosbourne)

Ďalší označil Ozzyho za mimoriadne krutého človeka, ktorý len tak zmárni život nevinnému zvieraťu, ktoré náhodou prechádza cez jeho pozemok za svorkou alebo svojimi mladými. "Priznať sa s k strieľaniu mačiek a vtákov zdôvodniť to tým, že ho udržiava pri zmysloch... Nie pane, vy musíte byť úplne zmyslov zbavený, ak ste schopní toto urobiť bezbrannému zvieraťu," napísal azda najvýstižnejšie iný používateľ. Pritom v štáte Los Angeles, kde pôvodom britský spevák žije už dlhé roky, je týranie zvierat trestné a Ozzymu môže hroziť prinajlepšom pokuta za priestupok až do výšky 20-tisíc dolárov či rok za mrežami. V prípade odsúdenia za trestný čin týrania zvierat by mohol stráviť vo väzení až tri roky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie