Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Podarilo sa! Harry ohlásil to, na čo sa niekoľko mesiacov čakalo!
Zdielať na

Podarilo sa! Harry ohlásil to, na čo sa niekoľko mesiacov čakalo!

Archívna reportáž

Záujem o rozhovor sussexských vojvodov s americkou televíznou hviezdou Oprah Winfrey pomaly opadá, a tak je čas ich priaznivcom a kritikom ukázať aj ďalšie esá, ktoré skrývajú v rukáve. Meghan a Harry predstavili ich vlajkovú loď, projekt, ktorý avizovali už pred niekoľkými mesiacmi. V spolupráci so strímovacou spoločnosťou Netflix už čoskoro odvysielajú očakávaný dokumentárny projekt s názvom Heart of Invictus.

Princ Harry je dlhoročným patrónom Invictus Games, čo je prestížne športové podujatie pre veteránov, ranených a telesne znevýhodnených mužov a ženy, ktorých služba v armáde pripravila o zdravie. Cieľom projektu je zvýšiť povedomie o týchto hrdinoch a zároveň ich samotných podporiť v rehabilitácii a zotaveniu. Známa strímovacia spooočnosť Netflix podľa informácii denníka The Sun oficiálne oznámila, v spolupráci so spoločnosťou Archewell Productions, patriacu vojvodom zo Sussexu, už čoskoro odvysiela očakávaný dokumentárny seriál Heart of Invictus. Diváci budú môcť v stámiliónovom projekte sledovať dojemné príbehy zranených a telesne postihnutých súťažiacich a ich prípravu na prestížne športové podujatie. 

Spoločnosť Archewell patriaca Meghan a Harrymu spolupracuje pri tomto projekte s oscarovým režisérom Orlandom von Einsiedelom, a spolu so štábom budú nasledovať športovcov a organizátorov súťaže na ich ceste do miesta konania hier v holandskom Haagu. Plánovaná premiéra bola už v roku 2020, avšak kvôli pandémii koronavírusu sa posunula na rok 2021. "Už od prvých hier Invictus sme vedeli, že každý jeden súťažiaci prispeje do hier svojím jedinečným spôsobom do mozaiky odolnosti, zdatnosti a odhodlania," vyjadril sa na adresu športového podujatia jeho patrón, princ Harry, pre ktorého je služba v armáde azda najväčšou srdcovkou.

Takto to vyzeralo na uvítacom ceremoniáli druhého ročníka Invictus Games, ktoré sa v roku 2016 konali v americkom Orlande:

Azda aj preto tento projekt sám Harry označil ako "inšpiráciu k svetovému uzdraveniu, ľudského potenciálu a neustálej službe verejnosti". Už čoskoro dvojnásobný otec sa postaví nielen pred kameru, ale je aj výkonným producentom projektu, ktorý sa podľa vlastných slov po zhliadnutí častí dokumentu nevie dočkať jeho uvedenia na obrazovky Netflixu. Vo oficiálnom vyhlásení sa vyjadril, že je "veľmi nadšený zo seriálu, ktorý ľudom na celom svete poskytne pohľad na dojímavé a povznášajúce príbehy súťažiacich na ich ceste do Holandska."

Hry Invictus sú pre Harryho, ktorý je aj ich patrónom a sám si v armáde odslúžil celých 10 rokov, veľmi významnou udalosťou:

V neposlednom rade si Meghan a Harry podpisom zmluvy so strímovacou spoločnosťou prídu aj na poriadny balík peňazí. Ešte minulý rok sa totiž s Netflixom dohodli na odmene vo výške 112 miliónov libier.  Viac ako 25 miliónov dolárov im priletí na účet od spoločnosti Spotify, na ktorej platforme sa bude vysielať ich pravidelný Audio Archewell podcast. Zdá sa, že za veľkou mlákou sa pár už čoskoro stane miláčikom verejnosti, čo im určite sledovanosť zaručí. Otázna je však náklonnosť publika v Británii, kde je kráľovská rodina stále nesmierne vážená a obdivovaná a Meghanine obvinenia smerom k jej členom sa mnohým určite nepočúvali ľahko.

Súvisiace články

Najčítanejšie