Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Sharon Stone tvrdí, že TAKTO objavila talent Leonarda DiCapria! Prvú rolu mu zaplatila zo svojho!
Zdielať na

Sharon Stone tvrdí, že TAKTO objavila talent Leonarda DiCapria! Prvú rolu mu zaplatila zo svojho!

Archívna reportáž

Okolo jednej z najzvodnejších hollywoodskej herečiek posledných dekád je v poslednom čase celkom rušno. Môže za to životopisná kniha, v ktorej o sebe herečka Sahron Stone prezradila aj niekoľko doteraz nevyslovených tajomstiev. V jednej z kapitol spomína aj oscarového herca a hollywoodskeho fešáka známeho z filmu Titanic či Vlk z Wall Street, videla v ňom už pred dlhými rokmi veľký potenciál.

Herečka Sharon Stone (63) vo svojej novej knihe s názvom Beauty of Living Twice odhalila tajomstvo úspechu Lea DiCapria (46). Podľa magazínu People v nej totiž tvrdí, že to bola práve ona, kto stál za objavením jeho hereckého talentu, keď ho ako producentka istého westerného filmu presadila, a to dokonca na úkor vlastného honoráru.

Sharon Stone si zaspomínala na rok 1995 a film Rýchlejší ako smrť, v ktorom si okrem nej zahral aj Gene Hackman, Russel Crowe a vtedy ešte neznáma, no žiarivá hviezda s krásnym menom Leonardo DiCaprio. Práve posledný spomínaný podľa nej preukázal obrovský talent a po zhliadnutí jeho výkonu na konkurze vtedy ako producentka filmu nástojila na jeho okamžitom angažmáne. "Tento chlapček menom Leonardo DiCaprio na konkurze exceloval. Podľa môjho názoru bol jediný, ktorý dokázal hneď po príchode vierohodne plakať a vo svojej úlohe prosiť otca, aby ho miloval, keď mal v scéne umierať," spomína na 25 rokov starú historku starnúca, ale stále krásna herečka.

Pozrite si v krátkej ukážke mladučkého Lea v úlohe Kida vo westernovke Rýchlejší než smrť:

Avšak filmovému štúdiu sa nechcelo dať peniaze na honorár na neistú kartu, teda neznámeho i keď talentovaného herca, akých sa objavuje v Hollywoode mnoho. "Štúdio mi odkázalo, že ako ho tak veľmi chcem, tak si ho môžem zaplatiť zo svojho vlastného platu. Tak som to aj urobila," šokuje v knihe Sharon, ktorá film Rýchlejší než smrť nielen produkovala, ale zahrala si v ňom aj hlavnú ženskú úlohu krásnej pištolníčky Ellen. Leo v ňom stvárnil mladého, odhodlaného, no a naivného kovboja Kida. Iba o rok po jeho účinkovaní v tejto westernovke si zahral hlavnú postavu v modernej verzii shakespearovky Rómeo a Júlia po boku Claire Danes. Úloha mentálne postihnutého chlapca vo filme Čo žerie Gilberta Grapea mu dokonca priniesla v mladom veku nominácie na Zlatý glóbus aj Oscara.

Sharon Stone okolo seba vzbudila pozornosť autobiografiou Beauty of Living Twice, kde opisuje nielen boj s vážnou diagnózou, ale aj zákulisie Hollywoodu:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sharon Stone (@sharonstone)

Avšak nevídaná svetová sláva čakala Lea DiCapria už v roku 1997, keď si zahral hlavnú mužskú úlohu, romantického pochábeľa menom Jack na palube majestátneho Titanicu v trháku Jamesa Camerona. Stal sa miláčikom nielen publika a žien po celom svete, ale v obľube ho mal aj hviezdny režisér Martin Scorsese, ktorý ho obsadil do svojich filmov Gangy v New Yorku, Na druhej strane či Prekliaty ostrov. Vytúženú a zaslúženú sošku Oscara však získal až v roku 2016 za hlavnú úlohu v nervy drásajúcom filme Revenant (Zmŕtvychvstanie). Celý svet filmových fanúšikov, no najmä samotný Leo, ale môžu zjavne ďakovať v prvom rade krásnej Sharon za jej správne rozhodnutie.

Súvisiace články

Najčítanejšie