Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Hane Zagorovej nechcú pre TOTO pichnúť druhú dávku vakcíny, jej manželovi ani prvú!
Zdielať na

Hane Zagorovej nechcú pre TOTO pichnúť druhú dávku vakcíny, jej manželovi ani prvú!

Archívna reportáž

Pre obľúbenú speváčku Hanku Zagorovú (74) nebol minulý rok práve najšťastnejší. V septembri naplánovala niekoľko koncertov pri príležitosti svojich narodenín, kvôli covidu ich však neuskutočnila. Choroba ju riadne potrápila, musela byť hospitalizovaná v nemocnici, a to dokonca dvakrát. Najskôr kvôli samotnému vírusu, potom jej museli dávať do poriadku krv, ktorá chorobou poriadne utrpela. Vzhľadom na dlhodobé zdravotné problémy speváčky museli lekári okamžite problém riešiť.

Ako speváčka Hana Zagorová prezradila pre portál Ahaonline.cz, zdravotné problémy po prekonaní koronavírusu našťastie ustúpili, ale ďalšie koncerty ani po vyliečení nemohla odspievať kvôli protipandemickým obmedzeniam. Verí však, že tento rok bude už bude lepší po všetkých stránkach, aj preto sa rozhodla svoje zdravie chrániť vakcináciou.   

Strach z nových mutácií koronavírusu Hanke Zagorovej, aj po zlej skúsenosti s ňou, doteraz nedovoľoval chodiť celkom voľne po vonku, či byť medzi ľuďmi. Teraz si už konečne mohla vydýchnuť, dostala prvú dávku vakcíny, v ktorej vidí dostatočnú ochranu. Speváčka patrí do vysoko rizikovej skupiny ľudí nielen kvôli veku, ale aj pre svoju dlhodobú vážnu chorobu s červenými krvinkami. Teraz sa preto teší z pocitu odrazu nadobudnutého kúsku slobody, keď sa môže bez obávať poprechádzať po vonku na sviežom jarnom vzduchu a bezprostredne vnímať krásu zobúdzajúcej sa prírody. Už po prvej dávke injekcie sa vraj cíti bezpečnejšie. "Pretože v sebe mám strašne veľa protilátok, tak ta druhá dávka mi vraj postačí na dlhý čas," prezradila v rozhovore speváčka, prečo jej zatiaľ nepichnú druhú dávku v súlade s obvyklým odstupom.

Hane Zagorovej to dobre spieva dodnes, avšak koncerty zastavila panédmia koronavírusu. Pozrite si ako spievala v roku 1980 pieseň Maluj zase obrázky:

Škoda len, že rovnako ako zaočkovaná speváčka, s ňou nemôže celkom bez obáv po vonku chodiť aj jej manžel, operný spevák Štefan Margita (64). Ten sa ale zas pre istotu pravidelne na covid testuje. "Štefan ešte na vakcínu nárok nemá, tak trošičku mu tú mladosť závidím," dodala Zagorová s jej typickým úsmevom na tvári. Aj jeho organizmus vlani, v rovnakom čase ako jeho manželku, napadol covid-19, ale jeho priebeh ochorenia bol pomerne  ľahký. Hanka si ale svoje vytrpela. "Je to strašná mrcha, tento vírus. Už je to vcelku fajn, ale nebolo to tak celkom príjemné, ak mám povedať pravdu. Naozaj to dá človeku, tej jeho fyzickej stránke, veľmi zabrať," prezradila, ako to bolo s jej chorobou, po vyliečení Zagorová v médiách.          

Hana Zagorová si s manželom Štefanom Margitom hrkútajú už dlhých 29 rokov, a stále k sebe prechovávajú nielen vrúcne city, ale aj obdiv:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Hana Zagorová (@hanazagorova_official)

Speváčka si už vlani dala na tento rok zarezervovať jarné termíny ako náhradu za tie zrušené, ale ani tentokrát sa jej zrejme nepodarí ich zrealizovať. Stále ešte platia nariadenia vlády, ktoré verejné akcie vo väčšom rozsahu neumožňujú a zatiaľ nevyzerá, že sa to tak skoro zmení. Spolu s manželom si Hanka môže namiesto práce užívať prechádzky, ktoré si obaja obľúbili. "Tak občas chodíme po nábreží, kde to veľmi milujeme, ale skôr sa prechádzame tu všade okolo u nás. Predsa len sa ešte snažíme trochu chrániť," zverila sa Aha! speváčka. Možno jej stále kdesi v podvedomí pretrvávajú zlé spomienky na chorobu, a tak aj napriek injekcii a množstvu potvrdených protilátok, zostáva ostražitá. A myslí zrejme tiež na zatiaľ ešte nezaočkovaného manžela.

Súvisiace články

Najčítanejšie