Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po boji s rakovinou radikálna zmena! Aneta Parišková opustila aj s rodinou Slovensko!
Zdielať na

Po boji s rakovinou radikálna zmena! Aneta Parišková opustila aj s rodinou Slovensko!

Archívna reportáž

Je to už presne rok, čo začala jojkárska moderátorka pociťovať zvláštne zmeny na svojom tele. Neznesiteľné svrbenie, tlak na hrudi a napokon navretá žila na krku, pre ktorú ju jej otec prinútil okamžite volať záchranku. Lekári napokon síce zistili, že pre cievny problém jej život v ohrození nebol, no diagnóza bola nemenej krutá. No Aneta je bojovníčka a po roku môže byť s vývoj zdravotného stavu spokojná.

Zhruba takto pred rokom zaskočila sympatická hviezda jojkárskeho spravodajstva nielen svojich kolegov, ale aj tisíce fanúšikov desivou správou. Lekári jej diagnostikovali rakovinu vo forme Non-Hodgkinovho lymfómu. Okamžite  nasadili liečbu, a aby sa Aneta vyhla ožarovaniu hrudníka, zvolili intenzívnu, pomerne drastickú formu chemoterapie, píše portál žena.pluska.sk.

Po ťažkých mesiacoch ale prišiel úspech a Anetka je nateraz víťaz, ako ale sama s pokorou dodáva, úplne si bude môcť vydýchnuť až po dvoch rokoch, zatiaľ musí absolovovať každé tri mesiace kontrolu a to sú vždy ťažké momenty čakania na výsledok. No dobrou správou je, že to "čakanie" od testu k testu absolvuje v súčasnosti na slnečnej Floride.

Aneta je v "rodine" jojkárkov veľmi obľúbená a má istotu, že jej vždy budú kolegovia oporou:

​Aneta Parišková tak strávila Veľkú noc na slnečnej Floride spolu s manželom a jej tromi synmi. Odišla tam zo Slovenska hlavne preto, aby si oddýchla a užila si voľný pohyb na čerstvého vzduchu, v slnkom zaliatej krajine. Pohyb jej už veľmi chýbal, doma na Slovensku nevychádzala takmer vôbec z bytu najmä kvôli svojej ochrane pred covidom. "Chýba mi čerstvý vzduch, kyslík... Teším sa z každého voľného nádychu a výdychu. Takže v súčasnosti ma leňošenie doma vôbec neláka. Naopak, túžim sa hýbať a voľne dýchať. Jednoducho žiť," zverila sa so svojimi pocitmi Aneta.

Aneta si načas oddýchne aj od kamier:

Nejde ale o žiadnu dovolenku, predbežne plánujú stráviť v USA niekoľko mesiacov. Už takmer tridsať rokov žije a pracuje jej manžel Mirko, ktorý je pre Anetu veľkou oporou a okamžite po zistení diagnózy priletel na Slovensko, aby ju doma plnohodnotne zastúpil. V Orlande na Floride si už všetci zvykli. Synovia tam navštevujú školu, kde sa zdokonaľujú v angličtine, ale zároveň Aneta dbá, aby nezanedbávali výuku ich školy na Slovensku, aj keď len dištančnou formou. Chlapci si tam našli už aj kamarátov a hlavne konečne môžu športovať v takej miere, ako boli zvyknutí doma ešte pred vypuknutím pandémie. "Chalani boli zvyknutí každý deň športovať. Zrazu uviazli v trojizbovom byte bez balkóna. Navyše, ja som s nimi zo zdravotných dôvodov nemohla chodiť von. Bolo mi ich veľmi ľúto. Aj preto sme sa nakoniec s Mirkom rozhodli, že ich zoberieme na Floridu," vysvetľuje pozadie rozhodnutia.

​Moderátorka sa vyhýbať stresu, ktorý bol iste jednou z príčin vzniku krutej choroby, nesmie sa preťažovať. "Aj keby som chcela, už nevydržím toľko, ako predtým. Rýchlejšie sa mi vybíjajú baterky. Preto si už teraz dobre rozmyslím, komu a čomu venujem svoju energiu," priznala. V dobrom spomína na všetkých kolegov, ako aj priateľov a všetkých tých, čo jej pomáhali prekonať strach a povzbudzovali ju v boji so zákernou chorobou. "V tých najťažších životných situáciách sa odhalia skutočné charaktery ľudí, skutočné vzťahy," tvrdí na základe získaných skúseností. "Teraz sa teším z každého dňa," hovorí a treba veriť, že sa raz bude radovať aj z toho, keď sa potvrdí, že už je celkom zdravá. 

Súvisiace články

Najčítanejšie