Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Potupa alebo poklona?! Podobizeň Meghan s TÝMTO odkazom zaplavila ulice!
Zdielať na

Potupa alebo poklona?! Podobizeň Meghan s TÝMTO odkazom zaplavila ulice!

Archívna reportáž

Už je to vyše týždňa, čo americká CBS odvysielela rozhovor princa Harryho a Meghan s Oprah Winfrey, ale doteraz ohlasy na neho neutíchajú. Vo všetkých médiách sveta sa hodnotia ich šokujúce výroky o živote na britskom kráľovskom dvore a v mnohých prípadoch sa už dokázalo, že nie všetky tvrdenia Meghan a Harryho boli pravdivé.

V talkshow Oprah Winfrey odznelo mnoho silných, ale aj smutných tvrdení o života v kráľovskej rodine. Azda najsilnejšie slová použila Meghan, keď prezradila, že si chcela v istom slabom momente, keď čakala svojho synčeka, dokonca siahnuť aj na život. Veľmi vo verejnosti zarezonovali aj tvrdenia o rasizmuse, z ktorého obvinila manželovu rodinu. Ako sa dalo čakať, časť verejnosti si získala na svoju stranu, no veľkú časť nie, najmä v Británii.

Zdá sa, že z Meghan sa stala po talkshow tvár pravdy, len nie je jasné, z akého uhla pohľadu. V Hollywoode vyvesili zrejme streetartoví umelci množstvo čiernobielych plagátov s tvárou vojvodkyne vytvorenú zo záberov z televíznej šou. Rovnako upravené vlasy, make up i šaty, ale niečo je navyše. Na ľavej strane jej šiat pridali nápis: "Keep calm and speak truth", v preklade "Zachovaj pokoj a hovor pravdu". Možno to nebude celkom náhoda, že ho umiestnili práve na mieste okolo srdca. Slová v nápise sa dajú ale vysvetľovať rôzne. Fotku plagátu si môžete pozrieť TU. Ani v USA sa všetci nepostavili na stranu rodenej Američanky, aj keď predsa len mnohí so svojou rodáčkou spolucítia. Iste najmä tí, ktorí majú podobne ako ona, afroamerický pôvod. Na prejavy rasizmu sú v celej Amerike veľmi citliví. Poukazuje na neho aj hnutie BLM.

Meghan a Harry opäť raz šokovali svet:

​Ktovie, či ambiciózna Meghan nepočítala práve s podporou tých, ktorí bojujú za práva ľudí všetkých rás, žien a rôznych menšín. Rada sa angažuje v politike, dokonca sa objavili aj také dohady, že by chcela kandidovať za prezidentku USA v budúcich voľbách za Demokratickú stranu. Nahráva tomu aj prejavenie podpory z najvyšších politických kruhov tejto strany, prezidenta Bidena, či Hillary Clinton. Ale to sú zatiaľ naozaj len špekulácie. Oficiálne to pochopiteľne Meghan nespomenula zatiaľ ani len slovkom. Rozhodne sa jej nedá uprieť schopnosť ovplyvňovania ľudí. Ako herečka vie, ako sa zatváriť v dôležitých situáciách, zdôrazniť jednotlivé slová a myšlienky, použiť správne gestá.

​Aj v rozhovore s Oprah vojvodkyňa urobila všetko preto, aby vyvolal u divákov emócie. Dokonca sa jej v očiach zaleskli na chvíľu aj slzičky. Nie všetci jej ale uverili. Pochybnosti o jej úprimnosti vyvolávajú niektoré tvrdenia, ktoré odporujú faktom. Napríklad to, že jej syn nedostal titul princa kvôli farbe pleti, kým v skutočnosti na neho ani nemal nárok. Najmä v Británii vyjadrujú mnohí voči nej negatívne postoje. Už aj pred štyrmi rokmi niekto vyvesil v Londýne jej štylizovanú podobizeň v krátkych šatách s dizajnom americkej vlajky, korunkou na hlave, v spoločnosti kráľovskej stráže a s ružovým nápisom "Harryho dievča". Ale ani Harryho neobišiel tento trend. Tomu nedávno v amerických uliciach zas vyvesili plagáty s jeho podobizňou a nápisom: "Keep calm and wash your hands," v preklade "Zachovaj pokoj a umy si ruky." Je už len na ľuďoch, ako si to vysvetlia.

Súvisiace články

Najčítanejšie