Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Klamú a zavádzajú?! TÝCHTO päť tvrdení Meghan a Harryho nie je pravdivých!
Zdielať na

Klamú a zavádzajú?! TÝCHTO päť tvrdení Meghan a Harryho nie je pravdivých!

Archívna reportáž

Rozhovor páru vojvodov zo Sussexu s moderátorskou hviezdou Oprah Winfrey, bude mať, zdá sa, daľekosiahlejšie následky na imidž kráľovskej rodiny, ako sa najprv predpokladalo. Meghan sa totiž ešte pred rozhovorom zastrájala, že nič také šokujúce a tajné svojej kamoške Oprah nevyzradí. Nuž, obvinenie z nátlaku smerujúcemu k myšlienkam na samovraždu a následné odopieranie lekárskej pomoci zo strany paláca, obvinenie z klamstva a vyhlásenie veľkolepej svadby s Harrym za podvod sú celkom vážne tvrdenia. Avšak ani jedno sa nechytá na to najzávažnejšie, a to je obvinenie členov rodiny s rasizmu, páchanom na nej a jej vtedy ešte nenarodenom synčekovi Archiem.

Aj keď pravdu o vzťahu Meghan, Harryho a členoch kráľovskej rodiny poznajú iba oni samotní, po škandalóznom rozhovore si svojich päť minút slávy užívajú práve vojvodovia zo Sussexu, ktorí sa pomaly, ale isto stávajú miláčikmi amerického národa. Na opačných brehoch Atlantiku to však kráľovská rodina a verejnosť vnímajú celkom inak a na rozhovor už dali vyjadrenia aj niektorí experti. Tí podľa denníka Daily Mail pristihli Meghan najmenej pri piatich lžiach, či zavádzaní.

Aj keď rozhovor výrazne otriasol imidžom dokonalej kráľovskej rodiny, sú isté skutočnosti, ktoré zaznamenali médiá a verejnosť pred veľkým rozhovorom s Oprah, a tie môžu podľa niektorých expertov usvedčovať Meghan a Harryho z klamstva. V rozhovore totiž táto herečka tvrdila, že pred uvedením do kráľovskej rodiny bola natoľko naivná, že netušila do čoho ide. "Bola som naivná, nikdy som si o Harrym a jeho rodine nevyhľadávala informácie," dušovala sa Meghan v rozhovore. Avšak toto tvrdenie nesedí so svedectvom jej blízkej priateľky, ktorá pre knihu Hľadanie pravdy uviedla, že Meghan bola odjakživa fascinovaná kráľovskou rodinou a túžila byť druhou princeznou Dianou. Medzi literatúrou, ktorú vlastnila, mala vraj miesto aj kontroverzná kniha Diana: Jej pravdivý príbeh od spisovateľa A. Mortona.

Kapitolou samou o sebe je ich veľkolepá svadba, v súvislosti s ktorou obvinila Kate, že ju dohnala k slzám, a nie naopak, ako to prezentovali médiá. Avšak pravdu v tomto prípade nikto okrem nich dvoch nemôže vyvrátiť ani potvrdiť. Čo však experti spochybňujú, je tvrdenie manželov o tom, že skutočný obrad prebehol niekoľko dní pred tým oficiálnym, vysielaným v televíziách po celom svete. "Nikto nevedel, že sme sa už vzali. Zavolali sme arcibiskupovi a povedali sme mu, že to veľkolepé divadlo je určené pre verejnosť, a my chceme, aby bol náš sobáš iba pre nás," tvrdila Meghan as tým, že sa obrad konal bez svedkov a hostí. Avšak prítomnosť aspoň dvoch svedkov si anglikánska cirkev doslova vyžaduje a priestory, kde sa obrad koná, musia byť verejnosti prístupné, aby mohli byť vyslovené prípadné námietky proti manželstvu dvoch osôb. A tak aj v prípade, že sa súkromný obrad skutočne odohral už pred oficiálnym, mohol byť iba symbolický, avšak nie právoplatný. Preto to môže vrhať nielen na Meghan a Harryho, ale aj samotnú Oprah tieň podozrenia z vytvárania zbytočných senzácií za cenu vysokej sledovanosti.

Odchod Meghan a Harryho z Británie a vzdanie sa kráľovských výhod a povinností mnohých prekvapil, avšak mnohí rešpektovali ich túžbu po slobode finančnej nezávislosti. Dnes sa sťažujú, že ich rodina odsekla od zdrojov financií:

​Ďalšou, veľmi nepravdepodobnou skutočnosťou je obvinenie z rasizmu a odopretie titulu princa malému Archiemu z dôvodu farby jeho pleti. Niektorí členovia rodiny mali podľa nej vysloviť obavy, ako veľmi tmavá bude jeho pokožka, keďže je Meghan z polovice afroameričanka. Meghan v rozhovore zdôraznila, že Archiemu titul princa náleží, avšak asi skutočne o kráľovskej rodine veľa nevie. Nepriznanie titulu princa totiž v Archiho prípade nijak nesúvisí s farbou jeho kože. Na tento titul má, podľa viac ako storočnej tradície ešte z čias kráľa Juraja V., nárok iba najstarší potomok priameho nasledovníka trónu, v tomto pípade syn Williama, malý George. Aj keď tradíciu časom kráľovná Alžbeta II. sama modifikovala, a umožnila titul princov aj jeho súrodencom, z Archieho by sa princ aj tak stať nemohol. Avšak nádej by predsa len bola, a to v prípade, že by Charles nastúpil na trón a tým zmenil vopred danú postupnosť titulov, s farbou pleti to však stále nijako nesúvisí.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa O, The Oprah Magazine (@oprahmagazine)

Meghan údajne zavádzala aj v prípade svojej nevlastnej sestry Samanthy, o ktorej tvrdila, že ju takmer nepozná a nevidela ju takmer 20 rokov. "Nepozná ma, vyrastala som ako jedináčik," tvrdila v rozhovre s Oprah. Avšak to veľmi nesedí s fotografiou zo Samanthiných promócií z roku 2008, ktorých sa Meghan nielenže zúčastnila, ale aj s úsmevom pri svojej "neznámej" sestre zapózovala. 

Pár sa tiež posťažoval na to, že ich rodina úplne odrezala od financií, a ani na ich prosbu o finančnú pomoc palác nereagoval, dokonca im zrušil nárok na kráľovskú ochranku V USA, mimochodom, platenú z daní britských občanov. Avšak pred svojím odchodom sami vyhlásil, že túžia byť finančne nezávislí, čím si teda opäť protirečili. Harry tak musel siahnuť na jediný zdroj financií, a tým je jeho niekoľkomiliónové dedičstvo po mame Diane. Aby si však mohli dovoliť kupiť vilu so 16 izbami v celebritnom revíri v LA, "museli" podísať zmluvy so Spotify či Netlfixom, no pred časom tiež Harry priznal, že mu na ňu dal peniaze aj otec. Nuž a podobné "sťažnosti" vyznievajú dnes, keď ľudia pociťujú na vlastnej koži následky pandémie, celkom malicherne. Najmä ale hádžu na celý rozhovor výrazný tiež podozrenia, že to bolo skôr divadlo.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie