Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Sen o súkromí a pokoji sa nekoná! K Harrymu a Meghan sa vlámali už druhýkrát!
Zdielať na

Sen o súkromí a pokoji sa nekoná! K Harrymu a Meghan sa vlámali už druhýkrát!

Archívna reportáž

Zdá sa, že párik vojvodov zo Sussexu svoj vytúžený pokoj nenašiel ani za múrmi ich luxusnej rezidencie v kalifornskom Montecite. Pravdou je, že mnohí o ich úmysloch žiť život v súkromí a bez podriadenosti a závislosti na kráľovskej rodine, po škandalóznom rozhovore s Oprah pochybujú. V ňom sa okrem vážnych obvinení z rasizmu vyjadrili, že sa boja o svoju bezpečnosť, keďže im kráľovská rodina odoprela ochranku platenú z daní britských občanov. A práve túto "dieru v plote" dvoch prominentov ktosi využil a nezákonne vstúpil na ich pozemok.

Meghan a Harry sa ani v novom domove zrejme necítia tak bezpečne, ako si to vysnívali. Môže za to aj skutočnosť, že sa na Vianoce 2020 podarilo na ich pozemok vniknúť neznámemu človeku, a to dokonca rovno dvakrát po sebe. Správu priniesol denník TMZ.com iba pár dní po škandalóznom rozhovore s Oprah, v ktorom sa princ vyjadril, že sa bojí o bezpečnosť svojej rodiny.

Muž, ktorý mal 24. decembra a o dva dni neskôr neoprávnene vniknúť na ich pozemok je Nickolas Brooks (37), ktorý k nim zavítal až ďalekého Ohia. Po prvej "návšteve" ho šerif pustil na slobodu iba s varovaním, po druhýkrát si mladý muž v chladnej cele po sviatkoch aj posedel. Nie je jasné, čo bolo cieľom jeho skutku, ani to, či sa v dome nachádzala princ Harry s rodinou. Avšak už len myšlienka, že ochrana ich obydlia má takéto vážne "diery", im oprávnene naháňa strach. Harry sa v rozhovore v Oprah posťažoval, že palác odvolal ich ochranku, a práve preto sa musel ako otec rodiny postarať v prvom rade o ich bezpečie a financie na ich ochranu.

Práve preto vraj podpísali zmluvy so spoločnosťami Netflix a Spotify v hodnote vyše sto miliónov. "Mali sme aspoň to, čo mi zanechala mama, bez toho by sme to nemohli urobiť. Boli rôzne možnosti, avšak čo som v prvom rade potreboval, bol dostatok peňazí, aby som mohol ochrániť svoju rodinu," priznal Harry, ktorý pre vysoký životný štandard svojej rodiny musel siahnuť na vyše 13-miliónové dedičstvo po svojej mame Diane a tiež zdedené peniaze po prastarej matke ešte z roku 2002. "Najviac ma znepokojila skutočnosť, že práve v čase, keď sme boli v Kanade v cudzom dome, mi bolo oznámené, že nám stiahnu ochranku. Svet vedel, kde sa nachádzame, bolo to nebezpečné," opísal princ Harry v rozhovore s Oprah svoje obavy. V rozhovore tiež prezradil, že im na začiatku pomohol hollywoodsky producent a režisér Tyler Perry, ktorý im na nejaký čas prenajal ich prvý dom v LA spolu s ochrankou. Harryho vraj šokovalo, že mu palác odobral stráž Metropolitnej polície, nakoľko sa obavy o jeho bezpečnosť po odchode z Británie nijak nezmenšili. "Nikdy by som si nepomyslel, že mi bude moja ochranka odňatá, keďže som sa do svojej pozície už narodil," uviedol Harry.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa O, The Oprah Magazine (@oprahmagazine)

Prihovoriť sa mala v listoch napísaných kráľovskému palácu aj samotná Meghan, v nich tvrdila, že sa Harrymu vyhrážajú smrťou a na vzostupe je aj rasistická propaganda. Vojvodkyňa však tvrdila, že zakaždým dostala z Londýna zamietavú odpoveď. Nedávno dokonca istá fanúšička zriadila páru vojvodov zo Sussexu zbierku na známej stránke GoFundMe. Prostredníctvom nej sa snažila získať od fanúšikov financie na pokrytie ich vysokých výdavkov na bývanie. Avšak toto gesto sa nestretlo s veľkým ohlasom a zbierku stiahli v momente, čo sa podarilo vyzbierať iba symbolických 110 dolárov. Nuž, zdá sa, že sa pár bude musieť spoľahnúť na vlastnú šikovnosť a na "kráľovský" životný štandard, ktorý im ostal aj po odchode z paláca, začať zarábať vlastnými rukami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie