Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
TOTO je u Dary poriadne nevídané! Prosí ľudí o peniaze!
Zdielať na
Hudba

TOTO je u Dary poriadne nevídané! Prosí ľudí o peniaze!

Archívna reportáž

Náročná doba, v ktorej sa ocitli ľudia za ostatné dva roky, vyžaduje riešenia a pomoc od každého, kto čo i len trošku môže priložiť ruku k dielu. Je len dobre, keď si to uvedomujú najmä tí, ktorí majú možnosť vďaka svojmu známemu menu reálne pomôcť aj vo väčšom. O pomoc sa rozhodla požiadať aj speváčka Dara Rolins (50). Dokazuje tým, že jej osudy druhých, najmä bezbranných a nevinných stvorení, nie sú ľahostajné.

​Dara Rolins má širokú základňu svojich fanúšikov, ako aj sledovateľov na sociálnych sieťach. Jej slová, štýl života a názory môžu zasahovať do ich vedomia v takom rozsahu, že tým vie meniť aj ich nazeranie na život. Je veľmi dôležité si nielen všímať problémy v okolí, ale aj prejaviť súcit a najmä - aj reálne pomôcť. Dara išla už na začiatku tohto roku príkladom, keď pomáhala utekajúcim matkám s deťmi z Ukrajiny.  Uvedomila si, aký ohlas s veľkým dosahom má jej apelovanie na sociálnych sieťach. Teraz, na konci roka, chce pre zmenu pomôcť útulkom pre zvieratá.

Zdá sa, že u nás sa nedostáva ani všetkým obyvateľom, nieto ešte zvieratám, všetko, čo by potrebovali. Každoročne sa opakujú prípady, keď podarované zvieratká pod stromčekom, najmä psíci, končia nechcené na ulici. Ale problémom v mestách sú aj voľne žijúce mačky, ktoré sa množia až neúnosným spôsobom. V tom lepšom prípade končia tieto úbohé zvieratá v útulkoch, ale tie sa potýkajú dlhodobo, nieto ešte v tejto ťažkej dobe, s nedostatkom financií. "Situácia v útulkoch je extrémne kritická, premnožené mačky a šteňatá medzi odpadkami... Sú Vianoce a ja chcem poprosiť tých, ktorí majú srdce a zdravý rozum, aby sa so mnou zapojili do celorepublikovej zbierky," apelovala na ľudí z jej Instagramu Dara Rolins.

Darinka si ešte ako mladé dievča pozvala na pódium psí doprovod, pozrite sa naň v piesni Spoločne: 

K svojej výzve pridala Rolins aj fotografiu, kde pózuje so svojím štvornohým chlpáčom. "Viem, že nie každý psík má také šťastie ako ten náš, presnejšie naša milovaná Foxinka. A pretože je veľmi mnoho týraných, opustených a hladných, chcem vás poprosiť o ľubovoľný finančný príspevok na pomoc útulkom, ktoré zachraňujú všetky tieto smutné zvieratá a starajú sa o ne," vysvetľovala, aby vzbudila potrebnú empatiu u jej sledovateľov a podarilo sa jej to. Mnohí sa hneď pochválili s ich pomocou pre útulky či vo forme finančnej podpory, alebo nejakej užitočnej veci a krmiva. Takto by to malo byť vždy, nielen na Vianoce.

Dara prepožičala svoju tvár pre dobrú vec, sama je milovníčka zvierat a najmä štvornohých chlpáčov ako je aj jej Foxinka: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Dara Rolins (@dararolins_vermi)

Súvisiace články

Najčítanejšie