Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Krampolov stav sa nelepší! Opäť ho museli presunúť na JIS, je na kyslíkovej podpore!
Zdielať na

Krampolov stav sa nelepší! Opäť ho museli presunúť na JIS, je na kyslíkovej podpore!

Archívna reportáž

Aj keď sa obľúbený herec a zabávač Jiŕí Krampol (84) ešte donedávna javil ako nezmar, posledné týždne to s ním nevyzerá vôbec dobre. Vlani bol viackrát hospitalizovaný kvôli problémom s pľúcami, pričom ho čakala aj operácia srdca, ale krátko pred Vianocami ho z nemocnice prepustili domov. Tieto Vianoce ho však domov z nemocnice, kde bol opätovne hospitalizovaný dvakrát za sebou kvôli pľúcam a dýchaniu, už nepustili. Naopak, presunuli ho na JIS a nechajú si ho tam aj počas Silvestra a Nového roku. Na tvári musí mať nepretržite kyslíkovú masku.

​Už vlani dostal Krampol od lekárov varovanie, aby sa neprepínal a svoj oslabený organizmus šetril čo najviac. Počas jari a leta sa zdal pri sile a trúfal si nakrúcať aj nedávno odpremierovaný dokument o ňom Život je sranda. Je mimoriadne spoločenský typ, doma obsedieť nedokáže. Nemohol chýbať 15. decembra ani na premiére svojho dokumentu, kde v nevykúrenej sále prechladol. Keď ho hneď nato požiadali, či nezastúpi za chorú Jiřinu Bohdalovú (91) na akcii Celebrita roku na Morave, neodmietol. To ho už ale celkom dorazilo a musel ísť už v nedeľu 18. decembra do nemocnice, kde leží na kyslíku doteraz. Spočiatku tomu nepripisoval veľkú vážnosť, vraj ho len pozorujú a chcú zabrániť zápalu pľúc.

Jeho predstavy, že sa na Vianoce vráti domov, sa nesplnili. V utorok po sviatkoch ho chceli osloviť z eXtra.cz, ale nedokázal s nimi komunikovať. "Nemôžem hovoriť," horko-ťažko sa herec zmohol čo len na jednu vetu. Leží na jednotke intenzívnej starostlivosti, ako prezradil zdroj z jeho blízkosti. "Nemá len hadičku pod nosom, ale vyslovene masku cez ústa a nos. Veľmi nerozpráva a rýchlo sa unaví. Nevyzerá zle, ale nemám k dispozícii konkrétne údaje o jeho zdravotnom stave, tak netuším," vysvetľoval zdroj, ktorý má informácie priamo z nemocnice. Nechcel byť menovaný, pretože Krampolov ošetrujúci lekár si to neželá a vyhlásil vraj najprísnejšie informačné embargo na informácie o zdravotnom stave pacienta. 

Posledné roky boli pre mnohých veľmi náročné, smutné udalosti neobišli ani Jiřího Krampola, azda najviac ho zasiahla smrť milovanej manželky Haničky:

​Pred Vianocami vysvetľoval Krampol, že ho hnevá "že médiá píšu blbosti, ako že sa dusím". Vtedy ale ešte ležal na súkromnej izbe a zdalo sa, že je to na dobrý ceste. Už je jasné, že až tak hladko choroba neodchádza. "Mám z toho vírusu naozaj strach," zveril sa s obavami pre ŽivotvČesku.cz. Po vianočných sviatkoch už len s veľkými ťažkosťami odpovedal, že vôbec nemôže hovoriť. "Budem tu, pokým sa nezbavím tohto kašľa. Určite tu strávim Silvestra," takmer nezrozumiteľne tlmeným hlasom vysvetľoval svoju situáciu. Jiří Krampol má od detstva genetické problémy z maminej strany s prieduškami. Pomáhal mu častý pobyt pri mori, no v jeho pokročilom veku k nemu už toľko nechodí a myslí si, že práve preto má každú jeseň a zimu nepríjemné zdravotné problémy. Na druhej strane, najpodstatnejšie je, aby sa vyliečil a potom pristupoval k zdraviu zodpovednejšie.

Jirka sa na posledných príspevkoch na Instagrame zo začiatku roka 2022 ešte usmieval v spoločnosti priateľov:

Súvisiace články

Najčítanejšie