Polojasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
To vážne?! Meghan a Harry trvajú na OSPRAVEDLNENÍ, kým by to všetci čakali od nich!
Zdielať na

To vážne?! Meghan a Harry trvajú na OSPRAVEDLNENÍ, kým by to všetci čakali od nich!

Archívna reportáž

Čokoľvek Meghan spraví, obráti sa to proti nej

Rebelský pár vojvodov zo Sussexu po ich "úteku" z britského kráľovského dvora rozbehol svoju kariéru v Spojených štátoch. Rodná krajina Meghan Markle (41) je pre ňu zjavne to pravé miesto, kde vie uplatniť svoje ambície a darí sa tam aj jej manželovi princovi Harrymu (38), ktorý hral na britskom kráľovskom dvore pri svojom staršom bratovi, princovi Williamovi, druhé husle. Pritom jeho šibalský úsmev a rôzne huncútstva mu zabezpečili veľké sympatie britskej verejnosti. Odkedy sa dal dokopy s ambicióznou americkou herečkou Meghan, akoby zvážnel a neustále sa sťažuje na život s kráľovskou rodinou.

​Aj v prípade princa Harryho platí staré známe - za všetkým hľadaj ženu. Kým nestretol Meghan Markle viedol naoko bezstarostný život. Až na jeho pôsobenie v ozbrojených britských silách, kde strávil aj nejaký čas v Afganistane, neustále cestoval po svete za dobrodružstvom a jeho účasť na rôznych párty často viedla aj ku škandálom. Meghan mu však "otvorila oči", ako mu bolo v skutočnosti od najbližšej rodiny neustále ubližované, až sa rozhodol o jeho trápení verejne rozprávať, a rozpísal sa o tom aj v jeho autobiografii Spare (Náhradník), ktorá má vyjsť už v januári. Dovtedy sa posťažoval spolu s Meghan na jeho kráľovskú rodinu aj v novom šesťdielnom dokumentárnom seriáli Harry & Meghan, ktorý v decembri odvysielal Netflix.

Sussexovci v šiestich epizódach hovorili o útrapách na britskom kráľovskom dvore, o rasizme v rodine, šikanovaní zo strany britských médií a zrade zo strany princa Williama a Harryho otca, v súčasnosti kráľa Karola III. Niet pochýb, že tým svojej kráľovskej rodine spôsobil krušné chvíle. Až neuveriteľne sa javí v tomto ohľade informácia z The Sunday Times, že táto dvojica požaduje od kráľovskej rodiny ospravedlnenie za krivdy, ktorým bola podľa ich mienky vystavovaná. Zatiaľ, čo americká verejnosť má pre nich zväčša pochopenie, inak to berú Briti. Televízny moderátor Jeremy Clarkson to ale s poznámkou na margo Meghan, ktorú snáď všetci považujú za hlavnú dušu plánu na diskreditáciu britskej monarchie, riadne prepískol.

Dokument Meghan a Harry vyvolal na jednej strane oceánu vlnu pochopenia a súcitu, na brehoch Británie sa nestretol s pozitívnymi reakciami:

V stĺpčeku denníka The Sun sa Clarkson vyjadril k Meghan slovami: "V noci nemôžem spať, pretože ležím, škrípem zubami a snívam o dni, keď ju donútia, aby sa nahá promenádovala ulicami každého mesta v Británii, zatiaľ čo davy budú skandovať 'Hanba!' a hádzať na ňu exkrementy". Na túto víziu nápadne pripomínajúcu scénu zo seriálu Hra o tróny, čo aj Clarkson priznal, však prišlo vzápätí vyše 20 tisíc sťažností na britský regulačný orgán Independent Press Standards Organisation (IPSO), čo je najviac od jeho založenia v roku 2014. Ako autor, tak aj The Sun sa ospravedlnili. Moderátor uviedol, že je "zdesený, že spôsobil toľko bolesti" a "v budúcnosti bude opatrnejší". Caroline Nokes, predsedníčka parlamentného výboru pre ženy a rovnosť, varovala The Sun, že takéto články prispievajú k atmosfére nenávisti a násilia voči ženám. 

Jeremy Clarkson (vpravo) to s komentárom o Meghan poriadne prehnal: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Prime Video UK (@primevideouk)

Sussexovci odmietli ospravedlnenie The Sun, ktorý považujú za "PR trik" a uviedli, že noviny Meghan nekontaktovali, aby sa jej osobne ospravedlnili, čo by azda považovali za adekvátne. No kým v tomto prípade aj majú azda pravdu a výrok Clarksona bol za čiarou, žiadať ospravedlnenie od kráľovskej rodiny sa zdá byť už mnohým skutočne neadekvátne. Majú pocit, že je to práve kráľovská rodina, ktorá by mohla chcieť ospravedlnenie od Sussexovcov, no ako je zrejmé, palác sa rozhodol už viac na Harryho a Meghan nereagovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie