Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Otca Lucky Vondráčkovej stíha polícia! Mal úmyselne poškodiť slávnu sestru, Helenu Vondráčkovú!
Zdielať na
Hudba

Otca Lucky Vondráčkovej stíha polícia! Mal úmyselne poškodiť slávnu sestru, Helenu Vondráčkovú!

Archívna reportáž

Je známe, že vzťah populárnej českej speváčky Heleny Vondráčkovej (75) s bratom Jiřím Vondráčkom (71), ktorý je hudobník a skladateľ, je už roky na bode mrazu. Ich vzájomné problémy sa ťahajú už odvtedy, ako sa speváčka dala dokopy s jej manželom Martinom Michalom (63). Považoval ho za špekulanta, ktorý chce sestru a ich rodinu iba využiť. Dodnes je so sestrou v neustálych konfliktoch aj kvôli zdedenému majetku po rodičoch, a ako sa teraz ukázalo, mal vraj dokonca v úmysle ju cez aktivistu a publicistu Jana Šinágla finančne poškodiť. Všetko ale vyšlo najavo.

​​Za svojou manželkou si vždy pevne stojí Martin Michal a čokoľvek, čo má pocit, že jej ubližuje, dáva na súd a žiada mastné odškodnenie. Za dlhodobé ohováranie speváčky, jej manžela a ich tímu a nerešpektovanie predbežného opatrenia rozhodol okresný súd v Beroune v auguste roku 2018, že Šinágl musí zaplatiť všetkým dotknutým čiastku 1 milión 200 tisíc korún, píše portál rádia Frekvence 1. Šinágl je priateľom Heleninho brata a od roku 2009 vraj ju, aj jej manžela s tímom, neustále uráža, obviňuje a prenasleduje na sociálnych sieťach ako aj v médiách. 

Vyplateniu súdom určenej čiastky sa ale Šinágl vyhýbal a Helenin brat ho mal údajne nahovoriť, aby dobrovoľne vydražil svoj majetok, a tak zabránil jeho exekúcii a zmaril tým vyplatenie odškodného. Šináglovi už pred pár rokmi kvôli neplateniu odškodného uvalili exekúciu na dom, pozemky aj bankové kontá. Jiří Vondráček mal na prípravu a realizáciu dražby taktiež nahovoriť aj jeho ďalšieho známeho, Miloša Horu. Ten ako držiteľ dražobnej koncesie mal fiktívne dom vydražiť a vyplatiť ho a potom by mu ho mal aj s úrokmi opäť predať späť. Na to všetko mal mal upozorniť sám Šinágl, ktorý si rozhovory s Horom nahrával. Martin Michal po tomto zistení podal v novembri na Vondráčkovej brata trestné oznámenie a polícia ho začala trestne stíhať. 

Vypočujte si pieseň Jen ty a já nájdem tón v jedné písni Heleny a Jiřího Vondráčkových v časoch, keď boli súrodenecké vzťahy v najlepšom poriadku: 

Jiří Vondráček sa k tomu zatiaľ nevyjadril. Bližšie informácie odmietlo poskytnúť vzhľadom na neverejný charakter prípravného konania aj Okresné štátne zastupiteľstvo v Kolíne. Od speváčky a jej manžela prišlo písomné vyjadrenie, kde stálo: "Je nám z toho smutno. Nikdy sme nečakali, že vo svojej nenávisti, pretože nebolo po jeho vôli, je schopný zájsť až takto ďaleko. Spojiť sa s takým človekom, ako je Jan Šinágl, asi najklamárskejší človek u nás, ktorý se preukazuje vlastnoručne vyrobeným novinárskym preukazom a bez vzdelania sa necháva titulovať ako politológ, do štátnych orgánov, ako sú Senát a Rada ČT, se chodí zadarmo najesť, je len ukážka jeho charakteru. Je to, žiaľ, smutné a hanbíme se za jeho chovanie." Je iste smutné, kam môže dospieť nenávisť aj v rodine, no azda je chyba na oboch stranách.

Helena Vondráčková s manželom Martinom musia čeliť nepríjemným rodinným problémom:

Súvisiace články

Najčítanejšie